Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Welka 22:43, 06 sie 2014

Aniu, jeszcze raz nie dziękuję za roślinki, wszystko już posadzone.
Zdjęcia wgram jutro, bo najpierw kończyliśmy ogrodzenie, a później skoczyliśmy zobaczyć naszego pieska i jak wszystko dobrze pójdzie, to za jakieś 2 tygodnie już będzie u nas
Pozdrawiam i do następnego!
monteverde 23:21, 06 sie 2014

Welka napisał(a)
Aniu, jeszcze raz nie dziękuję za roślinki, wszystko już posadzone.
Zdjęcia wgram jutro, bo najpierw kończyliśmy ogrodzenie, a później skoczyliśmy zobaczyć naszego pieska i jak wszystko dobrze pójdzie, to za jakieś 2 tygodnie już będzie u nas
Pozdrawiam i do następnego!

Dobra jesteś ja robiłam porządek w różach przesadziłam szałwię i dzwonka Torpedo w jedna plamę, kilka posadziłam i dalej się rozglądam co wywalić co przesadzić co dosadzić, ciekawa jestem suniDo następnego
monteverde 23:39, 06 sie 2014

Kolejny powojnik chyba Bogdzia go ma mandżurski

Viennetta kolejny kwiatek i pączków ma sporo

Avant-Garde

rozchodnik

Kobea

a to żeński kwiat dyni piżmowej, może w końcu będą zawiązki

liliowiec

Kasya 23:56, 06 sie 2014

Ten Mandzurski ma ładne kwiatuszki ale bardzo drobniutkue
Z daleka pewnie nie widać
Ma ich dużo ? Może chociaż pachną ?

O dyni muszę powiedzieć znajomemu bo się dziwił ze mu kwitnie kwitnie i nic
monteverde 00:19, 07 sie 2014

Kasya napisał(a)
Ten Mandzurski ma ładne kwiatuszki ale bardzo drobniutkue
Z daleka pewnie nie widać
Ma ich dużo ? Może chociaż pachną ?

O dyni muszę powiedzieć znajomemu bo się dziwił ze mu kwitnie kwitnie i nic

Jak już na dobre zacznie kwitnąc to bardzo dużo, płoży się po roślinach i po ziemi jak mu pozwoliszkwiatki pachnąz daleka widaćpowiedz znajomemu, że dopiero kwiaty żeńskie na niskich lodyżkach dają zawiązki, męskie są na wysokich i można je wykorzystywać jako potrawę np. smażone w cieście naleśnikowym
agatanowa 00:28, 07 sie 2014

monteverde napisał(a)
... dopiero kwiaty żeńskie na niskich lodyżkach dają zawiązki, męskie są na wysokich i można je wykorzystywać jako potrawę np. smażone w cieście naleśnikowym

ooo, nie wiedzialam też tego! Aniu, ale Ty jesteś mądra!!! Powinnaś wydać jakiś poradnik, np. "365 podar ogrodowych z przepisami" Albo "365 smacznych porad ogrodowych". I pozycja miałaby 365 stron, kazda opatrzona cudną grafiką jak z Twojego kalendarza, a pod tym idą zdjęcia roślin, rady jak je mądrze uprawiać i co z nich można zrobić pysznego No i w ramce ciekawostka - jak ta o dyni na przykład.

to z żeńskich się nie robi potraw? Myślałam, ze z kazdego. No i że tylko z cukinii
monteverde 00:35, 07 sie 2014

agatanowa napisał(a)

ooo, nie wiedzialam też tego! Aniu, ale Ty jesteś mądra!!! Powinnaś wydać jakiś poradnik, np. "365 podar ogrodowych z przepisami" Albo "365 smacznych porad ogrodowych". I pozycja miałaby 365 stron, kazda opatrzona cudną grafiką jak z Twojego kalendarza, a pod tym idą zdjęcia roślin, rady jak je mądrze uprawiać i co z nich można zrobić pysznego No i w ramce ciekawostka - jak ta o dyni na przykład.

to z żeńskich się nie robi potraw? Myślałam, ze z kazdego. No i że tylko z cukinii

też można ale szkoda, bo z nich są zawiązkia taki poradnik już jest mam nawet
wydawnictwo Bellonama ponad 600 stron
agatanowa 00:39, 07 sie 2014

monteverde napisał(a)
...a taki poradnik już jest mam nawet
wydawnictwo Bellonama ponad 600 stron

To Twoje?

edit: widzę, że nie; że jakiś anglojęzycznych autorów. To co tu porównywać z naszym rodzimym, polskim wydawnictwem, opartym na lokalnych doswiadczeniach? To zupełnie co innego!
Kasya 00:42, 07 sie 2014

monteverde napisał(a)

Jak już na dobre zacznie kwitnąc to bardzo dużo, płoży się po roślinach i po ziemi jak mu pozwoliszkwiatki pachnąz daleka widaćpowiedz znajomemu, że dopiero kwiaty żeńskie na niskich lodyżkach dają zawiązki, męskie są na wysokich i można je wykorzystywać jako potrawę np. smażone w cieście naleśnikowym

po ziemi...to dobry pomysl

przekaze znajomemu o dyni
monteverde 00:46, 07 sie 2014

agatanowa napisał(a)

To Twoje?

edit: widzę, że nie; że jakiś anglojęzycznych autorów. To co tu porównywać z naszym rodzimym, polskim wydawnictwem, opartym na lokalnych doswiadczeniach? To zupełnie co innego!

nie mam czasu może kiedyś