Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 10:27, 16 maj 2014

EPODLAS napisał(a)
Aniu, piwonia drzewiasta prawdziwy rarytas. Fajnie że pokazałaś swoje bodziszki. Też mam ich w ogrodzie. Mnie bardzo podobał się bodziszek Renarda. Jeszcze nigdy takiego nie widziałam. Żałobnego mam dwie odmiany, jeden liście ma z bordowym szlaczkiem drugi zupełnie zielone i liście trochę większe.
Pozdrówka

ten ze wzorkiem to Sambor, mój daje siewki pozdrówka
Asiam 10:50, 16 maj 2014

Aniu, który z powojników poleciłabyś na słoneczne miejsce w kolorach; białym lub odcieniach różu.
MonikaH 12:01, 16 maj 2014

monteverde napisał(a)

Dziękuję bardzo, widzę, ze oglądałaś dwa ogrody pozdrawiam

Nie mogłam się oprzeć i obejrzałam co prawda "z grubsza", ale wszystkie linki. Kalinę jedną mam, miała być roseum ale nie jest, a jeżówki.... kupiłam nasiona białych i różowych, ale jakoś mi nie wyszło z posianiem, teraz już pewnie za późno.
Mala_Mi 14:47, 16 maj 2014

Takiej to dobrze... słoneczko ma
Magda70 15:02, 16 maj 2014

monteverde napisał(a)
Czosnek karatawski
Bodziszek Magnificum- krzyżówka ibericum i platypetalum, pokrój krzaczasty, kulisty, listki przebarwiaja się na pomarańczowo jesienią

Bodziszek maculatum Elizabeth Ann

Bodziszek sanguineum- czerwony

Bodziszek cinereum Purple Pillow

Bodziszek Renarda

Bodziszek żałobny Sambor

na dzień dzisiejszy te kwitną w ogrodzie

Oj..ale masz tych bodziszków.
A masz może odmianę Max Frei?
Kasik 21:12, 16 maj 2014

Aniu. Przyszłam prosić o pomoc. Kupiłam wiosną kilka powojników, posadziłam zgodnie ze wskazówkami i ruszyły. Po jakimś czasie dwa z nich zaczęły więdnąc. Mąż popryskał rośliny na grzyba i troszkę odżyły. Wypuściły kolejne listki a nawet paczki i znowu zaczynają się zwieszać. Pisałaś kiedyś o czymś takim, ale ja już nie umiem tego znaleźć- może powiesz mi jak im pomóc.

Pozdrawiam
monteverde 21:40, 16 maj 2014

MonikaH napisał(a)

Nie mogłam się oprzeć i obejrzałam co prawda "z grubsza", ale wszystkie linki. Kalinę jedną mam, miała być roseum ale nie jest, a jeżówki.... kupiłam nasiona białych i różowych, ale jakoś mi nie wyszło z posianiem, teraz już pewnie za późno.

Najwyżej zakwitnie na następny rok, ale myślę, że jeszcze można spróbuj po troszeczku w domu
monteverde 21:42, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Takiej to dobrze... słoneczko ma

Aniu miałam do 15.15, a potem lekko 2 godzinki padało i mnie wygonił deszcz z ogrodu fotek nie zrobiłam
monteverde 21:43, 16 maj 2014

Magda70 napisał(a)

Oj..ale masz tych bodziszków.
A masz może odmianę Max Frei?

mam odmianę Max Frei mam o wiele więcej jak będę kwitły będę wstawiała zdjęcia
monteverde 21:45, 16 maj 2014

Kasik napisał(a)
Aniu. Przyszłam prosić o pomoc. Kupiłam wiosną kilka powojników, posadziłam zgodnie ze wskazówkami i ruszyły. Po jakimś czasie dwa z nich zaczęły więdnąc. Mąż popryskał rośliny na grzyba i troszkę odżyły. Wypuściły kolejne listki a nawet paczki i znowu zaczynają się zwieszać. Pisałaś kiedyś o czymś takim, ale ja już nie umiem tego znaleźć- może powiesz mi jak im pomóc.

Pozdrawiam
na 8 litrów wody główka czosnku i nadmanganian potasu 8 tabletek wymieszać i podlać powojniki, możesz też podsypać nawóz interwencyjny do powojników i wymieszać z glebą i podlać