Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 19:57, 21 lis 2014

Milka napisał(a)
Mnie ten twój śnieg zmartwił, ale w waszym rejonie chyba stale wcześniej...kiedyś do rodziny jeździłam tam, a dziś już nie wiem, czy kto tam mieszka...
Aniu, może to straszak był, bo dalej mówią o plusach, zatem, robótka zawsze się znajdzie, a od wiosny czyli lutego pewnie siew jakiś zaczniesz! nie łąź na zimno, ja już się doprawiłam w deszczu i na wietrze, na cito się kuruję!
buziaki

Irenko dzisiaj po wstawieniu kartki poszłam do ogrodu i byłam do ciemaka do 16.00, porobiłam sporo, posadziłam prawie wszystkie cebule na jutro zostało mi 10 Queen of the Night ale chyba je jutro wsadzę na trawnik z przodu wkoło żółtej róży, dużo grabiłam, kompostem podsypałam wszystkie piwonie, przesadziłam z bryłą len i jedna żurawkę bo mi nie pasowały i się napracowałam, ale jestem zadowolona bo chociaż nie myślałam o niczym aha i nałapałam deszczówki 3 wiadra, deszcz nie padał a z rynny cały czas kapało będzie do podlewania storczyków w domu Ja od pogrzebu i tak cały czas smarkam i pokasłuje, ale to nic dzisiaj jestem zadowolonamoże jutro też będzie ładna pogodabuziolki Aniele
monteverde 20:04, 21 lis 2014

kalina nadal ma kwiatki

a inna pączki

a Baron G po posadzeniu ma takie pędki i co teraz?

a trawy stipy samosiejki jutro ponakrywam butelkami coby nie zmarzły oczywiście jest ich więcej w całym ogrodzie

czy ktoś nakrywał takie samosiejki kiedyś?
bogumila 21:41, 21 lis 2014

Nie wiem,czy stipę okrywać,swoją powiązałam i obsypałam kompostem...nie mam jej w dołku tylko wyżej.
Madzenka 23:00, 21 lis 2014

I co zrobisz z Baronem" nawet nie wiem jak moje roże wygladaja, jutro muszę je dokładnie obejrzec
Mariusz 08:08, 22 lis 2014

Ania, kopiec zrobisz przed silniejszymi mrozami, te przyrosty wiadomo na straty, wiosną wypuści z nowych pąków.

Ja jeszcze nic nie okrywam, najwyżej potem będę marzł, taki mróz jaki jest o tej porze nic roślinom nie zrobi, a tylko lepiej przygotuje je do prawdziwej zimy.
Pozdrawiam
Kindzia 11:00, 22 lis 2014

U nas też się prognozy zmieniły...pewnie w następny weekend też to nie będzie jeszcze czas na kopczykowanie róż. Tylko trawy powiążę.

Pozdrówka
monteverde 11:40, 22 lis 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Nie wiem,czy stipę okrywać,swoją powiązałam i obsypałam kompostem...nie mam jej w dołku tylko wyżej.

To ja też ja podsypię kopczykiem
monteverde 11:41, 22 lis 2014

Mariusz napisał(a)
Ania, kopiec zrobisz przed silniejszymi mrozami, te przyrosty wiadomo na straty, wiosną wypuści z nowych pąków.

Ja jeszcze nic nie okrywam, najwyżej potem będę marzł, taki mróz jaki jest o tej porze nic roślinom nie zrobi, a tylko lepiej przygotuje je do prawdziwej zimy.
Pozdrawiam

Mariusz wiem mają kopce tylko te które były teraz sadzone, ze starszymi jeszcze poczekam na mrozek
monteverde 11:43, 22 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
I co zrobisz z Baronem" nawet nie wiem jak moje roże wygladaja, jutro muszę je dokładnie obejrzec

Tak jak napisał Mariusz te przyrosty na straty, na wiosnę wypuści nowe zostawię go tak jak jest widać po roślinach, że jest ciepło pomimo śniegu który już był
monteverde 11:44, 22 lis 2014

Kindzia napisał(a)
U nas też się prognozy zmieniły...pewnie w następny weekend też to nie będzie jeszcze czas na kopczykowanie róż. Tylko trawy powiążę.

Pozdrówka

U mnie dzisiaj ciepło, ciśnienie poszło do góry tylko słonka nie ma trawy już powiązałam a w grudniu dostaną kopczyki pozdrówka