Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 18:47, 16 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kasiu tuje zagęścisz przycinającdookoła po bokach delikatnie a cubki jak teraz skrócisz to po kilka przewodników może się zrobić. Musisz pomyśleć czy to już by miała być wysokość docelowa?
Plan na mini oczko superowy, mam to sprawdzone u siebie, tylko u mnie takie złote karaśki wyskakiwały i skończyło się na welonkach bo one nie skaczą a to też karasie

Super kwietniczek przyozdobiony doniczkę ceramiczną wypalaną z cegły masz u mnie tylko się upomnieć nie zapomnij

U mnie strasznie nierówne te tuje. Niektóre naprawdę wysokie, a inne dużo mniejsze. Teraz chyba na zagęszczeniu ich się skupię. Oczko kombinuję ciut inaczej niż Ty.
O, w taki sposób:

woda będzie tylko w tej donicy, która stoi w środku. Wokół będzie ziemia i posadzone roślinki

Katkak 18:48, 16 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziwaczków nigdy nie namaczałam, a wschodziły bez problemu

Mają nasionka podobne do groszku pnącego. Te zawsze namaczałam, bo szybciej kiełkują. Z dziwaczkami o to samo pewnie chodzi.
Katkak 18:48, 16 mar 2017

abiko napisał(a)
Kasia, czy któraś z paproci, które posiadasz mogłaby spokojnie rosnąć w donicy?

Myślę, że spokojnie. Ale nie będę przesadzać tych, które już rosną, tylko kupię nowe.
Katkak 18:50, 16 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Super kwietnik. Krzyś, to chyba długo nie może wysiedzieć bez pracy - tak jak Ty

Ewunia Krzyś wbrew pozorom może całkiem długo bez pracy wysiedzieć, tylko że upierdliwa żona Mu się trafiła . Trudno, widziały gały co brały .
Katkak 18:58, 16 mar 2017

Bardzo, ale to bardzo cieszy mnie ten zakątek. Wciąż go dopieszczam . Dziś zawiesiłam latarenkę

nie mogę się doczekać aż oczko będzie gotowe i kwiaty będzie można sadzić

Katkak 19:02, 16 mar 2017

wytargałam z piwnicy taką wiklinową osłonkę, przemalowałam i nawet koleusy w niej posadziłam . Czekają w domu na ciepły czas.

Katkak 19:06, 16 mar 2017

pelargonia "matka" . Z niej pobierałam sadzonki na nowe pelaśki. Będzie z niej coś jeszcze? Czy raczej już nie?

skrzyneczki dostały wczoraj folię do środka i nawet posiałam już szczypiorek i rukiew wodną.

Katkak 19:08, 16 mar 2017

te tasiemki na słoikach zmienię na inne

drugi domek dla owadów będzie z zasuszonej czarnuszki
sylwia_slomc... 19:32, 16 mar 2017

Katkak napisał(a)

U mnie strasznie nierówne te tuje. Niektóre naprawdę wysokie, a inne dużo mniejsze. Teraz chyba na zagęszczeniu ich się skupię. Oczko kombinuję ciut inaczej niż Ty.
O, w taki sposób:

woda będzie tylko w tej donicy, która stoi w środku. Wokół będzie ziemia i posadzone roślinki

Fajny pomysł Już jestem ciekawa efektu
woda się nie będzie nagrzewać za mocno bo ziemia ochroni
Widzę, że już działasz
sylwia_slomc... 19:34, 16 mar 2017

Katkak napisał(a)

Ewunia Krzyś wbrew pozorom może całkiem długo bez pracy wysiedzieć, tylko że upierdliwa żona Mu się trafiła . Trudno, widziały gały co brały .

I się zakochały