Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

EPODLAS 11:52, 19 kwi 2015

A ja przestraszyłam się prognoz i nie pojechałam na działkę. A u nas jest całkiem nieźle. Patrząc na fotki u ciebie zimno się robi. Ale zapowiadają ocieplenie. Widzę że brunera u ciebie zaczyna kwitnąć. U mnie dopiero zaczęła wyłazić.
ZbigniewG 12:37, 19 kwi 2015

monteverde napisał(a)
To pierwsze epimedium wygląda na rosa queen...

Ania chciałbym ale to tylko zwykłe rubrum - tyz piknie
Rench 13:13, 19 kwi 2015

monteverde napisał(a)

Reniu to Szafirek Blue Spike, stara już kępa i właśnie widzę, że slabo się wybarwia, może trzeba rozsadzić

Czy on ma duże przyrosty, bo te z listkami jak tulipan bardzo słabo, własciwie mam tyle ile posadziłam 2 lata temu.
hanka_andrus 17:14, 19 kwi 2015

Już u Ciebie nieźle w ogródku! Czego nie mogę powiedzieć o swoim. Po tygodniu zimnicy jutro jadę na inspekcję, mimo, że z katarem. Może szybciej minie?

Pozdrawiam.
monteverde 20:52, 19 kwi 2015

Gabriela napisał(a)
Aniu, pytałaś u mnie o bergenię o białych kwiatach - to Silberlicht. W miarę upływu czasu, kwiaty zmieniają odcień na jasnoróżowy.
Pisałaś że masz inną białą odmianę, jaką?
Przez ten ziąb u mie jeszcze ciągle w pąkach, tym bardziej że rośnie od frontu, a więc w miejscu wietrznym.

Dziękuje Gabrysiu za nazwę bergenii, moja byla bez nazwy tylko, że biała jest zimno i nie może się ladnie otworzyć u mnie praktycznie też wietrznie osłania ja trochę rh
Madzenka 20:52, 19 kwi 2015

Aniu u Ciebie zawsze jacyś kosmici wyłaża z ziemi, ktorych nazw nawet powtorzyć nie umię
Ciepło nadchodzi z zachodu, u mnie było piekne słńce i +15. Za 1-2 dni dojdzie ciepełko do Ciebie a ja poprosiłabym deszcz...
monteverde 21:01, 19 kwi 2015

MirellaB napisał(a)
Aniu u mnie dzisiaj pogoda też była kiepska, zimno, pochmurno, czasem słońce wyszło na chwilę, ale grad nie padał na szczęście. Prace w ogrodzie takie tam małe.
Oglądam Twoje zdjęcia, piękne masz te kwiaty Prawdziwy ogród to ogród z kwiatami
Aniu, a co Ty myślisz o sadzeniu lawendy między róże?
Moje róże rosną solo,ale bym chciała coś im do towarzystwa posadzić, co polecasz?

moje lawendy rosna przed różami ale szczerze pisząc coś im tam nie pasuje a może taka odmiana nie są to piękne kępki zobaczę w tym roku najwyżej przeniosę w inne miejsce nie mogę nic za bardzo polecać, bo u mnie jak u kokoszki rośnie werbena, knautia macedonia, mieczyk bizantyjski, lilie i martagony i inne gatunki, bodziszki, krwawnikmam też powojniki botaniczne i na siatce wysoko rosnące i powojnik rurkowaty Cassandrajest z czego wybierać zapomniałam o ostróżkach
monteverde 21:05, 19 kwi 2015

EPODLAS napisał(a)
A ja przestraszyłam się prognoz i nie pojechałam na działkę. A u nas jest całkiem nieźle. Patrząc na fotki u ciebie zimno się robi. Ale zapowiadają ocieplenie. Widzę że brunera u ciebie zaczyna kwitnąć. U mnie dopiero zaczęła wyłazić.

Hej Bożenko, dzisiaj było bez opadów w nocy też nie było przymrozku rano sprawdzałam na ogrodzie nic nie oberwało ale o 17.00 jak byłam z psem na spacerze to zmarzłam bo wiatr taki mroźny mam 2 brunnery i obie już maja kwiatki ale są niziutkie przez to zimno pozdrówka
monteverde 21:09, 19 kwi 2015

ZbigniewG napisał(a)

Ania chciałbym ale to tylko zwykłe rubrum - tyz piknie

miałam je w rajskim ale zapomniałam i wyciapałam jako chwasta tutaj nie mam przesadzony na jesieni lilak węgierski ładnie się przyjął i będzie kwitł
monteverde 21:11, 19 kwi 2015

Rench napisał(a)

Czy on ma duże przyrosty, bo te z listkami jak tulipan bardzo słabo, własciwie mam tyle ile posadziłam 2 lata temu.

dość spore, rośnie w takiej kępie