Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

makkasia 22:56, 03 sie 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Piekna zmiana na borówkowej!

pozdrawiam

Agnieszko ...to najtrudniejsze miejsce w Makowym te borówki, jałowce, magnolia, róża i powojniki ... no sama widzisz po nazwach nic do siebie nie pasuje
Iwk4 00:13, 04 sie 2014

makkasia napisał(a)

Ja to bym dosadziła jeszcze jednego rodka
Od Rodków specjalistą jest Bodzia z Rododendronowego.
Specjalnie dla Ciebie zdjecia zrobione przed chwilą przepraszam ale nie jest to najlepsze światło do robienia zdjęć
Tutaj rodki osłonięte garażem, kompostownikiem, słońce je łapie po 15- tej w lecie 3 rodki tutaj są

A to strona od ulicy tutaj rodki sa sadzone parami od płudniowego zachodu mają płot i małe szmaragdy, podzielone są trzmielinami na pniu i ciętym żywotnikiem, te rodki mają trudniej bo w lecie mają lampę od 11-tej

Dziękuję pięknie za fotki. Przemyślę nasadzenia. Do Bogdzi też zaglądam
Zielona 10:17, 04 sie 2014

Kasiu - zdjęcia z ogrodu jak zwykle piękne... takie spokojne...

Chciałam zapytać, dlaczego pozbyłaś się paproci? Miałam plan posadzić je w jednym miejscu w moim ogrodzie, ale nie znam opinii na ich temat. Jak wysokie u Ciebie rosły i czym zasłużyły sobie na eksmisję?

PS Przyjmę z radością to, co przeznaczyłaś na wykopanie Dziękuję, że o mnie pomyślałaś.
makkasia 11:11, 04 sie 2014

Zielona napisał(a)
Kasiu - zdjęcia z ogrodu jak zwykle piękne... takie spokojne...

Chciałam zapytać, dlaczego pozbyłaś się paproci? Miałam plan posadzić je w jednym miejscu w moim ogrodzie, ale nie znam opinii na ich temat. Jak wysokie u Ciebie rosły i czym zasłużyły sobie na eksmisję?

PS Przyjmę z radością to, co przeznaczyłaś na wykopanie Dziękuję, że o mnie pomyślałaś.

Martuś paprocie sa dość ekspansywne, roziwjają się z podziemnych kłączy ale oczywiście to nie perz, ja ich się nie pozbywam ja tylko ograniczam A paprocie kofam ale jak już pisałam nie mam ogrodu z gumy niestety.
malkul 12:32, 04 sie 2014

Ile lat ma twój ogród?
makkasia 13:09, 04 sie 2014

malkul napisał(a)
Ile lat ma twój ogród?

zaczęło się w 99r.
Milka 15:18, 04 sie 2014

makkasia napisał(a)

Martuś paprocie sa dość ekspansywne, roziwjają się z podziemnych kłączy ale oczywiście to nie perz, ja ich się nie pozbywam ja tylko ograniczam A paprocie kofam ale jak już pisałam nie mam ogrodu z gumy niestety.

To tak, jak ja...ograniczam, ale w lasku je bardzo lubię i zostawiam i w inne cieniste zakątki tyle, ze nie pozwalam im szaleć
idę dalej busz oglądać, jak pielęgnujesz to wszystko, nie uszkadzając czegoś po drodze, ja to takie wygibusy muszę gdzie nie gdzie robić, ze aż niebezpiecznie
Milka 15:22, 04 sie 2014

makkasia napisał(a)

No proszę, tyle cudnych fot, ale tu wypatrzyłam arundo donax uwielbiam je
bardzo zadbany i taki zdrowy ogród, choć wiadomo, ze dziadostwo nie śpi i stale coś atakuje...ja ścięłam jedną Rahpsody Blue na wysokość 10 cm, bo chorowała i nie wiedziałam, które gałęzie to dziczki, ale ponoć po brutalnym potraktowaniu, potrafią się odwdzięczyć
kiciuś cudny, nie niszczy?
Donia72 16:09, 04 sie 2014

Kasiu-Makkasiu, dziekuje, kochana jestes
Tess 10:08, 05 sie 2014

Kulkowisko masz zabójcze, ale to chyba już pisalam
Leoś rzeczywiście cudny.
Ja nadal nad różami się zastanaiam.

Co masz pomiędzy hakone? To hosty czy miodunka?