Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

Dzidka 22:27, 14 sie 2014

makkasia napisał(a)

Przez weekend nie będzie mnie w Makowym ale za to będę bawić w Trójmieście mój M i ja będziemy brać udział w zawodach różnej maści, więc trzymajcie za nas kciuki

Nie doczytałam jakie to zawody, ale nie przeszkodzi mi trzymać za Was kciuki.
I niech moc będzie z Wami
Agania 12:38, 19 sie 2014

Miłej rywalizacji na imprezie sportowej, życze dobrej zabawy i kibicuję za Was
Margaret_ka 12:38, 21 sie 2014

Kciuki zaciśnięte.
Ślicznie u Ciebie.
Tess 15:50, 21 sie 2014

Milka napisał(a)

No proszę, tyle cudnych fot, ale tu wypatrzyłam arundo donax uwielbiam je

Matko, wygooglac musiałam tę dziwną nazwę

Trzymam też
makkasia 20:19, 22 sie 2014

Wczoraj wróciłam
dzisiaj 22 sierpnia - jestem z Wami rok
Dziękuję wszystkim, którzy mnie odwiedzają, którzy mnie wspierają, dziękuję wszystkim Ogrodowiczanom, że dzielą się swoją wiedzą, pomysłowością, talentem.
Dzięki Wam mam cały czas dodatkowy dopływ energii, inspiracji, ciepła.
W tym miejscu jeszcze raz dziękuję Danusi, że stworzyła takie miejsce.
Jak juz raz napisałam
Ogrodowisko to cud nad Wisłą
Kasik 20:39, 22 sie 2014

makkasia napisał(a)
Wczoraj wróciłam
dzisiaj 22 sierpnia - jestem z Wami rok
Dziękuję wszystkim, którzy mnie odwiedzają, którzy mnie wspierają, dziękuję wszystkim Ogrodowiczanom, że dzielą się swoją wiedzą, pomysłowością, talentem.
Dzięki Wam mam cały czas dodatkowy dopływ energii, inspiracji, ciepła.
W tym miejscu jeszcze raz dziękuję Danusi, że stworzyła takie miejsce.
Jak juz raz napisałam
Ogrodowisko to cud nad Wisłą

No i trzeba dodać - my też się cieszymy , że Jesteś.
makkasia 21:49, 22 sie 2014

Ogrodu nie tknęłam przez ponad 2 tygodnie. Przez ten czas był pod opieką moich rodziców tzn był czasami podlewany i raz skoszono w nim trawę. Jest troche bardzo przykrych widoków takich, których już nie da się naprawić przynajmniej w tym sezonie jak na przykład rdza na jeżówkach, mączniak na wielu roślinach i trochę mniej przykrych jak chwasty (koniczyna z czerwonymi listkami jest wszędzie) i wiele pielęgnacyjnych zaległości.
W pierwszej kolejności odpowiem na zaległe posty:
quote=Milka napisał(a)]

To tak, jak ja...ograniczam, ale w lasku je bardzo lubię i zostawiam i w inne cieniste zakątki tyle, ze nie pozwalam im szaleć
idę dalej busz oglądać, jak pielęgnujesz to wszystko, nie uszkadzając czegoś po drodze, ja to takie wygibusy muszę gdzie nie gdzie robić, ze aż niebezpiecznie

Irenko mam dokładnie to samo z wygibasami taki busz ma jedną zaletę nie rosną w nim chwasty oprócz czerwonej koniczynki
Milka napisał(a)

No proszę, tyle cudnych fot, ale tu wypatrzyłam arundo donax uwielbiam je
bardzo zadbany i taki zdrowy ogród, choć wiadomo, ze dziadostwo nie śpi i stale coś atakuje...ja ścięłam jedną Rahpsody Blue na wysokość 10 cm, bo chorowała i nie wiedziałam, które gałęzie to dziczki, ale ponoć po brutalnym potraktowaniu, potrafią się odwdzięczyć
kiciuś cudny, nie niszczy?

