Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Ewkakonewka 10:12, 12 lis 2014

Ania bukiety różyczkowe z ogrodu idealnie zgrane z kartką Piękne te Twoje kwiaty pozdrawiam
Milka 14:20, 12 lis 2014

monteverde napisał(a)
Dzisiejsze różyczki przyniesione z ogrodu, ale jeszcze jest sporo pąków i kwiatów też, wszystkich nie ścinałam

Śliczne są wszystkie, ale jak tak dalej będzie ciepło, to chyba te, co masz w pąkach mogą jeszcze zakwitnąć
Oglądałam, moje patyki różane, na razie nic się nie dzieje, ale z hiacyntami tak, wyłażą na potęgę, aż się strach bać, bo co, w styczniu będą kwitnąć?
U nas bez deszczu, cudowna pogoda, grabienie leci non stop...coś na wątkach doczytałam o kulkowaniu róż, przyjrzyj się, może to fajny pomysł do mniejszych ogrodów
trzym się Aniu
Tess 14:49, 12 lis 2014

monteverde napisał(a)

w ogrodzie jeden ciemiernik ma pąka ale zdjęcie mu jutro zrobię, bo nie wzięłam aparatu dzisiaj

Tak, aura zwariowała.
U mnie zakwitł rodek jednym kwiatkiem i kaczeniec ma pąki.
zawitka 15:17, 12 lis 2014

Aniu ----mam nadzieję że już lepiej ze zdrówkiem Za były tysiączk gratulacje ktos pisał że czosnki rosna to z nimi tak jest Pozdrawiam cieplutko i zdróweczka życzę Ach te Twoje róże
Gardener27 19:10, 12 lis 2014

monteverde napisał(a)

mnie się wydaje, że nie, pewnie za wcześnie je wsadziłam, zobaczymy czy zmarzną czy zakwitną, ale raczej zakwitną

Hmmm ... może mają tak jak szafirki że jesienią wychodzą Jestem dobrej myśli

Dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam
monteverde 20:18, 12 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Ania bukiety różyczkowe z ogrodu idealnie zgrane z kartką Piękne te Twoje kwiaty pozdrawiam

Pozdrawiam Ewo
monteverde 20:22, 12 lis 2014

Milka napisał(a)

Śliczne są wszystkie, ale jak tak dalej będzie ciepło, to chyba te, co masz w pąkach mogą jeszcze zakwitnąć
Oglądałam, moje patyki różane, na razie nic się nie dzieje, ale z hiacyntami tak, wyłażą na potęgę, aż się strach bać, bo co, w styczniu będą kwitnąć?
U nas bez deszczu, cudowna pogoda, grabienie leci non stop...coś na wątkach doczytałam o kulkowaniu róż, przyjrzyj się, może to fajny pomysł do mniejszych ogrodów
trzym się Aniu

Irenko dzisiaj porobiłam trochę w ogrodzie, przesadziłam Pastellę do przodu i Briosę w inne miejsce, pograbiłam i zaczęło się robić ciemno, więc wrócilam do domu, ale dobrze mi dzisiaj zrobił ogrod chociaż nie było ani ciepło ani słonecznie, grunt, że nie padałozobaczę to kulkowanie Jeżeli będzie u was ciepły styczeń to czemu niepozdrówka dobra duszko
monteverde 20:23, 12 lis 2014

Tess napisał(a)

Tak, aura zwariowała.
U mnie zakwitł rodek jednym kwiatkiem i kaczeniec ma pąki.

Tesiu w rajskim białe ciemierniki zawsze zaczynały tak wcześnie kwitnąć te inne nieU mnie kalina już kwitła w październiku 3 kwiatkami, ale na tym koniec
monteverde 20:24, 12 lis 2014

zawitka napisał(a)
Aniu ----mam nadzieję że już lepiej ze zdrówkiem Za były tysiączk gratulacje ktos pisał że czosnki rosna to z nimi tak jest Pozdrawiam cieplutko i zdróweczka życzę Ach te Twoje róże

Już lepiej Zawitko dzięki powojnik Ville de Lyon ma jeszcze 3 kwiaty i pąki no i róże
monteverde 20:28, 12 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

Hmmm ... może mają tak jak szafirki że jesienią wychodzą Jestem dobrej myśli

Dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam

U mnie Szafirek armeński Blue Spike ma bardzo wysokie łodygi a inne nie czosnek główkowaty posadziłam w osłoniętym miejscu, miał ciepło i może dlatego wypuścił łodygi, no ale czosnki do jedzenia przecież się sadzi na zimę także i tym nic nie będzie