Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 21:51, 19 lut 2017

A krokusik wystartowal pozna jesienia i tak sobie czeka na lepsze czasy
bleebla 22:02, 19 lut 2017

_Martini_ napisał(a)

To zdjęcie pamiętam i mam skopiowane na dysk. Od wtedy zachciało mi się mieć liriope w ogrodzie. Jest na liście must have w tym roku.
Przy okazji chciałam zapytać z czego są te kule na pniu? To bukszpan?

Dziękuję za przemiły wpis. Nie przypuszczałam, że ktoś skopuje moje zdjęcie na dysk

Tak to bukszpan, a liriope to moneymaker, choć odmiana chyba nie ma większego znaczenia. Wszystkie liriope jest ładne.
_Martini_ 22:14, 19 lut 2017

Podoba mi się ta odmiana, bo ma ładny kolor liści. Niektóre na zdjęciach w necie mają ciemny, takie to średnio bym chciała.

Zaglądam do mojego kajecika a tam notatka ze u Ciebie na str.433ładnego przetacznika pokazałas i to też było moje odkrycie roku dzięki Tobie ☺
bleebla 22:29, 19 lut 2017

_Martini_ napisał(a)
Podoba mi się ta odmiana, bo ma ładny kolor liści. Niektóre na zdjęciach w necie mają ciemny, takie to średnio bym chciała.

Zaglądam do mojego kajecika a tam notatka ze u Ciebie na str.433ładnego przetacznika pokazałas i to też było moje odkrycie roku dzięki Tobie ☺

Żeby było śmiesznie, kupiłam tą liriope, bo miała najciemniejsze liście ze wszytkich odmian w sklepie. To słońce sprawiło, że kolor wyjaśniał.
Zobacz tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/815-liriope-liriope-muscari?page=12
ostatni post, jeszcze nie posadzona. No i poza tym to świeże czerwcowe liście, one zawsze są jaśniejsze, potem trochę ciemnieją.

Miło wiedzieć, że ktoś korzysta z tego co tu wypisuje
_Martini_ 22:54, 19 lut 2017

Muszę się zatem przyjrzeć lepiej odmianom. Jeszcze nie wiem, gdzie posadzę, ale miejsca mam sporo, więc znajdę bez problemu. Muszę tylko zebrać chciejstwa i zamówić najlepiej w jednym miejscu, a to może być tridne. Nie wiedziałam, że liriope ma taką ładną nazwę po angielsku, córka będzie zachwycona ☺
Już sprawdzałam niektóre oferty w necie, ale terminy wysyłki jeszcze odległe niestety.
frezja 23:21, 19 lut 2017

bleebla napisał(a)

Ja piję nawet zimą. Zaraz wstawię zdjęcie z komórki
Dodam jeszcze, że papierosów nie palę i jestem osiedlową wariatką

Ha,haa,haaa
oliwka 12:02, 20 lut 2017

bleebla napisał(a)

Ja piję nawet zimą. Zaraz wstawię zdjęcie z komórki
Dodam jeszcze, że papierosów nie palę i jestem osiedlową wariatką

hahahahhaha ja nie daję rady w zimie !!! jkkolwiek ładnie byłoby na balkonie to nie wysiedzę z kawą ani 5 min - to dla mnie zbyt stresujące

U mnie już też w donicach wychylają się pierwsze listki, to chyba szafirki
macham ciepło
Madzenka 22:22, 20 lut 2017

Chyba krokusiki co nieco wcozraj podrosły?
bleebla 10:39, 28 lut 2017

Madzenka napisał(a)
Chyba krokusiki co nieco wcozraj podrosły?

Z przyjemnoscia iglaszam ze mam 1 krokusa
bleebla 14:35, 28 lut 2017

A tutaj niespodzianka domowa. Galazka rozmarynu, ktora udalo mi sie ukorzenic, pierwszy raz zakwitla