Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

WilczaGora 23:18, 11 wrz 2014

i pojechałam...

kamasja 23:19, 11 wrz 2014

Ale cudne - rewelacja!
WilczaGora 23:24, 11 wrz 2014

i jeszcze jedna spraw w temacie "kto z kim przystaje"
ambrowiec rosnący przy limach nie ustępuje im kroku
one różowieją...to i on nie będzie gorszy...

Jag_58 10:01, 12 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)

Marzenka...nie możliwe ....
- kolory w ogrodzie są teraz najpiękniejsze
- wieczory stają się dłuższe i dają wspaniałe wytchnienie: pełne boskiej muzyki, dobrego filmu i pysznego wina
- czas dla rodziny i przyjaciół ... w leniwe weekendy powraca myśl: "może by coś upiec pysznego ?"
- jakże miło pali się teraz klimatyczne, zapachowe świece, a godziny przy kominku nie mają sobie równych
- jesienne dary ziemi są najlepsze w całym roku: owoce i warzywa, takie najprawdziwsze i najsmaczniejsze; cudowne przetwory, nalewki, konfitury prosto z gara, gorące zupy i ciepłe warzywne zapiekanki na kolację ...nie mają sobie równych
- kurki w śmietanie na kolację ....później tęsknimy za nimi cały rok !
- sofa weekend = niezwykły czas na książkę, pod kocem, z filiżanką gorącej herbaty o smaku owoców leśnych...albo taką z kardamonem..nie wiem co lubisz...
- cudowna radość z każdego promyka słońca i niezwykłego zapachu suchych liści
- spacer w lesie, w kaloszach zanurzonych w gęstych liściach i to szeleszczenie...bezcenne ...

wystarczy ? czy myśleć dalej ?

Dodałabym ,ze słoneczko jesienne jest cudne bo latem parzy a jesienia człowiek sam twarz do niego wystawia i cudownie sie nim delektuje i marzy można posiedziec na ławeczce ,zamknąć oczy ..błogi spokój ..no i babie lato zawieszone na roślinkach ...w porannych promieniach słońca wyglada przepieknie ,
można spotkać jeża .i..czas jakoś wolniej płynie
pozdrówka
Jag_58 10:07, 12 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)

ja właśnie tak bardzo przepadam za jesienią, że trąbię o tym dookoła... staram się każdego tym jesiennym optymizmem zarażać

zawilce mam w takim powiedzmy umiarkowanym cieniu bo maja słoneczko przenikające przez brzozy ze 4 h dziennie ale to delikatne słońce...
w całkowitym cieniu mam te wiosenne...zawilce gajowe i jesienne japońskie, ale białe

Z tego wynika ,ze mam za duży cień ,musze przenieść w inne miejsce moje białe zawilce mam w słońcu i pięknie kwitną ,nawet teraz zakwitło kilka kwiatów
WilczaGora 10:15, 12 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)

Dodałabym ,ze słoneczko jesienne jest cudne bo latem parzy a jesienia człowiek sam twarz do niego wystawia i cudownie sie nim delektuje i marzy można posiedziec na ławeczce ,zamknąć oczy ..błogi spokój ..no i babie lato zawieszone na roślinkach ...w porannych promieniach słońca wyglada przepieknie ,
można spotkać jeża .i..czas jakoś wolniej płynie
pozdrówka

słoneczko było na przedostatniej pozycji
WilczaGora 10:17, 12 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)

Z tego wynika ,ze mam za duży cień ,musze przenieść w inne miejsce moje białe zawilce mam w słońcu i pięknie kwitną ,nawet teraz zakwitło kilka kwiatów

bo z kwiatami chyba tak jest... całkowicie bez słońca to ciężko z kwitnieniem...zwykle poleca się tzw. półcień ...wiesz...każdy lubi się choć chwilkę wygrzać w słonku...nawet kwiatki z cienia

macham szczęśliwa, bo weekend już za rogiem
Jag_58 10:18, 12 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)

słoneczko było na przedostatniej pozycji

Ewka jakoś mi umknęło takie sprytne to słoneczko
Jag_58 10:22, 12 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)
bardzo rano, przed pracą zrobiłam kilka "samolotowych":

Ewka a tymi zdjeciami to chcesz mnie do grobu wpędzić ??? pięknie a te kantki ,kiedy Ty to robisz ??? ja jestem jednak leniwa
Ewka a te hortki to anabel bo takie białe ,bo moje limki przebarwione
Kondzio 10:38, 12 wrz 2014

Ścieżki obledne zdjecia, ja tez robiłem kilka fotek z góry hi hi hi jak byśmy sie umówili