Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

nicol21 22:40, 11 mar 2015

Widzę, że też masz iryski. Cudne są, prawda? Ja podejrzewam siebie o zakup jesienią. Ale jeszcze testuję żółte i takie jasno niebieskie.

Widoki wiosenne bardzo radosne. Macham wieczornie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kuklik 23:09, 11 mar 2015

Anuś, opowiedz mi jak wielki jest ten powojnik bo właśnie chcę go kupić... ile przyrasta w sezonie? myślałam o trzech sadzonkach na płot, ale może to za dużo...?
Kindzia 08:37, 12 mar 2015

Liście ciemierników muszę obciąć Aniu???
agatanowa 10:29, 12 mar 2015

Aniu, nie jestem w stanie podgonić z czytaniem, więc tylko podglądam

O budlei doczytałam u Ciebie, tak też pisali w poradniku o cięciu, ale wiesz jak to jest - zawsze ma się jakieś wątpliwości i lepiej dopytać siły fachowej
zatem będę ciąć choć szkoda, że one takie zielone nawet na wysokościach, z listkami ale fakt - lepiej, żeby były ładnymi, kształtnymi krzewami i do tego bujnie kwitnącymi, no i jeszcze zdrowymi

pozdrawiam słonecznie, bo u nas świeci (kurcze, słońce, gdy świeci to jaśniej nie tylko na dworzu, ale i w środku człowieka, choć niby słońce tam nie dochodzi, a jednak... )
grazyna_olsz... 15:11, 12 mar 2015

Witaj Aniu
dzięki Ci bardzo za podrzucenie stronki
Wiosna u Ciebie już na całego
Aniu powiedz mi proszę od czego zaczynasz zasilanie i pilęgnację róż i kiedy.
POsadziłam na jesieni kilka krzaczków i wartało by o nie zadbać
Czytałam trochę ale nie ma to jak sprawdzone porady
Pozdrawiam
bogumila 17:34, 12 mar 2015

...pięknie wiosna się zaczyna...pozdrawiam.
Madzenka 19:22, 12 mar 2015

A co tu tak cichutko?
Pszczelarnia 19:23, 12 mar 2015

Ania, jak tniesz tego Sumer Snow - bo też mam ale zero pojęcia o cięciu.
monteverde 20:26, 12 mar 2015

Napia napisał(a)
Aniu, czy u Ciebie zaczynają już kwitnąć irysy i tulipany? Niesamowite
Irysy prześliczne, a o budlei też słyszałam, że trzeba ją nisko ciąć, by ładnie kwitła.
Chciałam w weekend posypać azofoską cebulowe, ale one przez ostatnie kilka dni bardzo wystrzeliły i mają niektóre po 15 cm wysokości. I teraz nie wiem, czy nie za późno.
Zastanawiam się tez nad przesadzeniem clematisów, one już w pąkach. Czy to dobry termin na ich przeprowadzkę?

Tulipany jeszcze nie Cały ogród posyp azofoską nie zaszkodzi roślinom tylko nie przesadź, clematisy sadzi się na wiosnę aby system korzeniowy dobrze się ukorzenił, spróbuj teraz przesadzić a jakie to są?
monteverde 20:32, 12 mar 2015

nicol21 napisał(a)
Widzę, że też masz iryski. Cudne są, prawda? Ja podejrzewam siebie o zakup jesienią. Ale jeszcze testuję żółte i takie jasno niebieskie.

Widoki wiosenne bardzo radosne. Macham wieczornie

Bardzo lubię iryski reticulata są śliczneKup na jesieni i posadź będziesz wiosna oczy cieszyłarozkwita mi pierwsza Katherine Hodgkin