Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

kaisog1 22:44, 13 mar 2014

Ania a nie myślisz, że za wcześnie? Ja się boję, że nie będę miała gdzie tego trzymać.... no i wybujają....
monteverde 22:48, 13 mar 2014

kaisog1 napisał(a)
Ania a nie myślisz, że za wcześnie? Ja się boję, że nie będę miała gdzie tego trzymać.... no i wybujają....

Gosia ja zawsze siałam z myślą pod folię, a teraz posadziłam koralika do donic, myślę, że połowa marca jest w sam raz w końcu trzeba je z dwa razy przepikować
kaisog1 23:17, 13 mar 2014

Ania ja nie pikuję dwa razy....... nigdy tak nie robiłam Pikowałam raz i po ptakach W zeszłym roku miałam cudowne sadzonki! Z grubą noga, nie wybujałe.... no ale siałam w kwietniu.....
Kasik 23:25, 13 mar 2014

Co ja widzę , czas siewów już w pełni. Ślicznie wszystko rośnie.

My zaczniemy w sobotę, choć syn już swoje prace w warzywniaku zaczął na początku tygodnia.
Widzisz, u mnie jest naturalny podział ról: ja-kwiatki, mąż drzewka owocowe i pomidory, synuś warzywka a córka udaje, że sprząta by nie iść do ogrodu. No może czasem jak ma dobry humor,

Pozdrawiam.
monteverde 23:37, 13 mar 2014

kaisog1 napisał(a)
Ania ja nie pikuję dwa razy....... nigdy tak nie robiłam Pikowałam raz i po ptakach W zeszłym roku miałam cudowne sadzonki! Z grubą noga, nie wybujałe.... no ale siałam w kwietniu.....

No to siej w kwietniu, będziesz miała mniej roboty ja z rozpędu wysiałam w marcu
victoriagos 23:38, 13 mar 2014

Dziękuję za informacje , to sieję dopiero latem

Aniu przeczytałam że wysiałaś heliotropa, podpowiedz kiedy pikować, one ciągle takie mikre
wszystkie siewki przeważnie pikuję jak mają 2 właściwe listki, a one u mnie ciagle są bmalutkie
te pierwsze im urosły a tamte stoją w miejscu
a i jeszcze pytanie o lobelię, mam tego troszeczkę, one też są takie drobniutkie, czekać aż podrosną czy takie małe pikować?

pomidorki masz już spore , czekałam na kwiecień, podobnie jak Gosia bałam się że wybujają, a jak będzie długo chłodno to gdzie wysadzać

podpytam się w lipcu (jeżeli skleroza pozwoli) o cebulki irysów, śliczne masz, i tyle roślin już zakwitło u Ciebie, ja mam same liście
monteverde 23:39, 13 mar 2014

Kasik napisał(a)
Co ja widzę , czas siewów już w pełni. Ślicznie wszystko rośnie.

My zaczniemy w sobotę, choć syn już swoje prace w warzywniaku zaczął na początku tygodnia.
Widzisz, u mnie jest naturalny podział ról: ja-kwiatki, mąż drzewka owocowe i pomidory, synuś warzywka a córka udaje, że sprząta by nie iść do ogrodu. No może czasem jak ma dobry humor,

Pozdrawiam.

Fajny podział Kasiu ale ja kiedyś nie lubiłam ogrodu a szczególnie jak musiałam obrać cały krzak agrestu lub porzeczki, a były olbrzymie ale z czasem się odwróciło i wole robić w ogrodzie niż w domu
Kasik 23:41, 13 mar 2014

monteverde napisał(a)

Fajny podział Kasiu ale ja kiedyś nie lubiłam ogrodu a szczególnie jak musiałam obrać cały krzak agrestu lub porzeczki, a były olbrzymie ale z czasem się odwróciło i wole robić w ogrodzie niż w domu

Toż tak jak ja. z wiekiem dojrzewamy. i bardzo mi się podoba to dojrzewanie
monteverde 23:49, 13 mar 2014

victoriagos napisał(a)
Dziękuję za informacje , to sieję dopiero latem

Aniu przeczytałam że wysiałaś heliotropa, podpowiedz kiedy pikować, one ciągle takie mikre
wszystkie siewki przeważnie pikuję jak mają 2 właściwe listki, a one u mnie ciagle są bmalutkie
te pierwsze im urosły a tamte stoją w miejscu
a i jeszcze pytanie o lobelię, mam tego troszeczkę, one też są takie drobniutkie, czekać aż podrosną czy takie małe pikować?

pomidorki masz już spore , czekałam na kwiecień, podobnie jak Gosia bałam się że wybujają, a jak będzie długo chłodno to gdzie wysadzać

podpytam się w lipcu (jeżeli skleroza pozwoli) o cebulki irysów, śliczne masz, i tyle roślin już zakwitło u Ciebie, ja mam same liście

No z heliotropem tak jest nie ciekawie w domowych wysiewach co roku sobie obiecuję, że kupię gotowe sadzonki, potem jednak wysiewam, potem najczęściej je coś trafia i tak kupuję sadzonki lobelię pikuj kupkowo, Bogusia z zacienionej chyba nawet zdjęcia wstawiła, bierz w trzy palce kupkę lobelii i wsadzaj do ziemi, odstęp i następną albo w pojedyncze kubeczki po jogurtach macie rację można w kwietniu ja zawsze sadziłam pod folię więc i wysiewy były szybsze, w tym roku będą w donicach
monteverde 00:07, 14 mar 2014

Kasik napisał(a)

Toż tak jak ja. z wiekiem dojrzewamy. i bardzo mi się podoba to dojrzewanie

Mnie też Tylko czas za szybko teraz zlatuje