ja sie jeszcze nie zlamalam, choc musze sie przyznac, ale dzis wyladowala w moim ogrodzie kolejna roza. Ale to przypadek, musialam ja wywalic z grobu tesciowej, bo sie za bardzo rozpanoszyla i ozdoba nie byla a latac codziennie i ja dogladac nie mam czasu
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Agnieszko i na pewno na niej nie stracisz jakiż kwiat może być piękniejszy od róży zdjęcie dla Ciebie z godz.18.00 dzisiaj uciełam 3 łodygi Jacequline de Pre, żeby sąsiad nie połamał jak hortek, bo przelazły na jego stronę wstawiłam u siebie do wazonu
a teraz tłoczy mocno i nawet listki ma zdrowe co na te deszcze dużo znaczy dla mnie
Ja też mam od jesieni różę na cmentarzu i bardzo ładnie rośnie nie jest wysoka i nie rozwala się nazywa się Black Forest Rose, wszak nie pachnie ale tłoczy niesamowicie piękne czerwone kwiaty do samych mrozów ma ADR Iza a jak Twoja się nazywa ?następnym razem pokażę zdjęcie dzisiaj nie mam przesyłam w zamian Eden Rose
Nie wiem jak sie nazwa, ma dosc duzo bialyych malych kwiatkow, ktore w ostaniej fazie lapia male rozowe plamki. Problem jest Taki, ze jak przekwita to te kwiaty sypia sie na grob miedzy inne kwiaty a mi ciezko je wybierac i nie jestem tez tam codziennie. Teraz zlapala plamistosc i wygladala nieladnie. jak ja kupowalismy nie znalam ogrodowiska. No i ja zrozumialam, ze ona mala bedzie gdzies do 50 cm wysokosci a ona wielgachna urosla i musielismy ja przywiazywac do palika.
U mnie pokazywalam ostatnio fotki, poszukam i podam Ci nr strony.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Nie tak łatwo
Novalis też w tym roku pieknie sie spisuje tylko za dużo dla niej już tego deszczu co mnie wcale nie dziwi, ale listki ma ładne
Westerland też super róża
James Galwey
i wiele innych