Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

Kasiek 15:41, 25 kwi 2017

Mam nadzieje ze samica Cie nie widziala i ze nie wyczuje ze dotykales jej gniazda bo je porzuci...

Richie 18:12, 25 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Rysiu najbardziej wygląda na jaja kosa ale drozdy i inne ptaki maja podobne, musisz z daleka poobserwowac kto tam siedzi albo przyfrunie ale ja sądze ze to kos.Nie zagladaj do nich bo mogą zostawic jaja i poleciec gdzie indziej , tylko z daleka obserwuj.

Dzięki Bogdziu, samiczka siedzi na jajkach i nie przeszkadza jej moja obecność, bo kilka razy wchodziłem do domku i przyglądaliśmy się sobie. Kosiłem trawę w pobliżu i jej to nie przeszkadzało. Dopiero po południu wyfruneła na trawnik aby się posilić. Myślę że będę miał przychówek
Kasiek 18:15, 25 kwi 2017

Uf, kamien z serca To znaczy ze bedziesz mial przedszkole
Richie 18:43, 25 kwi 2017

Dzięki Kasiu za inf. o kosach. Bogdzia też to potwierdziła. Będzie małe przedszkole
Richie 21:49, 25 kwi 2017

Pomimo nie najlepszej pogody wiśnia japońska "Amanogawa" obsypana kwiatami

Richie 21:57, 25 kwi 2017

Żagwin i gęsiówka pierwsze z bylin kwitną u mnie

Bogdzia 19:57, 26 kwi 2017

Richie napisał(a)

Dzięki Bogdziu, samiczka siedzi na jajkach i nie przeszkadza jej moja obecność, bo kilka razy wchodziłem do domku i przyglądaliśmy się sobie. Kosiłem trawę w pobliżu i jej to nie przeszkadzało. Dopiero po południu wyfruneła na trawnik aby się posilić. Myślę że będę miał przychówek

To znaczy że ona juz Ciebie zna i moze wczesniej gniazdo miała np w tujach lub gdzies indziej ale mimo wszystko nie zaglądaj do niej za czesto z bliska.Fajnie jest miec możliwosc obserwowania ptaków.
Bogdzia 19:59, 26 kwi 2017

Amanogawa , żagwin , gęsiówka i tulipanki piękne. U mnie o kwiatach amanogawy na razie mogę pomarzyc , jeszcze pączków nie widac.
Richie 13:35, 27 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)

To znaczy że ona juz Ciebie zna i moze wczesniej gniazdo miała np w tujach lub gdzies indziej ale mimo wszystko nie zaglądaj do niej za czesto z bliska.Fajnie jest miec możliwosc obserwowania ptaków.

Bogdziu masz rację, tą parą kosów widziałem już w ub. roku prawie codziennie na trawniku i jak rozgrzebują mi korę ale nie widziałem gniazda. Dopiero teraz zrobiły go w miejscu widocznym dla mnie ale bezpiecznym dla siebie, pod dachem i na filarze, nawet kot tam się nie dostanie. Mam dobre miejsce do obserwacji i często się widzimy

U mnie kilka dni było bardzo ciepłych i wegetacja szybko ruszyła
Pozdrawiam wiosennie
Richie 22:11, 09 maj 2017

Obiela pomimo codziennych opadów deszczu jakoś sobie radzi...