Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

iwonadm 21:20, 14 paź 2015

Kasya napisał(a)
Tez sie zachwycilam pampasową bo moja nie zakwitła ;(

Z pewnością zakwitnie w przyszłym sezonie
Anda 09:39, 15 paź 2015

iwonadm napisał(a)

Witam serdecznie
masz rację lubię róże. Chodzi o Kostrzyn w Wielkopolsce. Byłam dziś w szkółce, niestety teraz obsługują hurtowników. Mam zgłosić się po Wszystkich Świętych.
Można też było kupić w doniczkach, ale nie dałam się skusić choć było trudno.
Mary Ann

Pochodzę z tych okolic, dlatego zapytałam Te pokusy na każdym prawie kroku w szkółkach na człowieka czyhają
Jak pachnie Mary Ann, jak Chipek?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
iwonadm 12:35, 16 paź 2015

Anda napisał(a)

Pochodzę z tych okolic, dlatego zapytałam Te pokusy na każdym prawie kroku w szkółkach na człowieka czyhają
Jak pachnie Mary Ann, jak Chipek?

mary nie pachnie jest niższa od Chipka i ma intensywniejszy kolor
bardzo udana non stop kwitnie
czy bywasz xzasem w naszej okolicy polecam tą szkolke mają dużo róż i tanio
Przepiękny artemis 2 sadzonki w doniczce po 8 zł
ale teraz doniczek nie kupuję i czekam na goły korzeń po ok 5 zł
Anda 14:38, 16 paź 2015

Uuu, nie pachnie... To dla mnie decydujące kryterium. Jakoś muszę wydzielać miejsca w tym moim małym ogródku. Róże bez zapachu wstępu niestety nie mają.

Bywam w okolicy Na Wielkanoc chcę przyjechać. Może mogłabyś napisać adres tej szkółki na PW?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ewsyg 22:23, 16 paź 2015

iwonadm napisał(a)

Ewa miło było Cię dziś usłyszeć. Szkoda, że nie mieli tej porzeczki, rozmawiałam z Panią i mówiła, że Bony w ogóle nie szczepią. Po wizycie w szkółce męczą mnie różane widoki szczególnie wpadła mi w oko clair res. ale w doniczce nie wart już kupować, poczekam w listopadzie, może upoluję coś z gołym korzeniem.
zeszło roczna jesienna z gołego korzenia China Girl

Ja tez mile wspominam naszą rozmowę. Iwonko, ja z serii renaissance mam Amelie, bardzo ładna róża. Jeszcze jej u mnie nie opisywałam. Ja nie lubię żółtych róż
A może Ty opiszesz swoje róże ?
iwonadm 18:07, 17 paź 2015

ewsyg napisał(a)

Ja tez mile wspominam naszą rozmowę. Iwonko, ja z serii renaissance mam Amelie, bardzo ładna róża. Jeszcze jej u mnie nie opisywałam. Ja nie lubię żółtych róż
A może Ty opiszesz swoje róże ?

poprawiam się
Rench 19:02, 17 paź 2015

Ci Baranowscy ,to ta szkółka ze zdobyczami ?
Rench 19:03, 17 paź 2015

Fantastyczna pompasówka,moja już chyba nie zakwitnie,tylko że mam ją z nasion,to trzeba dłużej czekać ?

O mnie też pamiętaj...

A to co za jedna śliczota ,może Stefania ?
iwonadm 20:31, 17 paź 2015

Rench napisał(a)

tak na stronie mają dużo ale jak byłam w zeszłym roku i Pani przerzucała ze mną pęczki róż to niektóre nazwy w ogóle mi nie mówiły. Więc w ofercie mają jeszcze więcej, z kolei w tych wiązkach detalicznych są krzaczki różnej jakości ale zawsze coś można wybrać
iwonadm 20:31, 17 paź 2015

Rench napisał(a)

tak na stronie mają dużo ale jak byłam w zeszłym roku i Pani przerzucała ze mną pęczki róż to niektóre nazwy w ogóle mi nie mówiły. Więc w ofercie mają jeszcze więcej, z kolei w tych wiązkach detalicznych są krzaczki różnej jakości ale zawsze coś można wybrać