Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci

Ogród cioci

malgorzata_s... 15:54, 29 maj 2014

agatanowa napisał(a)
Gosia, dawno u Ciebie nie byłam. Ależ masz kolorowo i pieknie.
Widziałam mączniaka na różach. Co zrobiłaś? Pryskałaś? Ja mam na floksach - aż biało pod spodem i w środku krzaków.
Na rózach - nie. Jeszcze...... Muszę czyms spryskać, ale nie chcę chemii i nie wiem, czy niechemia (Bioczos, mleko, Timorex) wystarczy w sytuacji, gdy choroba już jest.

Agatko wszystko wypróbowałam i chemię niestety też. Widzę że nie pomogło nawet wycięcie większości rośliny. Trzeba chyba pryskać kilka razy w sezonie. Ja pożegnam się z tymi różami bo nie mam zamiaru sklepu chemicznego wykupić Róże ogólnie trudne są mączniak, skoczek , mszyca, plamistość, szara pleśń. Nie potrafię się nimi zająć chyba i na każde świństwo inny środek. Daję za wygraną w tym miejscu
malgorzata_s... 15:56, 29 maj 2014

Katkak napisał(a)
Cudnie Długo Ci rh kwitną, u moich znajomych i w sąsiedztwie już przekwitają.

Kasiu u mnie chyba później zaczęły
Margarete 16:07, 29 maj 2014

Zaglądam, podziwiam zmiany............moje goździki po zimie tak samo wyglądały, część wywaliłam, z innych 3 kepek które jako tako wyglądały zrobiłam jedną i wsadziłam na koniec rabty...za karę.........nie chciały ładnie u mnie rosnąc, to niech rosna z tyu pod lasem..
malgorzata_s... 16:23, 29 maj 2014

Margarete napisał(a)
Zaglądam, podziwiam zmiany............moje goździki po zimie tak samo wyglądały, część wywaliłam, z innych 3 kepek które jako tako wyglądały zrobiłam jedną i wsadziłam na koniec rabty...za karę.........nie chciały ładnie u mnie rosnąc, to niech rosna z tyu pod lasem..

Gosiu moje ładnie rosły. Obraziły się w tym roku Trudno płakać nie będę
zawitka 16:30, 29 maj 2014

Gosiu ogólnie cuuuddnie ha ha
alinak 17:50, 29 maj 2014

Gosia pryskaj do oporu nawet co dwa tygodnie róża da rady tylko trzeba to świństwo wyplenić do zera a to jest nie możliwe jednorazowym opryskiem . jak nie chcesz chemii to zrób gnojówkę ze skrzypu polnego, ale też trzeba do skutku i jeszcze potem ze dwa razy ....widzę przerobioną maszynę do szycia .....też mnie w tamtym roku wzięło na renowacje ....ogród szałowy Gosiu , ale to już ci pisałam ...jednak powtórzę ...
kasiek 18:44, 29 maj 2014

Czytam o nowych zakupach - a co z nagranym przyrzeczeniem?
Gosiula cuuudownie, kolorowo, rojniki bomba! U Ciebie człowiek zawsze się śmieje
Luki 19:43, 29 maj 2014

Oj ja biedny winny zakupów rojnikowych ale jakoś specjalnie źle mi z tą myślą nie ma, jak będzie okazja to dam więcej bo skromnie zabrałaś sobie tych moich 'różyczek' skalnych
malgorzata_s... 20:22, 29 maj 2014

ninko[/b] dziękuję

Alinko to mówisz że da radę ta róża? No to jeszcze powalczę Maszynę u ciebie widziałam

Kasiek Andrzej powiedział że nie nagrał co będzie karą jak kupię więc nagranie bez określenia sankcji nie ma wartości

Luki i słusznie że nie jest ci z tym źle Jak się rozrosną będzie cudnie Chętnie jeszcze rojniczków skubnę od ciebie
agatanowa 21:51, 29 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Agatko wszystko wypróbowałam i chemię niestety też. Widzę że nie pomogło nawet wycięcie większości rośliny. Trzeba chyba pryskać kilka razy w sezonie. Ja pożegnam się z tymi różami bo nie mam zamiaru sklepu chemicznego wykupić Róże ogólnie trudne są mączniak, skoczek , mszyca, plamistość, szara pleśń. Nie potrafię się nimi zająć chyba i na każde świństwo inny środek. Daję za wygraną w tym miejscu

Gosiu, załamujesz mnie.... ja poczatkująca do tego bigosu

Aliniak na szczęście promień nadziei wniósł i o skrzypie pisze - muszę do niej się udać o poradę, postaram się rano zbziukac już Timorexem, bo slońca to raczej się nie spodziewam