Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 22:32, 10 mar 2014

ana_art napisał(a)
Aniu nie wiem czy Cię to zainteresuje, bo nie pamiętam gdzie dokładnie mieszkasz, ale w przyszły weekend w centrum targowym w Ostródzie ma być kiermasz ogrodniczy

Wiem Aniu i kombinuję jak tam pojechać a Ty się wybierasz? piękny awatarek
MarekW 22:32, 10 mar 2014

Aniu iryski piękne, u mnie tylko niebieskie ale za to dwa odcienie - choć na fotach to różnicy nie widać wcale To takie wdzięczne roślinki się okazuje pierwsze kwitną i dobrze rosną i co za kolory mmmm marzenie.
monteverde 22:35, 10 mar 2014

MarekW napisał(a)
Aniu iryski piękne, u mnie tylko niebieskie ale za to dwa odcienie - choć na fotach to różnicy nie widać wcale To takie wdzięczne roślinki się okazuje pierwsze kwitną i dobrze rosną i co za kolory mmmm marzenie.

Marek gdyby była normalna pogoda to one zakwitły by w kwietniu, zobacz jak wszystko wcześniej ruszyło, mam okopcowane jeszcze róże i te dzienne upały boję się aby się nie zaparzyły a w nocy znowu na minus i co tu robić co wieczór na nowo kopce? ten ostatni irysek w realu jest bardziej ciemny
ana_art 22:39, 10 mar 2014

monteverde napisał(a)

Wiem Aniu i kombinuję jak tam pojechać a Ty się wybierasz? piękny awatarek
w pierwszej wersji myślałam by pojechać może coś bym kupiła bo u nas ogrodnicze jeszcze śpią snem zimowym ale z drugiej strony szkoda mi soboty bo mieliśmy wertykulować trawnik
MarekW 22:39, 10 mar 2014

moje róże też okopcowane dziś dopiero przycinane, ale nie myślę kopców rozgrzebywać jeszcze A co do tempa to u mnie najpierw iryski a dopiero teraz krokusy się zbierają.
Pszczelarnia 22:44, 10 mar 2014

A ten deszcz to od dawna zapowiadają. U nas nie było w ogóle śniegu, ziemia spragniona wody. Ileż można sztucznie w nią wlać?
monteverde 22:46, 10 mar 2014

MarekW napisał(a)
moje róże też okopcowane dziś dopiero przycinane, ale nie myślę kopców rozgrzebywać jeszcze A co do tempa to u mnie najpierw iryski a dopiero teraz krokusy się zbierają.

Widziałam, ale te białe jak zakwitną będzie pięknie ja się nie będę rozdrabniać z różami od razu rozgarnę dożywię i poobcinam
monteverde 22:47, 10 mar 2014

ana_art napisał(a)
w pierwszej wersji myślałam by pojechać może coś bym kupiła bo u nas ogrodnicze jeszcze śpią snem zimowym ale z drugiej strony szkoda mi soboty bo mieliśmy wertykulować trawnik

i w niedzielę też
monteverde 22:47, 10 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
A ten deszcz to od dawna zapowiadają. U nas nie było w ogóle śniegu, ziemia spragniona wody. Ileż można sztucznie w nią wlać?

Podobnież sobota to pewniak
MarekW 22:51, 10 mar 2014

No nie przesadzajcie u nas dopiero od wczoraj się słonko pokazało bo tak to cały czas deszcz albo mżawka i chmury ponure