Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

olga80 05:59, 28 kwi 2016

A w Makowie piękna wiosna Twoje RH bardzo zdrowe i dorodne czekana kwitnienie. U mnie magnolię zmroziło więc ciesz się ,że jeszcze nie jest w pełnym rozkwicie. Pozdrawiam uroczego rezydenta
mirkaka 14:27, 28 kwi 2016

Bardzo ładnie przezimowały Twoje Rh. U mnie gorzej, lato było suche, nie dałam rady tyle wody lać, dużo mniej pąków zawiązały niektóre i na dodatek stare liście żółte
Kasiu, okrywasz je na zimę włókniną?
Mysza 14:39, 28 kwi 2016

Śliczne to zdjęcie
Czekam na różaneczniki u Ciebie.
Super masz Rezydenta hi hi.
Ewa40 07:38, 29 kwi 2016

makkasia napisał(a)
te bukszpany mają po piętnaście lat
te z tyłu

Kasiu, bardzo podoba mi się Twój ogród. A to zestawienie wrzosów z begoniami szczególnie. Czy pamiętasz może co to za odmiana wrzosów? Mam ochotę upchnąć je gdzieś w moim ogródku.

makkasia 08:17, 29 kwi 2016

Ewa40 napisał(a)

Kasiu, bardzo podoba mi się Twój ogród. A to zestawienie wrzosów z begoniami szczególnie. Czy pamiętasz może co to za odmiana wrzosów? Mam ochotę upchnąć je gdzieś w moim ogródku.

Ewuniu dziękuję
Begonii nie sadzę już od trzech lat. Wrzos o żółtych listkach to 'Sandy'. Jest świetny bo nie zmienia koloru cały czas świeci na rabacie. Jednak jako obwódka nie sprawdza się u mnie, nie mogę utrzymać niskiego PH i Sandy choruje. Będziemy sie żegnać w tym roku, zamienię go na trawę.
makkasia 08:23, 29 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Bardzo ładnie przezimowały Twoje Rh. U mnie gorzej, lato było suche, nie dałam rady tyle wody lać, dużo mniej pąków zawiązały niektóre i na dodatek stare liście żółte
Kasiu, okrywasz je na zimę włókniną?

Nie okrywam różaneczników, jedynie podsypuje kopczyki z kory bardzo wysoko, które wiosną całkowicie zdejmuję i w zamian delikatnie podsypuję cienka warstwę kwaśnej próchnicy
makkasia 08:25, 29 kwi 2016

olga80 napisał(a)
A w Makowie piękna wiosna Twoje RH bardzo zdrowe i dorodne czekana kwitnienie. U mnie magnolię zmroziło więc ciesz się ,że jeszcze nie jest w pełnym rozkwicie. Pozdrawiam uroczego rezydenta

Różaneczniki trochę mają plamek i jeden delikatnie cierpi na chlorozę.. ale generalnie nie jest źle
dziękuję w imieniu Franka
makkasia 08:26, 29 kwi 2016

Mysza napisał(a)

Śliczne to zdjęcie
Czekam na różaneczniki u Ciebie.
Super masz Rezydenta hi hi.

Już jeden zaczyna W weekend zrobię mu zdjęcie
Kacha123 10:02, 29 kwi 2016

Kasiulka, śliczny ten Twój rezydent! Wycałować ode mnie proszę! I Makowo też śliczne, jak zawsze
Ewa40 14:47, 29 kwi 2016

makkasia napisał(a)

Ewuniu dziękuję
Begonii nie sadzę już od trzech lat. Wrzos o żółtych listkach to 'Sandy'. Jest świetny bo nie zmienia koloru cały czas świeci na rabacie. Jednak jako obwódka nie sprawdza się u mnie, nie mogę utrzymać niskiego PH i Sandy choruje. Będziemy sie żegnać w tym roku, zamienię go na trawę.

Ja planuję na granicy z trawnikiem, ale mam tam zraszacz więc, może jednak w tym miejscu też nie przeżyje. Wrzosy chyba nie lubią jak się je polewa z góry....
A na jaką trawę? Może też zgapię