Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

Ewik 06:01, 12 paź 2015

iwonadm napisał(a)

jeszcze troszkę ich mam
do Kostrzyna jedynie zadzwoniłam i Pan powiedział, że już kopią może podjedziesz ze mną w środę? Większość róż mam od niego

Nieśmiało się przypominam
mirkaka 09:42, 12 paź 2015

iwonadm napisał(a)

bardzo się staram czasami nie wychodzi a czasami sukces, zależy to chyba od odmiany i jakości sadzonki. Daleko mi do forumowych różanek, ale i tak te małe sukcesy cieszą

To prawda, zależy od odmiany, ale bardzo ważna jest jakość sadzonki, trzeba patrzeć na miejsce szczepienia, czy wyrasta z niego kilka pędów czy jeden dwa. Ja kupuję tylko takie z kilkoma No i ważne aby szczepieni posadzić 5 cm pod ziemią.

Iwonko ile masz odmian? Ja ponad 50 ale Ty chyba ze 100
iwonadm 11:14, 12 paź 2015

mirkaka napisał(a)

To prawda, zależy od odmiany, ale bardzo ważna jest jakość sadzonki, trzeba patrzeć na miejsce szczepienia, czy wyrasta z niego kilka pędów czy jeden dwa. Ja kupuję tylko takie z kilkoma No i ważne aby szczepieni posadzić 5 cm pod ziemią.

Iwonko ile masz odmian? Ja ponad 50 ale Ty chyba ze 100

nie też mam ok 60
olga80 12:58, 12 paź 2015

Zobaczcie jak poszalała pampasowa

Piękna pamasówka czy ona u Cibie zimuje w gruncie ? Od kilku lat choruj na nią , al boję się , że u mnie nie da rady.
iwonadm 19:23, 12 paź 2015

olga80 napisał(a)

Piękna pamasówka czy ona u Cibie zimuje w gruncie ? Od kilku lat choruj na nią , al boję się , że u mnie nie da rady.

ja traktują ją jako roślinę wysokiego ryzyka na razie daje radę
iwonadm 19:26, 12 paź 2015

już tak pięknie nie będzie
Napia 07:29, 13 paź 2015

iwonadm napisał(a)

Aga będę jechała do Baranowskiego pewnie w środę czy jak by coś było fajnego to Ci wziąć?
U mnie jeszcze kwitną poniżej prezentacja. Niestety blue nie przyjął mi się tak mi przykro, że nie dałam rady się nią dobrze zaopiekować.

Ojej, fajne zakupy się szykują. Życzę samych piękności Nie chcę Tobie sprawiać kłopotu, a nawet nie mam czasu u siły myśleć. Mam nadzieję, że wiosną uda się poszaleć ogrodowo.
Szkoda, że taka z niej kapryśna panna
Buziaki
iwonadm 19:42, 13 paź 2015

Napia napisał(a)

Ojej, fajne zakupy się szykują. Życzę samych piękności Nie chcę Tobie sprawiać kłopotu, a nawet nie mam czasu u siły myśleć. Mam nadzieję, że wiosną uda się poszaleć ogrodowo.
Szkoda, że taka z niej kapryśna panna
Buziaki

Zatem umówione jesteśmy na wiosnę
iwonadm 19:55, 13 paź 2015

dziewczyny podczas wykopywania dalii przypadkowo wykopałam piwonię
wsadziłam ją szybko, jak myślicie czy jest szansa by nic jej się nie stało? to młoda sadzonka z zeszłego roku miała tylko 1 kwiat, ale kwitła szkoda mi było jej

Anda 19:58, 13 paź 2015

Piwonii raczej sie nic nie stanie Ide ogladac, co tam u Ciebie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies