Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Nikita 19:29, 08 lut 2014

Witaj Aniu, dawno u ciebie nie byłam...widzę, że wiosna do ciebie też już zagląda....
monteverde napisał(a)
A tu można poczytać o planecie Wenus jest przewrotna jak kobieta już po jej obrocie to widać
http://esop2009.pl/planeta-wenus/

O Wenus sobie poczytałam...bardzo ciekawe...nie wiedziałam, że ona w przeciwnym kierunku się kręci...nasz rację Aniu ona taka zakręcona jak większość kobiet.
Pozdrawiam, miłego weekendu życzę
paniprzyroda 19:31, 08 lut 2014

Zaglądam jak zwykle, bo jak nie zobaczyć kolejnej kartki z kalendarza na dodatek w tak miłym towarzystwie
dzisiaj dzięcioł urzędował u mnie na balkonie, przez chwilę pomyślałam, że korników szuka w drewnie ( siedział na balustradzie) ale za chwilę przeniósł się do kubeczka z jedzeniem
monteverde 19:47, 08 lut 2014

Nikita napisał(a)
Witaj Aniu, dawno u ciebie nie byłam...widzę, że wiosna do ciebie też już zagląda....

O Wenus sobie poczytałam...bardzo ciekawe...nie wiedziałam, że ona w przeciwnym kierunku się kręci...nasz rację Aniu ona taka zakręcona jak większość kobiet.
Pozdrawiam, miłego weekendu życzę

Nikitko pozdrawiam weekendowo czasami dobrze coś ciekawego poczytać
monteverde 19:50, 08 lut 2014

paniprzyroda napisał(a)
Zaglądam jak zwykle, bo jak nie zobaczyć kolejnej kartki z kalendarza na dodatek w tak miłym towarzystwie
dzisiaj dzięcioł urzędował u mnie na balkonie, przez chwilę pomyślałam, że korników szuka w drewnie ( siedział na balustradzie) ale za chwilę przeniósł się do kubeczka z jedzeniem

A zrobiłaś zdjęcie? u mnie ostatnio dzięciołów nie ma a słoninka jest skubana przez inne ptaki, ale co zauważyłam, że ptaki jak nie ma mrozu nie przylatują do karmników, a jeszcze jak znajda kawałeczek odsłoniętej od śniegu ziemi, to wolą tam podziobać. pozdrawiam serdecznie
AniaDS 20:31, 08 lut 2014

Udanych przygotowań Aniu i fajnej imprezy
monteverde 22:32, 08 lut 2014

AniaDS napisał(a)
Udanych przygotowań Aniu i fajnej imprezy

Dziękuję Aniu, pozdrawiam
barbara_kraj... 23:49, 08 lut 2014

U nas śniegu już od dawna nie ma. Dzisiejszy dzień zupełnie jak wiosenny. Hartowałam swoje werbenki na balkonie

Aniu, zdjęcia Wenus nie zrobię. Po pierwsze nie wstanę tak wcześnie skoro chodzę spać o 2:30, po drugie musiałabym za miasto się wybrać, bo z moich okien horyzontu nie widać
bociek 11:20, 09 lut 2014

monteverde napisał(a)

A zrobiłaś zdjęcie? u mnie ostatnio dzięciołów nie ma a słoninka jest skubana przez inne ptaki, ale co zauważyłam, że ptaki jak nie ma mrozu nie przylatują do karmników, a jeszcze jak znajda kawałeczek odsłoniętej od śniegu ziemi, to wolą tam podziobać. pozdrawiam serdecznie

Aniu, mam te same spostrzezenie Sikorki wybredne jak nie wiem co, tylko slonecznik i ewentualnie sloninka. Dzwoncow w tym roku malo. Kupilam jakas mieszanke ziarenek, wsypalam do karmnika i wczoraj wszystko lopatka zbieralam ze sniegu, slonecznik zjadly, a reszte wywalily z karmnika Rozbestwione towarzystwo

Pozdrawiam niedzielnie
Justyna 12:24, 09 lut 2014

Aniu zostawiam pozdrowienia
U mnie też w karmniku się dzieję. Zimą ptaki po części kompensują mi brak ogrodu.
rozajerycha 12:32, 09 lut 2014

Skoro o ptaszkach.U mnie za oknem różne widzę skrzydlate,a dzięcioł siada codziennie na czubku modrzewia i się za czymś mocno rozgląda pół dnia .Nie wiem może panny szuka?
Ja dawno nie widziałam gili ,a to bardzo ładny widok na białym tle.

Aniu pewnie już po imprezie.Licząc,że udana,życzę kolejnej jeszcze lepszej takiej co się bawisz nie robisz
Ściskam
Martek