Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:24, 19 cze 2017

mira napisał(a)
Ja już całkiem nie rozumie jak Ty miejsce znajdujesz w ogrodzie - takie wielkie oczko - będzie cudnie - mi brakuje wody wlaśnie.
Pogapiłam, róże, ostróżki i inne - busz i raj. Ta klamociarnia jest czynna codziennie ?
Jak Twój ogród się zmienia niesamowite

pozdrawiam

Mireczko ja sama nie wiem jak to robię . Ciekawe czy podtrzymasz co mówisz jak zobaczysz na własne oczy . Niedoróbek i błędów różnych nie brakuje . Jak Mała Mi do mnie przyjechała i zobaczyła ilość drzew na jednej rabacie to powiedziała: "Aleś tu napier...a"
Codziennie czynne, ale tylko do 12:00.
Katkak 22:26, 19 cze 2017

AGDULA napisał(a)
Co to za drzewo na tej fotce z lotu ptaka? Świetnie wygląda ta wysepka

To drzewo to nasza grusza staruszeczka. Była w ogrodzie dla nas "od zawsze", podobnie jak orzech.
AGDULA 22:27, 19 cze 2017

Piękna ta grusza
Katkak 22:28, 19 cze 2017

AGDULA napisał(a)

Widzę, że roślinki już są Będziesz bardzo zadowolona z oczka. MOje oczko jest od zeszłego roku, a i ptaków już tyle sie pojawiło, że miło patrzeć Są też ważki i żaby. Sójki na dobre się zadomowiły i niestety objadają mi czereśnie Zauważyłam, że odkąd mam oczko to w ogrodzie pojawiło się dodatkowe życie.
Ryb nie mam. Bo nie montowałam pomp i żadnych filtrów. Kupiłam sobie małże coby mi glony jadły Glony torchę wyciągam. Ogólnie jestem zadowolana

No właśnie to jest piękne w oczku, że poza swoją urodą przyciąga do ogrodu zwierzęta. Ja rybki będę miała, ba nawet mam. Rok temu mieszkały w mikrooczku w tym samym miejscu więc jak dały radę we wkopanych donicach, to dadzą radę i tu. Pompę mam, więc ją wykorzystam . Lecę zobaczyć Twoje oczko .
Katkak 22:30, 19 cze 2017

AGDULA napisał(a)
Piękna ta grusza

Ma już sporo suchych gałęzi, starowinka z niej, ale nie chciałabym jej wycinać nawet jeśli całkiem umrze. Może powojniki ją porosną... Całkiem bogate ptasie życie się na niej dzieje i nie chcę jej stracić. Poza tym to taka strażniczka ogrodu .
malgorzata_s... 22:37, 19 cze 2017

Fajne to oczko będzie Kasia jakie śliczne pełne orliki masz Nie zauważyłam ich wcześniej No i ten pojemnik z poziomką super
sylwia_slomc... 22:42, 19 cze 2017

Fajnie bo jak pergola obrośnie to oczko będzie widoczne z dwóch różnych perspektyw
Ależ bujnęły Ci te rośliny niesamowicie
sylwia_slomc... 22:44, 19 cze 2017

Na szybę miałabym taki pomysł, żebyś namalowała witraż
Farby do szkła, a potem obrysować reliefem kontury i gotowe, a na szybie łatwo się maluje bo jest przezroczysta i można podłożyć obrazek gotowy pod spód i pokolorować jak kolorowankętylko na szybie
Kuklik 00:21, 20 cze 2017

Katkak napisał(a)

Śliczna rabata... Moje stipy też tak stoją na baczność, może później się rozchylą jak na trawę przystało
Katkak 05:34, 20 cze 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fajne to oczko będzie Kasia jakie śliczne pełne orliki masz Nie zauważyłam ich wcześniej No i ten pojemnik z poziomką super

Gosiaczek, orliki kpilam rokbtemu będąc u Ciebie .