Kasiu, zajmuje się nią
fotki są
tyle, że wszystko to działania hobbistyczne
to moja "fototerapia" = relaks i odprężenie, po trudach i stresie dnia codziennego
takie tam przy zachodnim tarasie...trochę w ziemi, trochę w donicach .... Rutewka orlikolistna nadal sie "popisuje", prawda ?) jak ja ją za to lubię
no i ukochane kolory...bordo, żółcie, biel, róż...
Ewo... jak zwykle jestem zachwycona... Kryształy w pajęczej sieci... aż nierzeczywiste. Natura potrafi tworzyć cuda... A Ty potrafisz to cudnie uchwycić. I... tak ładnie piszesz o tworzeniu ogrodu... że daje to nadzieję na to, że można... tylko trzeba dać sobie czas i spokój... i pewnie też uwierzyć w to, co podpowiada nam intuicja. Zatem... już wiem, ze róże, które mi chodzą po głowie w pewnym miejscu powinnam właśnie tam posadzić Dziękuję, Wilczyco Droga.
Ewa cóż wiecej można napisać jak tyle wpisów przede mną może to że stworzyłaś baaardzo romantyczny ogród a zdjęcia no cóż proszę o wiecej Mirkowo pozdrawia
pewnie wiesz, że cierpliwość w ogrodnictwie niezbędna
wiem, że łatwo się tak mówi w tych zapędzonych czasach
wszystko ma być tu i teraz, w najpiękniejszym wydaniu i na dokładkę wyglądające na takie, które było tu od zawsze ...
oglądam wiele ogrodów tworzonych w ten sposób
nie jestem zwolennikiem takiego ogrodnictwa, ale szanuję wybory i decyzje osób, które bardzo potrzebuję efektu "na gotowo" i to jeszcze najlepiej na dziś
tworzę nasz ogród od zera do blisko już 10 lat
...od nawiezienia ton ziemi (który miała być dobra a nie jest)
...zlikwidowania wysokiego na 1,5 metra chwastowiska pełnego nawłoci i pokrzyw
...zasiania trawy wszędzie
...wycianania kolejnych rabat krok po kroku, z biegiem lat
budżet nie pozwalał nam na kupowanie dużych roślin i w dużych ilościach
popełniliśmy masę błędów, masa roślin się zmarnowała
mamy fatalne podłoże
tym bardziej się cieszę z tego, co udało się nam osiągnąć
wszystko tworzymy sami (Zosie samosie - 2 sztuki - ja i mąż do pomocy przy cięższych pracach = kopiemy doły)
kompozycje, dobór roślin są zawsze intuicyjne
oglądam masę roślin i inspiracji, często się nimi zachwycam, ale kiedy wchodzę do naszego ogrodu, to nie mam ich nigdy przed oczami...nie wiem dlaczego tak jest...tak jakby nasz ogród rządził się swoimi prawami a intuicja nie pozwalała na "copy/paste"
inspiruj się i podglądaj specjalistów ale...
... sadz, planuj i twórz tak, jak "Ci w duszy gra"
dzięki temu na 100% będziesz SZCZĘŚLIWĄ OGRODNICZKĄ
to taka moja mała Wilcza rada