Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

malgorzata_s 21:39, 14 lip 2015

Malgosik napisał(a)

masz taki mały ogród a ciągle coś się w nim zmienia...

Znam to z autopsji w małym ogrodzie rozwój oznacza zmianę tego co jest wciąż na nowo
Jagodaa 22:31, 14 lip 2015

bleebla napisał(a)

Gdyby złotooka zjadała nornice i opuchlaki, byłabyś pierwszą osobą do której byłm ją wysłała

U mnie na razie nornic brak. Ttfu, tfu

Kochana jak zawsze

Już nie wiem, czy mam kreta czy nornice, najpierw tylko tunele były, od zeszłego roku, a od paru dni jakiś kopce okropne .
bleebla 22:45, 15 lip 2015

Malgosik napisał(a)

masz taki mały ogród a ciągle coś się w nim zmienia...

lato w ogrodzie w ogóle mi nie wyszło, nie podoba mi się, już trochę poprzestawiałam i dalej mi nie pasi...
bleebla 23:01, 15 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)

Znam to z autopsji w małym ogrodzie rozwój oznacza zmianę tego co jest wciąż na nowo

tak to jest jak się ma 2 rabaty na krzyż
bleebla 23:08, 15 lip 2015

Jagodaa napisał(a)

Kochana jak zawsze

Już nie wiem, czy mam kreta czy nornice, najpierw tylko tunele były, od zeszłego roku, a od paru dni jakiś kopce okropne .

miałam kopce nornicowe, na końcu długiego tunelu. Ogólnie cała ziemia była przeryta jakbym pługiem przez ogródek przejechała. Nornica nie robi kopców w trawie, tylko małe dziurki tam widać.
kasia_w 23:10, 15 lip 2015

a ja mam ogromne tunele sztuk dwa, średnica jakieś 5 cm, widoczne gołym okiem, bez kopców. Zjadło już 2 trawki. Ki czort?
Malgosik 11:02, 16 lip 2015

Myślisz że masz za mało kwiatów letnich?
Czy co Ci nie pasi?
bleebla 18:10, 16 lip 2015

kasia_w napisał(a)
a ja mam ogromne tunele sztuk dwa, średnica jakieś 5 cm, widoczne gołym okiem, bez kopców. Zjadło już 2 trawki. Ki czort?

Ni nornica zjadała cebule tulipanów. Największe kopce miałam gdy ryła pod tarasem albo szopą, bo musiała wypychać ziemię spod, a reszta to takie niewielkie.

Pożywienie nornic
"Jak większość nornikowatych żywi się pokarmem mieszanym - wiosną i latem są to liście, zioła, owady, larwy, nasiona, pąki drzew, kora, porosty, a czasem pokarm zwierzęcy. Jesienią i zimą żywi się owocami, nasionami, nadziemnymi częściami roślin zielonych, a także kłączami oraz bezkręgowcami."
bleebla 18:13, 16 lip 2015

Malgosik napisał(a)
Myślisz że masz za mało kwiatów letnich?
Czy co Ci nie pasi?

Nic mi nie pasuje
Trawy nie urosły tak jak zamierzałam, szałwia też słabo kwitnie, brakuje kory, bukszpany brzydko przycięłam, oczka chyba się nie doczekam... reszty nie wymieniam
bartek_luberda 22:05, 16 lip 2015

O koleżanka doła załapała Tez mam jakieś gorsze dni ale to z braku czasu Kabel się nie znalazł