Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 23:04, 12 lip 2015

Jagodaa napisał(a)
Zamówiłam Normix, nornica mnie wykańcza, teraz pewnie już nie tylko jedna u mnie urzęduje. A tak długo był spokój, kompletnie nic z tych szkodników, jakaś plaga w tym roku. Opuchlaki, nornice, fuj, fuj, fuj .

Gdyby złotooka zjadała nornice i opuchlaki, byłabyś pierwszą osobą do której byłm ją wysłała

U mnie na razie nornic brak. Ttfu, tfu
bleebla 23:06, 12 lip 2015

Kuba napisał(a)

chcę, najlepiej od razu z trawą na której wisi

dać palec to całą rękę chcą
Jadwiszka 13:32, 13 lip 2015

bleebla napisał(a)

Dziękuję bardzo . Nie sądziłam, że znajdzie się osoba, która rozwiąże zagadkę
Skąd ta wiedza?

Jajka zostawiam Złotook zjada mszyce, przędziorki, miodówki, czerwce i zwojówki Chyba zacznę je traktować jak własne dzieci

Wiedza przypadkowa.

Mam dużo złotooków, pchają się do domu jesienią bardzo, a że zgłebiałam wiedzę o nich w zeszłym roku jak nalatywały intensywnie - czy to aby nie jakieś szkodniki - to i jaja mi mignęły przed oczami, przeglądałam forum - werbeny szukałam chyba - po nitce do kłębka - znaczy do wiszących jaj trafiłam i skojarzyłam bo pamiętliwa bestia jestem
Jadwiszka 13:35, 13 lip 2015

A! i zdziwiły mnie krzyśki wysokością u Ciebie - u mnie takie wysokie po pas porosły - a na rabatce niskie u Ciebie - pięknie to wygląda, zdecydowanie są ładniejsze i dłużej kwitnące niż giganteum, to moje ulubione czosnki, Te plus główkowate, główkowatych zasadziłam w zeszłym roku na jesieni jakies 250. Są fantastyczne, koniecznie dokupuję tej jesieni- i krzyśków i główkowatych.
Malgosik 07:49, 14 lip 2015

Dmuchawce śliczne.
Jajka jak biżuteria.
Wielkie masz stipy. Moje też podrosły.
Czosnkow zazdroszczę. Werbena ma piękny kolor.
Pozdrawiam.
bleebla 13:52, 14 lip 2015

Jadwiszka. Dobrze ześ pamiętliwa bestia Ja uważałam, że złotook to jętka wiec nie dość, że rozwiązałaś frustrującą mnie zagadkę to jeszcze wyprowadziłaś mnie z błędu.
Zwisających jaj już nie ma. Ciekawe czy się coś wykluło.

Czosnki rzeczywiście dopasowały się wzrostem do rabaty. Nawet o tym nie pomyślałam Na główkowatych jest pełno pszczół, a kwiaty pachną poprostu jak czosnek
bleebla 13:54, 14 lip 2015

Malgosik napisał(a)
Dmuchawce śliczne.
Jajka jak biżuteria.
Wielkie masz stipy. Moje też podrosły.
Czosnkow zazdroszczę. Werbena ma piękny kolor.
Pozdrawiam.

Oooo już jesteś Pewno fajnie było

Myślałam, że moje stipy się nie rozsiały, ale są! Dopiero wychodzą i mają ze 2 cm. Coś czuję, że za rok będzie wszędzie...

ps. jajka nazwałabym raczej zwisającymi klejnotami
noemi 13:59, 14 lip 2015

Aga , ale u Ciebie newsy fajne jajka a czosnki , właśnie , Krzyśki nie podobały mi się bo niskie a u Ciebie giganty

Buziam i ściskam
bleebla 16:56, 14 lip 2015

noemi napisał(a)
Aga , ale u Ciebie newsy fajne jajka a czosnki , właśnie , Krzyśki nie podobały mi się bo niskie a u Ciebie giganty

Buziam i ściskam

Przed chwilą Krzyśki poszły ałt, bo się kładły już na ziemię. Teraz stipa z samymi czosnkami gówkowatymi jest i bardzo mi się to połączenie podoba.

Macham
Malgosik 21:31, 14 lip 2015

bleebla napisał(a)

Przed chwilą Krzyśki poszły ałt, bo się kładły już na ziemię. Teraz stipa z samymi czosnkami gówkowatymi jest i bardzo mi się to połączenie podoba.

Macham

masz taki mały ogród a ciągle coś się w nim zmienia...