A ja przestraszyłam się prognoz i nie pojechałam na działkę. A u nas jest całkiem nieźle. Patrząc na fotki u ciebie zimno się robi. Ale zapowiadają ocieplenie. Widzę że brunera u ciebie zaczyna kwitnąć. U mnie dopiero zaczęła wyłazić.
Już u Ciebie nieźle w ogródku! Czego nie mogę powiedzieć o swoim. Po tygodniu zimnicy jutro jadę na inspekcję, mimo, że z katarem. Może szybciej minie?
Pozdrawiam.
Dziękuje Gabrysiu za nazwę bergenii, moja byla bez nazwy tylko, że biała jest zimno i nie może się ladnie otworzyć u mnie praktycznie też wietrznie osłania ja trochę rh
Aniu u Ciebie zawsze jacyś kosmici wyłaża z ziemi, ktorych nazw nawet powtorzyć nie umię
Ciepło nadchodzi z zachodu, u mnie było piekne słńce i +15. Za 1-2 dni dojdzie ciepełko do Ciebie a ja poprosiłabym deszcz...
moje lawendy rosna przed różami ale szczerze pisząc coś im tam nie pasuje a może taka odmiana nie są to piękne kępki zobaczę w tym roku najwyżej przeniosę w inne miejsce nie mogę nic za bardzo polecać, bo u mnie jak u kokoszki rośnie werbena, knautia macedonia, mieczyk bizantyjski, lilie i martagony i inne gatunki, bodziszki, krwawnikmam też powojniki botaniczne i na siatce wysoko rosnące i powojnik rurkowaty Cassandrajest z czego wybierać zapomniałam o ostróżkach
Hej Bożenko, dzisiaj było bez opadów w nocy też nie było przymrozku rano sprawdzałam na ogrodzie nic nie oberwało ale o 17.00 jak byłam z psem na spacerze to zmarzłam bo wiatr taki mroźny mam 2 brunnery i obie już maja kwiatki ale są niziutkie przez to zimno pozdrówka