Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

hanka_andrus 13:51, 07 lip 2014

Już pomidorki? Moje jeszcze zielone. Dziś pojechałam do ogroduprzed szóstą.O 11-tej powrót. Chodzą jakieś dziwne chmury, może deszcz?
Tego życzę Tobie i sobie.
Bogdzia 14:21, 07 lip 2014

monteverde napisał(a)

trzcinnik i lilia jeden mam z bialymi kłosami a ten ma takie wrzosowe a lilia w środku jest taka

białe kłosy są przy Chopinie

Ta lilia to nie Lankon ?, bardzo podobna. Pomidorki super.
monteverde 19:56, 07 lip 2014

Kasya napisał(a)

slicznosci kuleczki az szkoda zrywac

moje z nasionek byly takie nedzne ze prawie je wyrzucilam, ale jak zaczely rosnac to juz nie mialam gdzie wsadzac i w koncu mam w 3 donicach z 5 krzakow na rabatkach kwiatowych

Aniu, a jakie sa wg ciebie szanse z ta zarazą ? bo pojawily ni sie plamy na kolejnym krzaku

zredukuj liście jak pisał M.,do jednego liścia pod gronem i popryskaj preparatem jaki Tobie polecił
Donia72 19:57, 07 lip 2014

Pozdrowionka zostawiam Aniu
monteverde 19:57, 07 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Ta lilia to nie Lankon ?, bardzo podobna. Pomidorki super.

Tak Bogdziu Lankon
Sweet Revelation
monteverde 20:04, 07 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
Już pomidorki? Moje jeszcze zielone. Dziś pojechałam do ogroduprzed szóstą.O 11-tej powrót. Chodzą jakieś dziwne chmury, może deszcz?
Tego życzę Tobie i sobie.

Haniu na razie mam dość deszczu teraz wróciłam z ogródka bo zaczęło grzmieć, ale jak na razie nic więcej, róże dochodzą po deszczach do siebie kwiaty maja piękne, to znowu je ma zmoczyć a zresztą liście dostały już plamistości i opadają
m
Mariatheresia
hanka_andrus 20:05, 07 lip 2014

To tak jak u mnie - z różami.
monteverde 20:06, 07 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Pozdrowionka zostawiam Aniu

Doniu również pozdrawiam
Molineux
monteverde 20:09, 07 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
To tak jak u mnie - z różami.

No właśnie, a teraz są znowu kwiaty takie piękne
Queen of Sweden
monteverde 20:15, 07 lip 2014

agatanowa napisał(a)
Mi, Aniu, powojniki, dosłownie jeden po drugim lecą. Chyba dlatego, że najpierw były deszcze, a teraz gorąco
Nawet arabelka brazowych liści dostała, chyba jednak u mnie powojniki nie bedą rosły

też byłam już w ogródku przed obudzeniem dziecka, od 8-mej bardzo ciepło, choć pochmurnawo było, a teraz to już nawet pełne słońce i patelnia, uwazaj na słońce, Aniu. Robota nie zając

miałam o 4-tej wyjsc pryskac skrzypem i bioczosem, ale nie dałam rady wstać

w skrzypie pływały mi cudne lichy, przecedziłam i wywaliłam (powinnam była gazą nakryć)

a teraz od co najmniej godziny karmienie dziecka, śniadanie, kota dostaję - tak odkąd pamiętam, 2 godziny, żeby posiłek zjadła, , płacze, groźby, normalnie mnie wykończy nerwowo,skończyło się na pokazywaniu dzieci głodujących i ciut do przodu, ale jeszcze to potrwa

U mnie też czasami wiatr poszarpie łodygi i brązowieją, jak sucha to wycinam, a podlewałaś wiosną od uwiądu?i je trzeba niestety podlewać jak inne kwiaty, a małą przyślij do mnie wszystko zacznie jeśćpróbowałaś z nią gotować?, żeby sama coś zrobiła i zjadła i chwalić, chwalić i chwalić, pomaga