Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

zbigniew_gazda 12:59, 18 kwi 2015

Aniu najważniejsze że jesteś zdrowa na duchu i ciele. Na rośliny można chorować bez konsekwencji.
Rench 16:04, 18 kwi 2015

monteverde napisał(a)
Byłam przed chwilą na ogrodzie zimnica straszna czyżby w weekend miało przymrozić?
kalina Watanabe ma pąki

Co to takie fajowe się ukrywa w tych liściskach ?

Mam też taką samą brunerę jak Ty, pierwszy raz zakwitła
U nas też zimno bardzo, aż się nie chce z domu nosa wystawiać,tulipanki tarda się zamkneły.
07_Rene 16:20, 18 kwi 2015

Aniu, dziękuję za zdjęcie kwiatów czosnku niedźwiedziego, które u mnie zostawiłaś Piękna duża kępa. Nie wiem, czy u siebie nie za rzadko wsadziłam, bo o takiej kępce mogę tylko pomarzyć. Same pojedyncze listki mam na razie. Na kwitnienie jeszcze chyba muszę poczekać kilka tygodni...
Podoba mi się różnorodność u Ciebie
monteverde 19:10, 18 kwi 2015

Rench napisał(a)

Co to takie fajowe się ukrywa w tych liściskach ?

Mam też taką samą brunerę jak Ty, pierwszy raz zakwitła
U nas też zimno bardzo, aż się nie chce z domu nosa wystawiać,tulipanki tarda się zamkneły.

Reniu to Szafirek Blue Spike, stara już kępa i właśnie widzę, że slabo się wybarwia, może trzeba rozsadzić
monteverde 19:13, 18 kwi 2015

07_Rene napisał(a)
Aniu, dziękuję za zdjęcie kwiatów czosnku niedźwiedziego, które u mnie zostawiłaś Piękna duża kępa. Nie wiem, czy u siebie nie za rzadko wsadziłam, bo o takiej kępce mogę tylko pomarzyć. Same pojedyncze listki mam na razie. Na kwitnienie jeszcze chyba muszę poczekać kilka tygodni...
Podoba mi się różnorodność u Ciebie

Reniu czosnek się rozrasta, tylko sobie zaznacz miejsce bo po kwitnieniu zanika aż do następnego roku, ja liście wykorzystuję do sałatek i na chlebek pod wędlinę może i trzeba poczekać bo zimnopozdrówka
monteverde 19:15, 18 kwi 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu najważniejsze że jesteś zdrowa na duchu i ciele. Na rośliny można chorować bez konsekwencji.

Tak jest p. Zbyszku
monteverde 19:43, 18 kwi 2015

Dzisiaj wstrętna pogoda o 14.00 padał grad, a co rusz pada deszcz, w nocy też lało
tu widać jak grad pada a raczej krupa śnieżna

trawnik sąsiadki cały w mleczach ja nie mam trawy, tu widać grad te kulki o wiele wieksze ale robilam z balkonu zdjęcie

przez tą pogodę cały prawie dzień w domu spacery z psem bardzo okrojone
Gabriela 21:42, 18 kwi 2015

Aniu, pytałaś u mnie o bergenię o białych kwiatach - to Silberlicht. W miarę upływu czasu, kwiaty zmieniają odcień na jasnoróżowy.
Pisałaś że masz inną białą odmianę, jaką?
Przez ten ziąb u mie jeszcze ciągle w pąkach, tym bardziej że rośnie od frontu, a więc w miejscu wietrznym.
MirellaB 22:30, 18 kwi 2015

Aniu u mnie dzisiaj pogoda też była kiepska, zimno, pochmurno, czasem słońce wyszło na chwilę, ale grad nie padał na szczęście. Prace w ogrodzie takie tam małe.
Oglądam Twoje zdjęcia, piękne masz te kwiaty Prawdziwy ogród to ogród z kwiatami
Aniu, a co Ty myślisz o sadzeniu lawendy między róże?
Moje róże rosną solo,ale bym chciała coś im do towarzystwa posadzić, co polecasz?
barbara_kraj... 23:58, 18 kwi 2015

monteverde napisał(a)

Wiem Basiu, że u Ciebie nie idą powojniki, ale myślę, że botaniczne by były a miodunka miala być ta, a wyszła z nakrapianymi liśćmi
https://sadzawka.pl/Pulmonaria_rubra_David_Ward-Miodunka_czerwona

Obie ładne.