Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 12:51, 15 cze 2016

polinka napisał(a)
Akcja bukszpanowa i u Ciebie Od razu jakoś tak elegancko się robi jak te poczochrańce przycięte

Czytałam o werbenie i mnie zaskoczyłaś. Myślałam, ze u Ciebie będzie największa inwazja a tu proszę...

Chyba cofne me słowa, po deszczu wyszło jej trochę wiecej Ale i tak spodzewałam się większej ilości. Tak czy siak kora uratowała sytuację, bo tam mam jak na razie 4 sztuki.
bleebla 12:54, 15 cze 2016

Anda napisał(a)
Ładnie przycięłaś bukwy. Od razu tak elegancko się robi. Ślicznie masz. Roślinki się ładnie rozrosły. Czochow szkoda, no ale tak bywa, że za błędy trzeba płacić Znam to też

W buksach miała być jeszcze różowa szłwia, ale jest bardzo marna, praktycznie niezauważalna. No nic poczekam jeszcze rok
I czosnki dosadzę

bleebla 12:59, 15 cze 2016

Malgosik napisał(a)

Sterczały takie suchelce?
Ja swoje też długo trzymałam, ale jak już pożółkły to obcięłam. W tym roku były gęściejsze (gladiatory).

Takie suchalce

Na tym zdjęciu dopiero zauważyłam jak stipa rozbujała w tym roku (to zdjęcie z zeszłego)... ahhh
bleebla 13:22, 15 cze 2016

Zagajanka napisał(a)

Mam podobny sposob na relaks - tylkiem do gory

Moja werbena (cale 2 zeszloroczne krzaczki, bo drugie dwa wymarzly) za chwile juz tez będzie kwitla. Zostawilam troche siewek, by uzupelnic braki, i one tez juz calkiem podrosniete.

Z krzysztofami w takim razie nie bede ryzykowac i dosadze troche na jesieni. A wiosna sie okaze czy u mnie przezimuja. Bo wczesniej mialam tylko 1 sztuke i ona akurat przeżyła

Sposób na relaks idealny

Tak wygląda moja werbena w tym roku pomimo, że wymarzła mi w tym miejscu tylko jedna sadzonka. Reszta jest, ale kiepska i mikra. Niektóre są mniejsze od lawendy.

Np. ta

Dla porównania w tamtym roku o tej porze wyglądało to miejsce tak

W tym roku lawendzie lepiej. Odchorowała już przesadzenie i ładnie kwitnie. Na szęscie bo bym miała tak tylko zielenine

Dominika11 13:29, 15 cze 2016

widze, że amarylis ci kwitnie
werbena odbije moje trawki brązowe tez źle znisły zime i praktycznie całe środki im wyszły, ale mam nadzieje, ze sie pozbierają
Magda70 15:44, 17 cze 2016

bleebla napisał(a)

Tak , żebyś nie zazdrosciła mocno, to powiem, że leżakowałam przez 10 minut Potem robota

Mam podobnie...eM się ze mnie w środę smiał jak powiedziałam, że idę poleżeć na tarasie bo mam lenia. A za 5 minut już chwasty wyrywałam z nudów
malkul 23:56, 17 cze 2016

bleebla napisał(a)

Takie suchalce

Na tym zdjęciu dopiero zauważyłam jak stipa rozbujała w tym roku (to zdjęcie z zeszłego)... ahhh

ooo już ci kwitną główkowate?! szybko
malkul 23:57, 17 cze 2016

Magda70 napisał(a)

Mam podobnie...eM się ze mnie w środę smiał jak powiedziałam, że idę poleżeć na tarasie bo mam lenia. A za 5 minut już chwasty wyrywałam z nudów

taaa skąd ja to znam
bleebla 00:05, 18 cze 2016

malkul napisał(a)

ooo już ci kwitną główkowate?! szybko

Gosia to zdjęcie z zeszłego roku Główkowate dopiero w pąkach.
bleebla 00:06, 18 cze 2016

Magda70 napisał(a)

Ale ja naprawde do roboty poszłam