Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 11:55, 10 lip 2014

elzbieta_g napisał(a)

piękna fala, kolekcja się powiększa

Miejsce na żurawkową falę powoli się kończy, a ja się tak fajnie rozkręciłam
Katkak 12:17, 10 lip 2014

Luki 12:43, 10 lip 2014

No muszem powiedzieć żem dumny Fala bardzo szybko się zapełniła, a kontrast między żurawkami wzorowy
Jedna rada, Paprika nie przyrasta za szybko i lepiej jak jest początkiem lub końcem fali bo później gdy reszta się rozrośnie może odbiegać wzrostem od reszty, a na początku lub końcu będzie dobrze wyglądać, ale nie musisz już przesadzać... poczekasz popatrzysz, coś nowego w łapki wpadnie
Ja też zaczynałem od jednej fali a teraz mam 6 , a zaczynam ukorzeniać żurawki na 20 metrowy pas pod tujami a w przyszłym roku kolejna fala. No tylko teraz już będę ze swoich produkował plus ewentualne nowości bo chyba bym zbankrutował, a obecna ilośc odmian mi wystarcza
Zuzula 13:25, 10 lip 2014

No, Kasia, odwaliłaś kawał dobrej roboty. Wcale się nie dziwię, że Łukasz chwali.

A...psik, zaraz mnie zarazicie tymi żurawkami.
Katkak 13:41, 10 lip 2014

Luki napisał(a)
No muszem powiedzieć żem dumny Fala bardzo szybko się zapełniła, a kontrast między żurawkami wzorowy
Jedna rada, Paprika nie przyrasta za szybko i lepiej jak jest początkiem lub końcem fali bo później gdy reszta się rozrośnie może odbiegać wzrostem od reszty, a na początku lub końcu będzie dobrze wyglądać, ale nie musisz już przesadzać... poczekasz popatrzysz, coś nowego w łapki wpadnie
Ja też zaczynałem od jednej fali a teraz mam 6 , a zaczynam ukorzeniać żurawki na 20 metrowy pas pod tujami a w przyszłym roku kolejna fala. No tylko teraz już będę ze swoich produkował plus ewentualne nowości bo chyba bym zbankrutował, a obecna ilośc odmian mi wystarcza

Łukaszek ale ta Paprika taka piękna, a w tym miejscu gdzie jest teraz widzę ją świetnie nawet z okna, więc na razie niech tam będzie, a potem jak sam mówisz się zobaczy . Bardzo jestem Ci wdzięczna, jeszcze raz dzięki bo roślinki przepiękne. Już dziś oglądałam co by tu zamówić następnym razem. Chciałabym jeszcze jedną Paprikę, może Creme Brulee, Delta Dawn, Havana, albo Electric Lime . A może sam zerkniesz i zasugerujesz mi jakąś konkretną co by kolorki uzupełnić? .
pasjonatkaam... 15:22, 10 lip 2014

Kasiu,cudne żuraweczki.Ja posadziłam ostatnio trzy w dziupli.Do tego paprocie.Po kilku dniach zobaczyłam,że jedna żurawka ma spalone listki..pewnie dostała trochę słońca.Szybko przesadziłam.Zaraz jadę to sprawdze jak się ma w nowym miejscu.Przywioze fotki
Katkak 15:28, 10 lip 2014

Zuzula napisał(a)
No, Kasia, odwaliłaś kawał dobrej roboty. Wcale się nie dziwię, że Łukasz chwali.

A...psik, zaraz mnie zarazicie tymi żurawkami.

Zaraź się zaraź bo to cudowne rośliny .
Katkak 15:28, 10 lip 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Kasiu,cudne żuraweczki.Ja posadziłam ostatnio trzy w dziupli.Do tego paprocie.Po kilku dniach zobaczyłam,że jedna żurawka ma spalone listki..pewnie dostała trochę słońca.Szybko przesadziłam.Zaraz jadę to sprawdze jak się ma w nowym miejscu.Przywioze fotki

No to bomba, czekam więc na fotki .
pasjonatkaam... 15:34, 10 lip 2014

Kasiu,podpatruję te żurawki,zakochałam się w nich Napisz czy im tak bardzo szkodzi słońce.Bardzo bym je chciała mieć także na pasie bocznym działki ale tam bardzo dużo słońca..
Katkak 15:39, 10 lip 2014