Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

_Martini_ 19:56, 18 mar 2018

Gartentraume taka piękna! Posadziłam ją jesienią, ale z niepokojem obserwuję, że te gałązki, które wystają z kopczyka chyba są dead. Mam nadzieję, że jednak przeżyje.
Cóż za ślicznotę pokazałaś na ostatnim zdjęciu?
iwonadm 20:40, 18 mar 2018

Ja na ogród w tym tygodniu nie patrzę. Bo się przeraził am. Róże ładnie mi przezimowały a w ostatnich dniach od tych mrozów zaczęły czernieć
Ta róża to 

jasmina flower circus 

_Martini_ 21:14, 18 mar 2018

iwonadm napisał(a)
jasmina flower circus 

Nie znałam tej panny z serii FC
A Ty robiłaś kopczyki? Zastanawiam się kiedy je rozgarnąć i czy to nie będzie za wcześnie pod koniec tygodnia. Ma już być u nas wtedy na plusie.
Napia 22:34, 18 mar 2018

U mnie też dramat... mróz i brak śniegu mogą dobić parę róż...
Wiosną czekają mnie małe rewolucje. Także różane. mam tylko nadzieję, że po tych mrozach będzie co przesadzać

Schone Maid ślicznie u Ciebie kwitła
Rench 08:17, 22 mar 2018

Normalnie zazdroszczę ci tych pięknych zdjęć Jak to robisz,że róże wydają się takie realne. Tylko zanurzyć nos i wąchać

Lista róż imponująca, dużo z niej nie mam,tym bardziej ciekawie będzie buszować u Ciebie.
Aspirynę masz olbrzymią i to ma być niby okrywowa
Odnośnie dywagacji o Pilgrim, zerknij na stronę Rozarium,tam sa pokazane różne odcienie tej róży, porównaj.
Jasmina flower circus jest obłędna, przecież ja już nie mam miejsca a ty takie cuda pokazujesz
Kasia_CS 23:42, 26 mar 2018

Cześć Iwonko! Przeczytałam w starym wątku o nasionach, źe miałaś szałwię muszkatołową - kupiłam dziś nasionka i czyta, że wysiewa się ją na przełomie lata i jesieni. Tak właśnie robiłaś?
Mirella 21:18, 27 mar 2018

iwonadm napisał(a)

Jak patrzę na zimowy ogród to wydaje mi się, że jeszcze jest troszkę miejsca, ale latem się wszytko rozbuja to miejsca coraz mniej. Jednak zamówiłam 3 róże Marzy mi się pashmina
Nawet piwonia kwitnie jak róża

Mam tak samo..kupiłam różę tylko miejsca nie kupiłam dla niej, kombinuję...

piwonia przepiękna,

czy krokusiki już są ?
iwonadm 19:46, 28 mar 2018

_Martini_ napisał(a)

Nie znałam tej panny z serii FC
A Ty robiłaś kopczyki? Zastanawiam się kiedy je rozgarnąć i czy to nie będzie za wcześnie pod koniec tygodnia. Ma już być u nas wtedy na plusie.

Kopczyki powoli rozgarniam w tym roku miałam dosłownie parę na nowych, jesiennych różach.
Jasmina pięknie kwitnie ale przy drugim kwitnieniu złapała plamistość, co nie zniechęciło jej do wytworzenia mnóstwa kwiatów,
iwonadm 19:52, 28 mar 2018

Napia napisał(a)
U mnie też dramat... mróz i brak śniegu mogą dobić parę róż...
Wiosną czekają mnie małe rewolucje. Także różane. mam tylko nadzieję, że po tych mrozach będzie co przesadzać

Schone Maid ślicznie u Ciebie kwitła

Niestety dramat mam rodzinny młoda połamała, rękę ma wsadzone 2 druty troszeczkę ogrodowo jestem zaniedbana. Udało mi się jednak pociąć hortki. Przesadziłam 2 młode piwonie, ratując je przed mężem (chce posadzić tam thuje). Mam nadzieję, że docenią moje starania i ładnie się przyjmą. Dziś zamówiłam ok 15 cebulek lilii, będę je sadzić po wielkiej nocy. Dziś padła śnieg i zero szansy na wiosnę.

Rzeczywiście Schone Maid
_Martini_ 19:58, 28 mar 2018

Iwonko, w zeszłym roku 3-letnia córka szwagra też miała druty wstawiane. Największy problem był, żeby ją upilnować z bieganiem. Wszystko się dobrze skończyło. U Was też będzie dobrze!