Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

Bogdzia 08:17, 17 wrz 2013

Trzymam kciuki za jeżyka, jak to dobrze że poszłaś z nim do lekarza.I pomysły masz fajne. Miłego dnia.
Margarete 13:40, 17 wrz 2013

Ojej nie załapałam sie na zgaduj-zgadulę...
Ale szykują się następne... słyszę..
Fajny masz ten ogród, już taki "dorosły" w porównaniu z moim i wudok z okna sliczny. A za jezyka trzymam kciuki, odwdzięczy ci sie i "krewety" powyjada jakby co.......

Sama sie z siebie smieje bo czytam twoje wpisy i tam informację że "mój mąż ma zapelenie płuc itd" a na końcu zdjęcie jeżyka... musiałam się cofnąć i doczytac że to o jeża a nie męża chodziło.. ... ślepemu to trudno takie niuanse doczytac....
makkasia 19:05, 17 wrz 2013

Aniu, Bodziu, Małgosiu jeżyk przeżył noc i jest po następnych dwóch zastrzykach, niestety nic nie je ani nie pije, właśnie jestem po próbie karmienia co z jeżem nie jest najłatwiejsze coś tam polizał a teraz śpi
te jasne grudki to rozgnieciony na papkę mocno pachnący podgrzany pokarm koci podaję go strzykawką jednak jeżyk jest szybszy i zamyka się w mgnieniu oka
malgorzata_s... 19:08, 17 wrz 2013

Mam nadzieję że chociaż pić zacznie. Biedaczek.
makkasia 19:19, 17 wrz 2013

W ogrodzie nic dziś nie zrobiłam, koszmarnie wieje z północy i pada
Rośliny stoją tam gdzie stały nawet nie mogę z nimi polatać po ogrodzie .

Jedno co mi się udało zrobić to sporo wczoraj wykopałam i oddałam w dobre ręce
Mam nadzieję, ze jeszcze będziemy się nimi cieszyć jeszcze tego lata

Bogdzia 21:16, 17 wrz 2013

Szkoda ze nie je ale podobno sen w chorobie najważniejszy , a co lekarz mówi na to jego głodowanie , nie jest zaniepokojony? Koci pokarm to przysmak jeży. Pozdrawiam Kasiu serdecznie.
makkasia 21:24, 17 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Szkoda ze nie je ale podobno sen w chorobie najważniejszy , a co lekarz mówi na to jego głodowanie , nie jest zaniepokojony? Koci pokarm to przysmak jeży. Pozdrawiam Kasiu serdecznie.

Dzięki Bodziu.
Lekarz kazał mi go karmić strzykawką , wiśta wio łatwo powiedzieć, jak tylko chciałam go dotknąć to sezam się zamykał nastrzykałam mu wokół noska to troch polizał ale szału nie ma
Dzisiaj oprócz antybiotyku dostał witaminy.
Cała noc próbował się wydostać ze szpitala i nie kaszle a to chyba dobry znak jestem dobrej myśli
Magda70 21:37, 17 wrz 2013

Ojej....czyli to prychanie u niego nie było wcale takie normalne...biedaczek.
Ale ma szczęście , ze trafił do Ciebie...Buziaki
Agnieszka_B 21:52, 17 wrz 2013

Biedny jeż Trzymam za pomyslne zakonczenie tej historii i bardzo cieplo cię pozdrawiam
Kasiek 23:14, 17 wrz 2013

Kasiu,jezeli moge cos poradzic....nie podgrzewaj kociego jedzenia,zwaz zawartosc miseczki,postaw na noc do kartonu w ktorym jest jez i na drugi dzien sprawdz/zwaz ile jezyk zjadl.On sie zamyka,bo po prostu sie Ciebie boi,jeze poluja przewaznie noca, sprobuj w ten sposob Jezeli masz taka mozliwosc,postaraj sie aby jez byl w duzym kartonie,mozesz postawic mu odwrocona doniczke aby mial ,,schronienie``,aby zmniejszyc mu stresa,moze wysyp podloze ziemia i liscmi Wiory za mocno pachna zywica...Mam nadzieje ze maly pacjent stanie na nozki