Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Donia72 00:12, 18 maj 2014

Jejku, ale Twój wielosił ma fajne listeczki Mój ma całe zielone i jeszcze nie kwitnie.
barbara_kraj... 00:15, 18 maj 2014

Ło, ło, ło - same piękności. Mnie ta miecznica od dawna się podoba. Nie tylko dlatego, że niebieska. Ona taka swobodna i lekka jest
Bodziszek Renarda również godny uwagi. Liście ma ładne, że o kwiatkach nie wspomnę
A ten niebiesko kwitnący, Aniu, to wspaniały. Mam taki sam, właśnie w kępy się rozrasta i pięknie przebarwia jesienią. Ja po kwitnieniu ścinam wszystko do ziemi. W ciągu tygodnia wypuszcza nowe liście.
monteverde 00:37, 18 maj 2014

kwiatek Magnificum

już niedługo popróbujemy truskawek

no i kwiaty rh
Polarnacht

America

Calsap

Pohjolas Daughter

azalia Gibraltar

Cunnighum's White

a z tą Nową Zemblą myślę, że to Polarnacht
monteverde 00:39, 18 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Ło, ło, ło - same piękności. Mnie ta miecznica od dawna się podoba. Nie tylko dlatego, że niebieska. Ona taka swobodna i lekka jest
Bodziszek Renarda również godny uwagi. Liście ma ładne, że o kwiatkach nie wspomnę
A ten niebiesko kwitnący, Aniu, to wspaniały. Mam taki sam, właśnie w kępy się rozrasta i pięknie przebarwia jesienią. Ja po kwitnieniu ścinam wszystko do ziemi. W ciągu tygodnia wypuszcza nowe liście.

Ja też zetnę, ale ma mnóstwo pąków myślę, że trochę po kwitnie dzisiaj miałam pierepałki z kompem, 2 godziny walczyłam z wgrywaniem zdjęć
monteverde 00:40, 18 maj 2014

Donia72 napisał(a)
Jejku, ale Twój wielosił ma fajne listeczki Mój ma całe zielone i jeszcze nie kwitnie.

ten drugi też mam a w rajskim też miałam o takich liściach a potem zrobiły się całe zielone
monteverde 00:46, 18 maj 2014

W ogrodzie wsiałam dzisiaj Kosmidium, Ostrogowce i Porcelankę może trochę późno ale myślę, że zdążę zobaczyć kwiatki
No i na dobranoc moja piękność
Donia72 00:46, 18 maj 2014

Aniu, a jaka jest u Ciebie pogoda? U nas przestało po południu padać. Mimo deszczu mój m kosił trawę. Jak zaczął to nie padało
monteverde 00:49, 18 maj 2014

Donia72 napisał(a)
Aniu, a jaka jest u Ciebie pogoda? U nas przestało po południu padać. Mimo deszczu mój m kosił trawę. Jak zaczął to nie padało

Cały dzień byla piękna pogoda, zrobiłam szybko zakupy i na cały dzień do ogrodu, nawet na obiad nie chodziłam do domu obiad przyszedł do mnie na ogród o 21.00 wróciłam do domu a po 23.00 po kilku błyskach zaczęło padać ale bardzo spokojnie jest cieplutko, a po deszczu nie ma prawie śladu
Donia72 01:01, 18 maj 2014

No to fajnie miałaś Ja dziś ogarnęłam sobie w domku, malowaliśmy duży pokój. Do ogrodu mam zamiar ruszyć w poniedziałek. Jeszcze myślę zahaczyć szkółki ogrodnicze w Sompolnie, nawet jedna jest w gazecie "Zieleń to życie". Jest tam ogród pokazowy i chciałam go zobaczyć na żywo A to ode mnie ok. 30km.
monteverde 01:06, 18 maj 2014

Nie daleko na rowerze można podjechać a ja mam zamiar jak nie będzie padało wybrać się na wycieczkę jutro właśnie na rowerze do ościennego lasu, może grzyby jakoweś znajdę jak w Opolskiem i na Podkarpaciu pozdrówka idę Doniu spać bo dzisiaj już padam