Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

jotka 22:02, 16 paź 2013

Oj gąski zielonki, moje ulubione. Poproszę M. żeby kupił przy okazji, bo mi smaku narobiłaś. Widok ogrodu z okna fajny
monteverde 22:35, 16 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, jesienne wieczory i ja tak sobie myślę, jak podsadzać drzewa owocowe w sadzie. W tym roku miały nasturcje. Teraz już zdecydowałam się na niejaką różnorodność (). I tak już dałam im kocimiętkę, szałwię białą, oregano żółte, nawet niskie liliowce się trafiły. Co byś z kwiatków jeszcze dodała?
Warunki świetlne jak to pod drzewami młodymi i starymi - różne. Ty znasz różne ciekawe kwiatki.

W rajskim miałam czereśnie podsadzona astrem divericatus, ale on kwitnienie zaczyna pod koniec sierpnia na początku września a można jeszcze podsadzić drzewa orlikami niskimi, pierwiosnkami japońskimi, miodunką, tawułkami, pszczelnikiem, ciemierniki też mam w warmińskim pod grusząfiołki też pasują na koniec aster nowoangielski, może coś jeszcze mi się przypomni, aha ja mam w tym roku pod drzewem sangwinarię i trójlisty wsadzone ale tam jest duży cień
monteverde 22:37, 16 paź 2013

boguslaw_r_ napisał(a)
Ładnie Ci w tej czapeczce,
mocno zapracowana kobitka z Ciebie, szacun za Twoja wiedzę którą to dzielisz się ze wszystkimi.
Pozdrawiam,

Ja również Bogusiu pozdrawiam i podziwiam Twoją wiedzę odnośnie cięcia iglaków i robieniu bonsai
agatanowa 22:39, 16 paź 2013

monteverde napisał(a)
Odpowiem Kasi, Hani, Bogdzi i Agatce [...] pozdrawiam wszystkie zatroskane dziewczyny

ta, zatroskane to są... tylko tym, że na sadzenie czasu już mało zostało A na sadzenie z głową, to już w ogóle go nie ma
monteverde 22:40, 16 paź 2013

jotka napisał(a)
Oj gąski zielonki, moje ulubione. Poproszę M. żeby kupił przy okazji, bo mi smaku narobiłaś. Widok ogrodu z okna fajny

Poleciałam na ryneczek za malinówkami, które bardzo lubię no i kupiłam zielonki bo mi ślinka na nie pociekła, a wszystko tylko do słoików wsadzałam na zimę, więc jutro z M jemy nareszcie Trzeci dzień intensywnie pracuję w ogródku i wracam po ciemaku zmęczona nawet pisać mi się nic nie chce, poczytam co u ludzi i idę spać pozdrawiam Jolu
monteverde 22:42, 16 paź 2013

agatanowa napisał(a)

ta, zatroskane to są... tylko tym, że na sadzenie czasu już mało zostało A na sadzenie z głową, to już w ogóle go nie ma

Jeszcze muszę upchać 14 krzaków róż które rosły w donicach, no i dodatki do nich jak bodziszki lilie i inne na podsadzenia i po podsadzać trochę tulipków
agatanowa 22:47, 16 paź 2013

Na chwilę obecnę mam 78 sadzonek do wsadzenia, a jeszcze dojadzie ok. 60 plus jakieś spóźnione cebule i funkie (pewnie łącznie tych ostatnich z 40) płąkać się chce, a dzień coraz krótszy
monteverde 22:52, 16 paź 2013

Dzisiaj cyknęłam tylko sikorkę lata ich już pełno do karmnika, ale jak na złość gdy miałam aparat w ręce tylko jedna podfrunęła
no i pąk Kosmosu pięknie pachnąca Sweet Revelation delikatna Rosario Pomponella New Dawn następna pachnąca i owocki winnika zmiennego czas na kawkę i papieroska się skończył i znowu do roboty i aż do ciemna więc więcej zdjęć nie ma
agatanowa 22:54, 16 paź 2013

jak jesteś zadowolona z winnika?

bo mi się coś tak wydaje, że z bardzo bliska to on jest fenomenalny, a juz z dalszej perspektywy gorzej wypada (odwrotnie do większości ludzi )
monteverde 22:54, 16 paź 2013

agatanowa napisał(a)
Na chwilę obecną mam 78 sadzonek do wsadzenia, a jeszcze dojedzie ok. 60 plus jakieś spóźnione cebule i funkie (pewnie łącznie tych ostatnich z 40) płąkać się chce, a dzień coraz krótszy

Zadołuj co możesz w kupach a na wiosnę porozsadzasz na miejsca, bo przecież dla róż trzeba dobrze dołki przygotować, cebule to ja już wsadzam jako podsadzenia, bo miejsca nie ma