Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

makkasia 21:17, 13 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Mam pytanie, czy stipy są jednoroczne i trzeba je co roku wysiewać?, a może jakoś przechowywać? Chciałabym je nabyć, ale muszę coś więcej o nich wiedzieć. U Ciebie są piękne egzemplarze.

Ja jestem właścicielką wyhodowanych w tym roku przez siebie stip z nasion.
Kupiona sztuk Jeden sadzonka nie przezimowała chociaż ją okryłam ale Madżence, Ani ASC i wielu innym przezimowały stipy. Jedyne wyjście aby miec pewność na stipę to samemu wysiewać wczesną wiosną lub kupić ale na Kociewiu Stip brak !!!
makkasia 21:23, 13 paź 2014

Gardener27 napisał(a)
Widzę że technika sadzenia cebul za pomocą wszelkich dostępnych sprzętów opanowana do perfekcji Ja trochę się obawiam o moje sadzonki tulipanów bo w niektórych miejscach gdzie nie mogłem przebić się głębiej posadziłem je płycej Może jeszcze te miejsca przysypę korą żeby cebulki były lepiej zabezpieczone
Brakuje Ci miejsca na dołowanie donic Jest inny sposób Sadzisz cebulowe do koszyczków i dołujesz je na zimę w gruncie Wiosną jak wypuszczają kły wyciągasz koszyczek z ziemi i umieszczasz go w donicy

Byłam u Ciebie i utknęłam w filmach BBC a później wywaliło mnie z sieci
Ja też tak mam, że wydaje się mi, że sadzę je za płytko dlatego staram się na zimę dodać warstwę Ściółki, gałązek świerkowych i kory, liści aby cebule miały kołderkę !Jeśli miałabym miejsce na koszyki to na donice też
makkasia 21:25, 13 paź 2014

Konstancja30 napisał(a)
Kasia ja wszyściutko zobaczyłam ... ale muszę prasować więc opiszę to sobie później ... buziak

Czekam na opis dla samego Twojego opisu Prasowanie brrrrrrrrrrrrr zdecydowanie wolę sadzić cebule
wielki buziak
Dorota123 21:28, 13 paź 2014

Dziękuję za odpowiedź
Gardener27 21:55, 13 paź 2014

makkasia napisał(a)

Byłam u Ciebie i utknęłam w filmach BBC a później wywaliło mnie z sieci
Ja też tak mam, że wydaje się mi, że sadzę je za płytko dlatego staram się na zimę dodać warstwę Ściółki, gałązek świerkowych i kory, liści aby cebule miały kołderkę !Jeśli miałabym miejsce na koszyki to na donice też

Wywaliło Cię bo limity oglądania przekroczyłaś Hehehee A tak na poważnie to ja jak zasiądę przed komputerem wieczorem to kończę w środku nocy a czasem nad ranem Później jestem nieprzytomny w pracy i zawsze sobie obiecuję że to ostatni raz
Muszę moje cebulki też czymś okryć bo straszą że zima ma być ostra Brrr
Więc musisz dołować u przyjaciółki i się modlić żeby tiry nie rozgniotły
makkasia 21:55, 13 paź 2014

paniprzyroda napisał(a)
Robiłam cofaj, cofaj... cudne róże i inne kwiaty, długo u Ciebie nie byłam

dziękuje że jesteś
makkasia 22:06, 13 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Wywaliło Cię bo limity oglądania przekroczyłaś Hehehee A tak na poważnie to ja jak zasiądę przed komputerem wieczorem to kończę w środku nocy a czasem nad ranem Później jestem nieprzytomny w pracy i zawsze sobie obiecuję że to ostatni raz
Muszę moje cebulki też czymś okryć bo straszą że zima ma być ostra Brrr
Więc musisz dołować u przyjaciółki i się modlić żeby tiry nie rozgniotły

ostra zima !!! eeetam gadają tak co by wągiel kupić!!!
nic takiego nie będzie. Mam nadzieję, ze jednak zdążę posadzić cebule w docelowe miejsce
makkasia 22:34, 13 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź

Sebek 22:35, 13 paź 2014

Jak zobaczyłem róże w śniego to wyszedłem z siebie i stanąłem obok....Tak to jest jak się najpierw pismo obrazkowe czyta... Jesień w Makowie na razie skromna, u mnie już ogród iście listopadowy w niektórych miejscach...
Macham
Gardener27 22:50, 13 paź 2014

makkasia napisał(a)

ostra zima !!! eeetam gadają tak co by wągiel kupić!!!
nic takiego nie będzie. Mam nadzieję, ze jednak zdążę posadzić cebule w docelowe miejsce

Kolegi tata jest leśniczym i mówił że zwierzęta takie sobie legowiska głębokie kopią pod ziemią że jeszcze takich nie widział