Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

viva 00:29, 08 lip 2014

Dzięki Aniu, wpisuję w kolejkę
monteverde 00:39, 08 lip 2014

viva napisał(a)
Dzięki Aniu, wpisuję w kolejkę

a do cienia chcesz? też francuzka i też jestem bardzo zadowolona tylko, że ma lekki różany, ale kwiat długo trzyma nie boi się deszczu jest bardzo ładna
to Centenaire de Lourdes Blanctypowa do cienia
monteverde 01:00, 08 lip 2014

A na dobranoc Falstaff
agatanowa 01:01, 08 lip 2014

Poczytałam, podobają mi się pokazane Francuzeczki, w szczególności ta sina, ale i ta Niemra też okrutnie!
Szwedka mnie denerwuje, bo u mnie marnocina. Może się zabierze tak, jak Rhapsody. Na poczatku sezonu narzekałam na nią, że krzak nędzowaty, a teraz jestem w szoku. Ww rzeczywistości zaczęła pierwsza i kwitnie nieustająco, puściła dwa nowe pędy i na jednym ma już grono pąków. Szok. Do tego dałam jej ziemię dla kwaśnolubnych, bo mi się worki pomyliły. Tfu, tfu. Oby tak dalej.

Co do karmienia Doroty, to chwilami ręce opadają. Zresztą już chyba się żaliłam, więc nie będę się powtarzać. Tak, pomimo że ja gotuję mało i kiepsko, to razem coś tam próbujemy robić. Najbardziej lubi i jeść, i przygotowywać kluski leniwe z serem. Ale już oczka w parówkach, łódki z kanapek, czy potworki z jajek w ogóle na nią nie działają. Jajka je jedynie w naleśniku (i to bez białka), a jest na granicy anemii. Mleko wmuszam i jest powodzenie od 3-4 miesięcy, do tej pory nie brała do ust, nawet syntetycznego. Ser żółty jej śmierdzi. Masło też jej śmierdzi. Normalnej kanapki nie zje. Warzyw i owoców nie tyka poza jabłkami. Ech.. chyba faktycznie poślę ją do Ciebie W tej sytuacji o pochwały bardzo trudno Ale się staram, jeśli zasłuży

Powojniki na uwiąd lałam nawet ze 2-3 x: początkiem wiosny i po długotrwałych deszczach. Co do podlewania, to kropelkowe mają.

Dobranoc Aniu.
agatanowa 01:02, 08 lip 2014

Ale duży ten Falfstaff ale nie w "moim" kolorze
monteverde 11:03, 08 lip 2014

agatanowa napisał(a)
Ale duży ten Falfstaff ale nie w "moim" kolorze

Kolor trochę przekłamany, bo świeciło słonko po deszczu w realu jest o wiele ciemniejsza a dla malej przerzuć się na strąkowe, zawierają dużo białka, potasu, magnezu, fasola, bób i inne teraz jest na nie sezon
monteverde 11:03, 08 lip 2014

Dzisiejsza kartka
monteverde 11:06, 08 lip 2014

Upał niesamowity, wczoraj nie było burzy ani nie popadało, dwa zdjęcia sfociłam z okna, bo teraz nie wychodzę, nie ma głupichza siatką widać chwaściory wys.2m
agatanowa 12:23, 08 lip 2014

monteverde napisał(a)

Kolor trochę przekłamany, bo świeciło słonko po deszczu w realu jest o wiele ciemniejsza a dla malej przerzuć się na strąkowe, zawierają dużo białka, potasu, magnezu, fasola, bób i inne teraz jest na nie sezon

widziałm u Vivy i nie poznałam, że to ta sama róża, dobre!

właśnie nakupiłam jakiś strakowych i bobu, nawet razem wybierałyśmy "kuleczki",zobaczymy reakcję

a ja dosłownie uwielbiam wszystko: kasze, ciecierzycę, soję, fasole, grochy, ech

ona nie chce nic do buzi brać i próbować, nawet słodyczy, takie dziecko
jak coś podtykasz nowego, to od razu się krzywi i patrzy, jak na płaza oślizgłego
ufff, właśnie skończyłam sniadanie z naleśnika, więc kończę ogrodowiskowanie, biorę się za cd. roboty - teściowie zjeżdżają

miłego dnia, Aniu i dziękuję za rady
Mirella 13:07, 08 lip 2014

monteverde napisał(a)
Upał niesamowity, wczoraj nie było burzy ani nie popadało, dwa zdjęcia sfociłam z okna, bo teraz nie wychodzę, nie ma głupichza siatką widać chwaściory wys.2m

Ania, wszystko widziałam, pięknie jest u Ciebie,róże wiadomo
fajny busz