a to ja się podpinam pod pytanie - kurcze już niektóre róże lekko pokopczykowałam , wiem, że za wcześnie ale zawsze się boję ze potem albo czasu brak albo mokro - widzę jeszcze ok tygodnia temperatury na plusie u mnie
Cd, i to cały ogródek, bliżej wiosny kupię drewniane ogrodzeniacoby zasłonić te sąsiedzikie budy i ploty, bo teraz mnie nie stać i będzie skończony ogród brzydko to wygląda, bo w deszczu fotki robione
kopczykuję zwykłą uniwersalna ziemią, jak mam stroisz to dokładam ale nie zawsze, hortensjom ogrodowym zostawiam kwiatostany, ladnie w śniegu wyglądają, obcinam wiosną suche łodygi i tylko kwiatostany, pnących nie obcinam chyba, że najstarsze łodygi ale takich nie mam i okrywowych też teraz nie obcinam, wiosna jak coś przymarznie to tak liriope nie okrywałam ale teraz rozsadzałam to może stroiszem przykryję
Ogrodowe okrywam tylko na przedwiośniu, bo te przymrozki właśnie najwięcej im wtedy szkodzą dalszy ciąg u Miry i nie jestem żadna specjalistką, u nas sa o wiele lepsze dziewczyny ode mnie