Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 20:34, 09 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)
Przesadzałam jesienią piwonie, nawet mają pąki na skróconych pędach Aniu, chyba przetrwały mi w gruncie białe gaury. Czy mogę je przesadzać? Chyba tego nie lubią ze względu na korzeń, ale rosną w zacienionym miejscu, a nasionek nie zbierałam. Jak myślisz? Pozdrawiam

W rajskim kiedyś gaurę białą rozsadzałam na 2 trochę przechorowała ale się przyjęła, starałam się jak najwięcej wykopać korzenia, próbuj a może nasionka same spadły poczekaj może coś zobaczysz w ziemi, bo jak ładna to szkoda, żeby się zmarnowała
monteverde 20:36, 09 mar 2015

Dzisiaj moja wizyta w ogrodzie znowu nie wypaliła, niby było rano +12 st., ale tego się wcale nie odczuwało, nie było słońca a potem ok,12.00 popadał deszcz
barbara_kraj... 21:08, 09 mar 2015

U mnie wiało, ale po południu trochę się uspokoiło i spryskałam moje rododendrony Florovitem z dodatkiem żelaza.
Deszcz u mnie zapowiadają od środy. Ale czy popada?
monteverde 21:11, 09 mar 2015

U mnie Basiu też od środy jeszcze większe opady i chłodno, jutro jeden dzień żeby coś w ogrodzie zrobić jak będzie lepiej
Welka 21:41, 09 mar 2015

Byłam dziś w Ol. z dziećmi na zajęciach i jak wyjeżdżaliśmy to właśnie zaczynalo padać. Bałaś się, że i u mnie będzie deszcz i nic nie porobię, ale nawet kropelka w Gietrz. mi nie przeszkodziła. Poczyściłam byliny, utłukłam garść opuchlaków i obfotografowałam kępy krokusów Miłej pracy w ogrodzie życzę na jutro.
weronika77 22:16, 09 mar 2015

Aniu, u mnie było ładnie, słonecznie i zabraliśmy się za cięcie róż. Myślałam, ze jeszcze nie czas ale mój M widział, że już są pączki i nie ma co czekać. Jutro oprysk miedzianem, bo ma być ciepło. Pozdrawiam.
paniprzyroda 22:19, 09 mar 2015

Aniu, mam kilka sztuk gaury, więc zaryzykuję z połową i przesadzę. A korona ma 20 kiełków, zwykle kwitła trzema, czterema kwiatami. Pewnie się rozmnożyła, poczekam z przesadzaniem Pozdrawiam.
monteverde 22:36, 09 mar 2015

Welka napisał(a)
Byłam dziś w Ol. z dziećmi na zajęciach i jak wyjeżdżaliśmy to właśnie zaczynalo padać. Bałaś się, że i u mnie będzie deszcz i nic nie porobię, ale nawet kropelka w Gietrz. mi nie przeszkodziła. Poczyściłam byliny, utłukłam garść opuchlaków i obfotografowałam kępy krokusów Miłej pracy w ogrodzie życzę na jutro.

To Ci się poszczęściło
monteverde 22:37, 09 mar 2015

weronika77 napisał(a)
Aniu, u mnie było ładnie, słonecznie i zabraliśmy się za cięcie róż. Myślałam, ze jeszcze nie czas ale mój M widział, że już są pączki i nie ma co czekać. Jutro oprysk miedzianem, bo ma być ciepło. Pozdrawiam.

Weroniko oprysk tak ale cięcia jeszcze się boję mam za dużo róż, żeby w czasie mrozu je okrywać
monteverde 22:38, 09 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)
Aniu, mam kilka sztuk gaury, więc zaryzykuję z połową i przesadzę. A korona ma 20 kiełków, zwykle kwitła trzema, czterema kwiatami. Pewnie się rozmnożyła, poczekam z przesadzaniem Pozdrawiam.

Do odważnych świat należy powodzenia