Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 22:01, 27 sie 2015

Irenko bo 2 dni temu popadało ale deszcz jest jeszcze bardzo potrzebny wpadnę zobaczyć te angielki bo ja ich tu nie mam nawet Bishopa buziolki

Mariusz 22:37, 27 sie 2015

Czytałem u Bogdzi, że szczęście do Ciebie zawitało w postaci deszczu, super, kolejny ogród żyje . Miłego wieczoru
Bogdzia 23:29, 27 sie 2015

monteverde napisał(a)
Iza fajnie, że wpadłaśdzisiaj trochę fotek zrobiłam po deszczu kwiaty odżyły napisz czy po kwitnieniu rutewki obcinasz? ja swoje poobcinałam i nie wiem czy dobrze zrobiłam ? kwiecia jeszcze sporo ale było by za dużo na dzisiaj

Ja nie obcinam bo przeciez nasiona są potrzebne,
lojalna_ 09:48, 28 sie 2015

Wczoraj siedziałam u Ciebie tak dlugo wieczorem, az padła mi bateria. Masz ogrod w ktorym nudy nie ma, pachnie, kolor cieszy oczy , pieknie milego piatku
eda 09:59, 28 sie 2015

monteverde napisał(a)

Aniu ale pięknie kwitnie i w domu i w ogrodzie wszystko takie soczyste mmmm i rozchodniki masz śliczne ten ciemny wpadł mi w oko Buziaki zostawiam u mnie mżawka fajne powietrze ogród odżywa
Anda 14:24, 28 sie 2015

Dziękuję za pokaz róż i innych kwiatów. Pięknie masz, przepięknie.

Może mogłabyś opisać Jaqueline du Pre? Czy zdrowa, jak pachnie, jaka duża itp. itd. Chciałabym posadzić przy warzywniku jasną róże przyciągającą pszczoły.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
monteverde 20:02, 29 sie 2015

Anda napisał(a)
Dziękuję za pokaz róż i innych kwiatów. Pięknie masz, przepięknie.

Może mogłabyś opisać Jaqueline du Pre? Czy zdrowa, jak pachnie, jaka duża itp. itd. Chciałabym posadzić przy warzywniku jasną róże przyciągającą pszczoły.

Jacqueline du Pre to piękna krzaczasta róża Harknessa rośnie do 1,5 m wysokości i podobnej szerokości, pachnie cytryną i piżmem, przez całe lato powtarza kwitnienie, zimuje u mnie bardzo dobrze z kopczykiem jestem z niej bardzo zadowolona i polecamoczywiście u mnie jest zdrowa, ale róże u mnie wiosną pryskam na grzyba wszystkieaha w tym roku zakwitła jako pierwsza nawet przed Maingold
monteverde 20:40, 29 sie 2015

eda napisał(a)

Aniu ale pięknie kwitnie i w domu i w ogrodzie wszystko takie soczyste mmmm i rozchodniki masz śliczne ten ciemny wpadł mi w oko Buziaki zostawiam u mnie mżawka fajne powietrze ogród odżywa

Dzisiaj troszeczkę popracowałam w ogrodzie, sporo jest teraz w nim pracy więc ją dzielę po troszeczku ten rozchodnik to chyba Chocolade jak dobrze pamiętam fajnie, że u Ciebie też można już "oddychać" buziolki
monteverde 20:49, 29 sie 2015

lojalna_ napisał(a)
Wczoraj siedziałam u Ciebie tak dlugo wieczorem, az padła mi bateria. Masz ogrod w ktorym nudy nie ma, pachnie, kolor cieszy oczy , pieknie milego piatku

Witaj Jolu dzisiaj popracowałam troszeczkę w ogrodzie ale bez szału bo było bardzo ciepło, poszłam dopiero po obiedzie, pracy dużo ale czasu za mało, nudy nie mam dzięki, że nacieszyłaś oczy to dla mnie najlepsza zaplata buziolki
monteverde 20:51, 29 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja nie obcinam bo przeciez nasiona są potrzebne,

To chyba mam po rutewkach bo je poobcinałam buziolki Bogdziu