Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

Richie 23:01, 18 mar 2015

Nowy Rh Goldbukett już posadzony w miejscu starego jałowca Blue Star ale w pobliżu innych.

Richie 18:38, 20 mar 2015

Dzisiaj zrobiłem oprysk miedzianem po raz pierwszy bo nigdy go nie stosowałem i nawożenie dolistne iglaków

mira 22:52, 25 mar 2015

To nawożenie dolistne iglaków mnie interesuje, co poza tujami się nawozi i czy to rzeczywiście daje jakieś efekty
a zaszłam do Ciebie żeby powiedzieć że całe szczęście, że wybrałam Wysową a nie Iwonicz - no o to mi chodziło - powietrze i cisza

tak więc jestem spragniona widoków co tam kwitnie jak pączki bo ostatnie dni bardzo były ciepłe to pewnie sporo się dzieje

pozdrawiam

ps. jutro idę na zwiady poszukać Twoich wrzosów
monteverde 23:15, 25 mar 2015

mira napisał(a)

Ryśku a Ty znowu szalejesz Goldbuckett jest bardzo ładny a miedzianem popryskaj ziemię przy różach dobrze robi na grzyba
Richie 23:57, 26 mar 2015

mira napisał(a)
To nawożenie dolistne iglaków mnie interesuje, co poza tujami się nawozi i czy to rzeczywiście daje jakieś efekty
a zaszłam do Ciebie żeby powiedzieć że całe szczęście, że wybrałam Wysową a nie Iwonicz - no o to mi chodziło - powietrze i cisza

tak więc jestem spragniona widoków co tam kwitnie jak pączki bo ostatnie dni bardzo były ciepłe to pewnie sporo się dzieje

pozdrawiam

ps. jutro idę na zwiady poszukać Twoich wrzosów

Mira to nawożenie dolistne stosuję o tej porze do wszystkich iglastych na lepszy start po zimie.
Cieszę się, że jesteś zadowolona z Wysowej i życzę dobrego wypoczynku. Nie byłem jeszcze w tym roku ale wiem od sąsiadów, że nornice po raz pierwszy popracowały pod trawnikiem Zapraszam pod nieobecność
Richie 00:07, 27 mar 2015

monteverde napisał(a)

Ryśku a Ty znowu szalejesz Goldbuckett jest bardzo ładny a miedzianem popryskaj ziemię przy różach dobrze robi na grzyba

Dzięki Aniu za podpowiedz o popryskaniu ziemi miedzian wokół róż.
Goldbukett też mi się spodobał bo ma żółte kwiaty a takich jeszcze nie miałem.
Pozdrawiam.
AgnieszkaW 00:16, 27 mar 2015

Rysiu, fotki obejrzałam, śliczny rododendron Akcja z opryskiem jak się patrzy, a wymiana pergoli pod róże to "niezła" zabawa musiala być dla panów, bo chyba się nie spodziewali takich kolców, skoro w krótkich rękawkach się do pracy wzięli? Świadczy to też, jak u Ciebie jest już ciepło Pozdrawiam
Richie 19:05, 27 mar 2015

Słaby deszczyk dopiero po 15-ej dotarł do mnie ale wcześniej udało się posadzić bratki w donicach na schodach

mira 20:11, 27 mar 2015

Czyli słabo popadało ? szkoda bo potrzeba trochę deszczu, tu o 13-tej był grad i mocno lunęło, byłam też na dole ale nie znalazłam Twoich wrzosów a i też słabo szukałam bo drugi deszcz szedł.Tydzień świąteczny ma być zimny i trochę deszczowy.

Bardzo podobają mi się bratki, mam do nich słabość a te granatowe wyjątkowe.

pozdrawiam
Richie 22:09, 30 mar 2015

Dekoracje przedświąteczne