Witaj

Wpadłam na chwilkę. Na początek powiem, że całkiem fajnie jest u ciebie i bardzo mi się ogródek podoba
A co bym zmieniła? Na pewno te (betonowe..?) obwódki rabat - mnie (może innych nie

) bardzo irytują i powodują, że ogród się wydaje taki lekko... przyciężkawy. Wciśnięty w betonowe ramy. Więc zamiast obwódek po prostu ładne kanciki trawnika

I rośliny wylewające się z rabat... Łagodne łuki i fale... Teraz miejscami tak ostro jest, te krawędzie takie.. sztywne. Jak dla mnie przynajmniej
A co do zabudowy sąsiada, to przecież można pięknie tę ścianę zamalować, zrobić artystyczny rysunek, jakieś esy-floresy imitujące gałęzie czy rośliny, można przykleić kamienie i dorzucić lustro jak w ogródku u Kasiek

Albo dać dużą kratkę przed ścianą i obsadzić różą czy innymi pnączami... A po bokach paprocie... I przede wszystkim pogadać z sąsiadem, niech coś zrobi z tym badziewiem - przecież nie może tak być, że z trzech stron sobie pięknie otynkował, a tak gdzie już jego wzrok nie sięga to syf zostawił :[ Niech to otynkuje chociaż... A jak się nie da nic z tą ścianą zrobić, to wysokie krzewy można ostatecznie posadzić, cisy?, albo dać właśnie wysoki, ładny, np. kamienny murek ze swojej strony czy chociaż kratkę na 3 m wzwyż...
A powojniki cudne

Rosną ci zdrowo..? Coś czytałam, że ciężko jest je utrzymać, bo ciągle chorują...