Dziękuję Irenko To nie jest arundo donax tylko miskant chiński variegatus. Grzyby nie śpią w takim buszu rozprzestrzeniają się z szybkością światła tym bardziej, że jest podlewany spryskiwaczami niestety 
Maja czasami coś połamie ,kiedy goni za motylami.
Donia72 napisał(a)
Kasiu-Makkasiu, dziekuje, kochana jestes

 mam nadzieję , ze jesteś w domu, w swoim ogrodzie Doniu Jak będzie gotowe do wysyłki to dam znać 
Tess napisał(a)
Kulkowisko masz zabójcze, ale to chyba już pisalam
Leoś rzeczywiście cudny.
Ja nadal nad różami się zastanaiam.

Co masz pomiędzy hakone? To hosty czy miodunka?

Miodunka, rożnie jak goopia dobrze jaj tam ale czasami łapie mączniaka 
Gocha napisał(a)
Wpadłam się przywitać. Ogród masz naprawdę przepiękny. Kotek do zagłaskania- ale chyba nie lubi- to trudno nie pogłaskam. Pozdrawiam

Małgosiu dziękuję Maja nie lubi ale czasami udaje mi się udaje
Pozdrawiam
Agania napisał(a)
No nie widać, żadnej pidżdżamowej biżuterii u ciebie, jest pięknie i wystawnie widzę, ważki w miłosnym uścisku, czyli wszystko gra

buziaki zostawiam

staram się nie robić zdjęć z wątpliwymi ozdobami, przyznam się, ze niektórych miejsc nie pokazuję bo w kadrze nie wyglądają dobrze takim miejscem jest kacik w którym jadamy w ogrodzie no jak bym tego miejsca nie sfotografowała zawsze źle wygląda dziękuję za buziaki ja również bizam
dorotka_z napisał(a)
Cudownie! Będę miała lekturę na zimę. Przeczytam wszystko od początku,
a co!

dziękuję jeny jak od początku!!! ?? to prawda 200parę stron to pikuś w porównaniu do wątków gigantów ale każdy ma taki wątek na jaki zasługuje pochlebia mi to, że chcesz go zobaczyć bardzo dziękuję za takie wyróznienie, ja czekam, kiedy założysz swój Pozdrawiam
Elik napisał(a)
Kasiu, obejrzałam mebelki. Fajnie wyszły! Macham z rana z kawką.
PS; inne fotki też obejrzałam. Z przyjemnością.

Elik dziękować, muszę do Ciebie zajrzeć

Magda_ napisał(a)
fajnie że do trafiłam do Ciebie po paleciakach ogród jest piękny i taki dopieszczony. Masz chyba bardzo dużą działkę??

wieczorem zagłębię się bardziej

Magda jesteś bardzo miła zapraszam, kiedy tylko zechcesz, za miłe słowa dziękuję Nie mam dużej działki 770 metrów przydałyby się jeszcze z 300, ale to nie zmienia faktu, ze nie zdążam ze wszystkim i Makowo zawsze jest w trakcie dopieszczania, które nigdy chyba nie doprowadzę do końca. Zawsze jestem w niedoczasie. pozdrawiam Cię serdecznie
Irenko, Justynko, Aniu, Dzidko, Aganiu, Margaretko, Tess za trzymanie kciuków bardzo dziękuję zawody się udały i E-Mowi i mnie. Medale som choć pudła nie było

Matko, wygooglac musiałam tę dziwną nazwę

Ja też musiałam wygooglać to moje białe to miskant varigatus tylko
makkasia 21:50, 22 sie 2014

Kasik napisał(a)

No i trzeba dodać - my też się cieszymy , że Jesteś.

Kasik buziaki i dziękuję
makkasia 21:59, 22 sie 2014

Zdjęcia - nie powinnam wklejać bo są robione dzis przed zmrokiem ale w końcu to rocznica Makowa jak zaistniał na Ogrodowisku zdjęcia mus zostawić
Zielona 22:17, 22 sie 2014

Witaj, Kasiu. Wypoczęta? Aktywny wypoczynek czasami więcej daje niż "leżenie bykiem". Leżeć chyba będziesz teraz w ogrodzie. Pięknie wygląda. I nie widać plag, o których piszesz. Pozdrawiam i gratuluję medali.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies