Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od ogrodu do łąki i stawu

Od ogrodu do łąki i stawu

asiach 09:54, 21 maj 2014

Ciepłe pozdrowienia ze słonecznego Gorzowa
Lidka 10:22, 21 maj 2014

To znowu ja
Pomyślałam sobie, że przy tych Twoich pomysłach wyspowych dużo inspiracji znalazłabyś w ogrodach Bloomów w Bressingham (Danusia pisała kiedyś o tych ogrodach) a na forum w wątku "Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa.
Już znikam...
dominika_rew 23:15, 21 maj 2014

asiach napisał(a)
Ciepłe pozdrowienia ze słonecznego Gorzowa

nawzajem!
dominika_rew 23:19, 21 maj 2014

Lidka napisał(a)
To znowu ja
Pomyślałam sobie, że przy tych Twoich pomysłach wyspowych dużo inspiracji znalazłabyś w ogrodach Bloomów w Bressingham (Danusia pisała kiedyś o tych ogrodach) a na forum w wątku "Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa.
Już znikam...

"Nasz ogród'' znam, ale przypomnialam go sobie teraz dzieki Tobie dzieki, ze pomyslalas i wpadaj czesto - zapraszam
dominika_rew 23:39, 21 maj 2014

Margaret_ka napisał(a)
Witam,

Śliczny ogród tworzycie. Wszystko fajnie dobrane, przemyślane.
Oczko magiczne, a w tych czterech odsłonach w zależności od pory roku - jak w bajce.
Ogród już dojrzały, ale i młodziutkie rabaty powstają. Sporo się tu dzieje, sporo dobrego.
Będę podglądała.

Witaj u mnie! dzieki za komplementy faktycznie u nas ciagle albo praca przy starszych rabatach, albo tworzenie nowych fragmentów..jest co robic idé do Ciebie
bdan 09:05, 22 maj 2014

Ładny ogród się tworzy, zaznaczam do obserwowania
makkasia 14:00, 22 maj 2014

obwódki hodowane przez siebie też mam ale u Ciebie to już wytwórnia się zrobiła ...możesz otworzyć zakład produkcji obwódek ...elipsowate rabaty nietuzinkowe i zaskakujące są same w sobie ale już powoli wyglądają jak broszki na rozległym suknie trawnika ...
macham
Syla 18:26, 22 maj 2014

dominika_rew napisał(a)
Ta rabata ma wymiary 14m długości i 3,5m szerokosci.
Z tego trzeba odjąc trochę miejsca, która zajmuje obwódka bukszpanowa.

Wiesz , przyjrzałam się jeszcze raz temu co posadziłaś na rabacie i zastanawiam się czy miałam rację co do tego czy rh i horti to za wiele na jednym tym bardziej , że ta rabata taka długa ... Na zdjęciu tego nie widać ....Napisz proszę co do za odmiana rh bo nie wiem czy da radę na słońcu (mus zachować odpowiednią wilgotność) ....

Zaraz wstawię drzewko w to jak posadziłaś roślinki i wydaje mi się , że kulka bordowa będzie fajnie wyglądała na tle hortensji i nie będzie symetrii bo nie o to mi chodziło
dominika_rew 18:34, 22 maj 2014

O, jak to dobrze, ze jestes!

to jest odmiana Nova Zembala, z tego co czytalam moze wytrzymac na sloncu, a oczywiscie podlewac moge - nie ma z tym problemu.

tak po cichu liczylam na to, ze jednak zostana na tej rabacie, bo raz , ze jest wielka, to wiosna byloby tam dlugo zielono, nawet jesli gdzies pomiedzy dam tulipany

Syla 19:00, 22 maj 2014

No to super , ze to ta odmiana - mam ją .... tylko podlewaj ją od czasu do czasu aby sucho za bardzo nie miała ..... Wersja przemyślana i ode mnie ostateczna ..... Pytaj w razie czego

Jednak zielone drzewko nie czerwone tak mi to najbardziej gra . Miskant Morning Light jest lekko niebieskawa i ładnie się skomponuje z szałwią