Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

kamila66 23:06, 22 sty 2017

Katkak napisał(a)

hehe ten to chyba na sesje przyleciał pozuje do aparatu
Katkak 08:25, 23 sty 2017

kasiek napisał(a)
Rany Kasiulka jak Ty robisz te fotki ptasią? Jak wytrawny fotograf - genialne ujęcia! Budki prześliczne i życzę Ci owocnych lęgów A na akwarium też czekam Jak Fifi ze zdrówkiem?

Kasia zdjęcia robię przez okna. Z rana odsuwam firanki, żeby potem ich nie płoszyć, wygodnie opieram się o ścianę i focę. Przed chwilą obfociłam sójkę, bo znów na kukurydzę przyleciała . Fifi już dużo lepiej. Dobrze, że śnieg się topi to nie żal, że na sanki nie idzie. Akwarium to chcieliśmy mieć od początku zamieszkania w domu, ale tak jakoś schodziło. No, ale teraz jak są te karasie z oczka, to w sumie im jest ono dedykowane. Najpierw próbowałam je przechować w takim dużym ogrodowmy kanistrze w niewykończonym pokoju u góry. Ale tobyła porażka - latać z wiadrami na górę po schodać żeby wodę uzupełniać, a i tak nie dało się utrzymać w czystości i syf się robił. Potem były w ałym akwarium w łazience i jedną załatwiłam, bo po wyłączeniu suszarki zapomniałam włączyć pompkę do gniazdka. I w końcu stwierdziliśmy, że jak powiedziało się A i są te rybki, to trzeba powiedzieć B i stworzyć im w miarę dobre warunki. Choć wiosną i latem będą w ogrodzie .
Katkak 08:27, 23 sty 2017

kamila66 napisał(a)

hehe ten to chyba na sesje przyleciał pozuje do aparatu

Kamcia cieszyłam się jak dziecko - pierwszy raz w życiu widziałam grubodzioba i to bez wychodzenia z domu .
abiko 08:50, 23 sty 2017

Kasia, masz taką ilość ptaków, że aż niesamowite, że to środek maista. Do mnie nawet połowa z nich nie przylatuje, za to wczoraj miałam w ogrodzie sarnę, czyli 2 m od okna
Katkak 08:52, 23 sty 2017

abiko napisał(a)
Kasia, masz taką ilość ptaków, że aż niesamowite, że to środek maista. Do mnie nawet połowa z nich nie przylatuje, za to wczoraj miałam w ogrodzie sarnę, czyli 2 m od okna

Aguś sama jestem w szoku, bo większość z nich widziałam u siebie po raz pierwszy. Sarna w ogrodzie??? No nieźle .
Katkak 09:04, 23 sty 2017

Słuchajcie, to niewiarygodne, ale nów w Filipka karmniku siedzi grubodziób . Foty mam .
abiko 09:04, 23 sty 2017

no.. grubo dawaj
Katkak 09:43, 23 sty 2017

abiko napisał(a)
no.. grubo dawaj

Aguś może jeszcze do wieczorka uda mi się jakies ptaszki upolować aparatem, to wtedy wrzucę wszystko razem .
Milka 10:02, 23 sty 2017

Ale ci tych dzwońców i grubodziobów zazdraszcam, tak pozytywnie u mnie mnóstwo rudzików jest, pierwszy sezon je u siebie widzę
Katkak 10:11, 23 sty 2017

Milka napisał(a)
Ale ci tych dzwońców i grubodziobów zazdraszcam, tak pozytywnie u mnie mnóstwo rudzików jest, pierwszy sezon je u siebie widzę

Irenko jestem przekonana, że przy systematycznym karmieniu pojawią się także u Ciebie. Wczoraj widziałam je u siebie po raz pierwszy, moja cierpliwość została nagrodzona .