Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Ogrody na świecie » Anglia sierpień 2013

Anglia sierpień 2013

Mirka 12:23, 19 sie 2013

Danusiu my niecierpliwi ogrodnicy ale spokojnie poczekamy .Pozdrawiam
agatanowa 12:31, 19 sie 2013

Pewnie, poczekamy, jak to ogrodnicy - zawsze czekają na coś
Tyle, że tu w ciemno można zakaładać, że efekt czekania (czyli zdjęcia) będą co najmniej bardzo dobre

Gardenarium 12:33, 19 sie 2013

Było ostre słońce i strasznie gorąca i jak zwykle za mało czasu na to co najładniejsze. Liczę na zdjęcia Witka, bo zahaczył więcej miejsc w Wisley

Zmykam do serwisu .

Instagram Ogrodowiska
Debra 12:37, 19 sie 2013

Czekamy cierpliwie
Oby serwis nie był kosztowny , a skuteczny. Powodzenia.
recento 19:35, 19 sie 2013

Gardenarium napisał(a)

a wrażenia jakie mamy w naszych myślach i sercach oraz wspomnienia bycia z fajnymi ludźmi, którzy są już teraz prawie Rodziną dla nas, pozostaną na długo i na pewno będą ciągle wracać gdy będziemy oglądać zdjęcia z wyprawy, jednej na najpiękniejszych w naszej serii angielskich wycieczek.

moze słowo Rodzina nie jest adekwatne , zgodnie z sentencja na jednym z gadzetów ogrodowych..
/Witamy przyjaciół.. rodzina po wczesniejszym umówieniu wizyty../
No moze po za jednym wyjatkiem ..do Haneczki niektórzy zwracali sie per "ciociu", nota bene kazdy by chciał mieć taką ciocię...
Podobnie jak Danusia uważam , to jeden z najbardziej udanych udanych wyjazdów... po prostu .."Ogrody, Guiness, wino , Kobiety i śpiew .."/ moze śpiewu nie było za dużo.../
Na ten tydzień w ogrodach angielskich czeka sie cały rok i nie zawiodłem się... a wspomnienia pozostana na bardzo długo...
Jak na kazdej wycieczce , bardzo duzo zalezy od kierowcy ... w tym roku John spisał sie na medal..
w przeciwieństwie do zeszłorocznej "Helgi" ,która głownie skupiała się na pucowaniu felg ,zeby dziewczyny mogły się w nich przeglądać...

W tym roku nasza pilotką była jak co roku była Lucy ,którą z terminologi " rodzina" mozemy nazwać mamą,.../.powoli ja wciagamy w tematy ogrodnicze.../ wspólnie z Johnem opracowywała strategie odwiedzania centrów ogrodniczych i ciekawych angielskich miasteczek ,nie wyłaczajac w tym pubów..
/ których nie ma w programie../
Oczywiscie jak to w zyciu nie obyło sie bez drastycznych incydentów..."czyli łyzka dziegciu w beczce miodu"
Po pierwsze zgubiłem adapter do pradu ,który pozyczyłem od Danusi i Witka/.. juz go szukam po sklepach/myśle ,ze mi wybaczą...

Po drugie, w jednym z hoteli wycieczka z Niemiec zjadła nam wszystkie owoce..

Po trzecie w jednym z centrów ogródniczych dwójka uczestników ,troche duzej zabawiła w sklepie i cała wycieczka musiała czekać /jedna próbowała wyniesc kapelusz na głowie,który na nieszczęscie miał zamocowany chip ,a druga zostawiła aparat fotograficzny przy kasie/.. o ile dobrze pamietam jedna z tych osób byłem ja ... ale to wszystko przez tą" atmosferę ogrodów angielskich", a moze przez cos innego sam juz nie wiem...
Po czwarte Witek stanowczo za mało robił zdjęc Danusi, o co cała wycieczka miała pretensję ...

dlatego postanowiłem jej zrobic sam... akurat była pora lunchu , /którego równiez nie było w programie/
i dziewczyny szukały czegos w komposcie..niestety poza papryczkami chilii niczego nie znalazły
a tak by się przydała przynajmniej kromka chleba../własnie negocuje z "Faktem" mozliwosc opublikowania tego zdjecia .."szefowa Ogrodowiska na śmietniku.."/
Witek natomiast cały czas zadowolony.../ bo wmówił Danusi ,ze jest na wszystkich zdjeciach.. i Danusia mu uwierzyła / co nie było naprawde prawdą / .Witek zamiast robic zdjecia Danusi ,chodził gdzies osobno, robił zdjecia kwiatkom ,dziewczynom albo po prostu leżał na trawie.. i sie wpatrywał..?

Zabawa była przednia, jednak niektórych uczestników zupełnie nie pamietam.???

moze ktos pamieta ich imiona ???
cdn.
Debra 19:41, 19 sie 2013

A co to za wybryk?

Mirka 19:44, 19 sie 2013

To nie wybryk to Danusia fotki wstawia
Debra 19:46, 19 sie 2013

Mirka napisał(a)
To nie wybryk to Danusia fotki wstawia

No niekoniecznie chyba
Mirka 19:49, 19 sie 2013

Debra napisał(a)

No niekoniecznie chyba
Sorki masz rację nie Danusia coś się zagapiłam.
Madzenka 20:19, 19 sie 2013

Debra napisał(a)
A co to za wybryk?

To nie wybryk tylko Recento
Recento czekamy na cd