Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 14:18, 11 cze 2016

oliwka napisał(a)
cudnie, zazdroszczę pięknych trawek i leżakowania

Tak , żebyś nie zazdrosciła mocno, to powiem, że leżakowałam przez 10 minut Potem robota
bleebla 14:22, 11 cze 2016

kasia_w napisał(a)
Nawet z telefonu ładnie jest
Zapytyam złośliwie- czy ogródek z werbeny wypieliłaś W tym roku u mnie nie ma chwastów tylko siewki werbeny i mikołajka wszędzie dosłownie

O dziwo nie mam dużej inwazji werbeny. Ta co była między kamieniami przy domu wymarła, bo nie miała wody. Mam pojedyńcze sztuki na rabatkach. Najwiecej jest tam gdzie nie ma kory(Ok 10 szt.). 2 sztuki zawendrowały do domicy, jedna siedzi w kostce i to by było na tyle.
bleebla 14:25, 11 cze 2016

Malgosik napisał(a)
to mnie zmartwiłaś, że Krzysztofy w drugim roku słabe
a chciałam sobie posadzić...

Niestety Ale na tyle je lubię, że bedę kupowała co rok.
W stipe wyglądają cudnie i pasują do mojej donicy. W zasadze 10 sztuk na mój ogródek starczy, wiec to nie jest jakiś duży wydatek
bleebla 14:33, 11 cze 2016

Lecę zaraz ciachać bukszpany, bo jest ku temu idealna pogoda O dziwo w sobotę
bleebla 16:09, 11 cze 2016

Ta da

bleebla 21:55, 11 cze 2016

Już wiem jak dobiłam moje czosnki. Ponieważ są ładne nawet jak już uschną, zostawiłam je, zamiast ściąc. Osłabiłam tym cebule.
Zupełnie o tym nie pomyślałam, a przecież robię to ze wszytkimi swoimi cebulowymi. Tulipany czy szafirki, ścinam żeby nie dopuścić do wytworzenia nasion A czoski zostawiam, bo ładne
polinka 21:59, 11 cze 2016

Akcja bukszpanowa i u Ciebie Od razu jakoś tak elegancko się robi jak te poczochrańce przycięte

Czytałam o werbenie i mnie zaskoczyłaś. Myślałam, ze u Ciebie będzie największa inwazja a tu proszę...
Anda 22:03, 11 cze 2016

Ładnie przycięłaś bukwy. Od razu tak elegancko się robi. Ślicznie masz. Roślinki się ładnie rozrosły. Czochow szkoda, no ale tak bywa, że za błędy trzeba płacić Znam to też
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Malgosik 23:09, 11 cze 2016

bleebla napisał(a)
Już wiem jak dobiłam moje czosnki. Ponieważ są ładne nawet jak już uschną, zostawiłam je, zamiast ściąc. Osłabiłam tym cebule.
Zupełnie o tym nie pomyślałam, a przecież robię to ze wszytkimi swoimi cebulowymi. Tulipany czy szafirki, ścinam żeby nie dopuścić do wytworzenia nasion A czoski zostawiam, bo ładne

Sterczały takie suchelce?
Ja swoje też długo trzymałam, ale jak już pożółkły to obcięłam. W tym roku były gęściejsze (gladiatory).
Zagajanka 07:52, 12 cze 2016

bleebla napisał(a)

Pierwsza fotka z leżaka. Resztę zrobiłam, gdy ciachałam liście tulipanom Coś w końcu trza było zrobić, żeby odpocząć

Mam podobny sposob na relaks - tylkiem do gory

Moja werbena (cale 2 zeszloroczne krzaczki, bo drugie dwa wymarzly) za chwile juz tez będzie kwitla. Zostawilam troche siewek, by uzupelnic braki, i one tez juz calkiem podrosniete.

Z krzysztofami w takim razie nie bede ryzykowac i dosadze troche na jesieni. A wiosna sie okaze czy u mnie przezimuja. Bo wczesniej mialam tylko 1 sztuke i ona akurat przeżyła