Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 22:57, 16 paź 2013

agatanowa napisał(a)
jak jesteś zadowolona z winnika?

bo mi się coś tak wydaje, że z bardzo bliska to on jest fenomenalny, a juz z dalszej perspektywy gorzej wypada (odwrotnie do większości ludzi )

Masz rację u mnie rośnie na starym trzepaku robi za tło dla Dawn
agatanowa 23:02, 16 paź 2013

Tak trzeba będzie zrobić (edit: z tym zdołowaniem znaczy)
Część krzaków wysyłają od połowy albo z końcem października i weź tu obrób człowieku! A jeszcze mąż zaprotesował, że trzeba dziecko nad morzem zinhalować przed zimą i wyjazd do teściów się szykuje w najbliższym czasie, ech

już nie zaśmiecam Ci wątku, Anka, lecę spać, to może wstanę o 4-tej
monteverde 23:06, 16 paź 2013

agatanowa napisał(a)
Tak trzeba będzie zrobić (edit: z tym zdołowaniem znaczy)
Część krzaków wysyłają od połowy albo z końcem października i weź tu obrób człowieku! A jeszcze mąż zaprotesował, że trzeba dziecko nad morzem zinhalować przed zimą i wyjazd do teściów się szykuje w najbliższym czasie, ech

już nie zaśmiecam Ci wątku, Anka, lecę spać, to może wstanę o 4-tej

No bo róże się tak sadzi w październiku też wybieram się nad morze w sobotę, ale to jeszcze nie pewne, na razie plany u mnie hosty też nie wszystkie jeszcze wkopane "myszki" pójdą do domu
O 4 jeszcze ciemno
agatanowa 23:15, 16 paź 2013

Wiem, bo częściej chodzę o tej godzinie spać.
A z różami i terminem ich sadzenia to wiem, wiem. Już się naczytałam, a nawet naoglądałam (sama mi przesyłaś wczoraj przecież), już wszystko wiem teoretycznie Nawet w grudniu mozna sadzić, jeśli gleba nie zmarznieta. To samo z owocówkami.
Ale z odkrytym korzeniem, to muszę szybko posadzić.
W ogóle ponoć wrzesień i zwłaszcza październik to najlepsza pora na sadzenie. Jak mówią starzy wyjadacze: na jesieni musi się przyjąć, a na wiosnę może. I dodają, że jesień, to przecież początek wiosny w ogrodzie

Jak to myszki pójdą do domu? To one mogą przeczekać w domu w temp. pokojowej?
monteverde 23:20, 16 paź 2013

agatanowa napisał(a)
Wiem, bo częściej chodzę o tej godzinie spać.
A z różami i terminem ich sadzenia to wiem, wiem. Już się naczytałam, a nawet naoglądałam (sama mi przesyłaś wczoraj przecież), już wszystko wiem teoretycznie Nawet w grudniu mozna sadzić, jeśli gleba nie zmarznieta. To samo z owocówkami.
Ale z odkrytym korzeniem, to muszę szybko posadzić.
W ogóle ponoć wrzesień i zwłaszcza październik to najlepsza pora na sadzenie. Jak mówią starzy wyjadacze: na jesieni musi się przyjąć, a na wiosnę może. I dodają, że jesień, to przecież początek wiosny w ogrodzie

Jak to myszki pójdą do domu? To one mogą przeczekać w domu w temp. pokojowej?

w piwnicy jasnej je trzymam bo mam zawsze w doniczkach listek "myszki" ma jakieś 5- 8 cm długoście tam nie szybko najpierw je pomocz z 48 albo zadołuj po kilka i powolutku będziesz sadziła
monteverde 23:26, 16 paź 2013

Poziomka napisał(a)

Aniu piękne zdjęcie wyglądające jak obraz.
Melduję że powidła śliwkowe z orzechami zrobiłam, część została już zjedzona. Są pyszne.
Pozdrawiam cieplutko Jasia

Jasiu cieszę się, że smakowały
agatanowa 23:27, 16 paź 2013

róża to jednak zadziwiająca roślina
taka wykastrowana pół Polski przejedzie, w foli tylko przyślą łysą, bez ziemi, i jeszcze można ją dołować i do grudnia sadzić
a potem, gdy już rośnie, jak kto ma rękę i dobre stanowisko jej zapewni, troszkę podkarmi (choć niektórzy wprost w rodzimą ziemię sadzą), to taka róża, co wyglądała gorzej niż brzydkie kaczatko, ostatni sztarch, którego nikt by nie wziął za dopłatą, w sezonie -ukwiecona- jest jednym z cudów świata natury
żywotna jest skubana
paniprzyroda 23:34, 16 paź 2013

Pozdrawiam, podziwiam za ogrom pracy wszelakiej, którą się zajmujesz. I pozytywnie zazdroszczę czasu, który teraz w ogrodzie spędzasz. Do ogrodu uciekam chociaż na chwilkę i o zmroku, by odsapnąć i odreagować. Słoneczka życzę.
monteverde 23:35, 16 paź 2013

I dlatego tak je lubię a jeszcze staram sie mieć pachnące w ogrodzie to tylko jak kwitną nos przenoszę z jednego krzaka na drugi na dobranoc zostawiam jedną z pięknotek dla Ciebie Agata

monteverde 23:39, 16 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Pozdrawiam, podziwiam za ogrom pracy wszelakiej, którą się zajmujesz. I pozytywnie zazdroszczę czasu, który teraz w ogrodzie spędzasz. Do ogrodu uciekam chociaż na chwilkę i o zmroku, by odsapnąć i odreagować. Słoneczka życzę.

Też lubię siedzieć wieczorem w ogrodzie, ale jak nie ma pracy, życzę Tobie abyś jak najwięcej czasu mogła w nim spędzać na dobranoc jedna z moich pięknotek Dla Ciebie