Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 16:43, 09 lip 2016

Munstead Wood

Rosa du Roi

Larissa

Easy Does It

Polka po deszczu

monteverde 16:48, 09 lip 2016

Jubilee Celebration

Camelot

Twiggy's Rose

Chopin

Chyba Queen Violet ale nie jestem pewna, róże po deszczu ciągłym nie są zbyt atrakcyjne, a u mnie ciągle pada
monteverde 16:54, 09 lip 2016

Louise Odier

Maritim

Nathasa Richardson

Chandos Beauty

Romantic Ruffles

Winchester Catedral

Merlin
monteverde 17:01, 09 lip 2016

Reszta później bo źle zdjęcia wchodzą
Geothe, gaura, liliowce i rudbekia

jeżówki i Burgundy Iceberg

Hastata, patagońska jeszcze nie kwitnie

juka kwitnie 2 pędami
Ville de Lyon

Sharifa Asma

Purpurea Plena Elegans zaczyna kwitnąć
Basilikum 18:13, 09 lip 2016

rozana uczta
jolka 19:01, 09 lip 2016

monteverde napisał(a)

Larissa

Witaj Ania, oglądam zawsze Twój piękny ogród, powojniki, róże i nie tylko. Cudnie masz. Zastanawiam się nad Larissą, też ją mam, 8 sztuk, ze sprawdzonej szkółki. Rośnie u mnie 3 rok. Ale jakoś nie przypomina Twojej. Rośnie w bardzo dobrej ziemi, przemieszanej z obornikiem, jest bujna, zdrowa. Ma bardzo dużą ilość kwiatów, jednak są one drobne. Część pąków opada, nim zdąży zakwitnąć.Zastanawiam się, czy nie popełniam jakiegoś błędu pielęgnacyjnego. W tym roku prawie w ogóle jej nie cięłam. Myślisz, że to może być jakiś powód?? Ciekawa jestem, jak Ty dbasz o tę różyczkę, że Ci się odwdzięcza tak pięknym kwieciem..

monteverde 19:27, 09 lip 2016

Basilikum napisał(a)
rozana uczta

Dzięki
Scarlet Moss
monteverde 19:34, 09 lip 2016

jolka napisał(a)

Witaj Ania, oglądam zawsze Twój piękny ogród, powojniki, róże i nie tylko. Cudnie masz. Zastanawiam się nad Larissą, też ją mam, 8 sztuk, ze sprawdzonej szkółki. Rośnie u mnie 3 rok. Ale jakoś nie przypomina Twojej. Rośnie w bardzo dobrej ziemi, przemieszanej z obornikiem, jest bujna, zdrowa. Ma bardzo dużą ilość kwiatów, jednak są one drobne. Część pąków opada, nim zdąży zakwitnąć.Zastanawiam się, czy nie popełniam jakiegoś błędu pielęgnacyjnego. W tym roku prawie w ogóle jej nie cięłam. Myślisz, że to może być jakiś powód?? Ciekawa jestem, jak Ty dbasz o tę różyczkę, że Ci się odwdzięcza tak pięknym kwieciem..

Ja praktycznie swojej nie tnę tylko tyle żeby można było przejść ścieżką, dostaje na wiosnę nawóz do róż, teraz w lipcu też trochę dam, a po za tym podlewam sporadycznie nawozem z pokrzywy ale tylko do lipca raz w tygodniu jak mam czas, w tamtym roku miała tak dużo kwiatów, że też zrzucała pąki, które żółkły w tym roku też trochę zrzuca ale już o wiele mniej, kwiatki nie są duże ale też i nie drobnepozdrówka
monteverde 19:42, 09 lip 2016

Czekam na kwitnienie swojej cimcifugi czyli pluskwicy

i na Charlotte

Rozwar

Cerinte w tym roku byle jakie

coś mi strasznie zżera dalie stoją gole łodyżki i nie wiem co bo nie widać

jolka 20:01, 09 lip 2016

monteverde napisał(a)
Ja praktycznie swojej nie tnę tylko tyle żeby można było przejść ścieżką, dostaje na wiosnę nawóz do róż, teraz w lipcu też trochę dam, a po za tym podlewam sporadycznie nawozem z pokrzywy ale tylko do lipca raz w tygodniu jak mam czas, w tamtym roku miała tak dużo kwiatów, że też zrzucała pąki, które żółkły w tym roku też trochę zrzuca ale już o wiele mniej, kwiatki nie są duże ale też i nie drobnepozdrówka

Na zdjęciu kwiatki wyglądają na duże Dziękuję za informację. Jedyne zatem co mogę jej jeszcze zrobić, to podrzucić ten nawóz do róż, bo nic nie dawałam. Pozdrawiam również