Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 20:22, 30 sty 2015

Zapożyczone od Małej MI
.......w ziemi wymieszanej z hydrożelem z pampersa..

Instrukcja stosowania pampera innego niż zalecane na opakowaniu:
- nalałam w pampersa wody ile wlazło (próbowałam na sucho wytrzepać, ale to trudne)
- rozcięłam pieluchę
- wysypałam nasączone kuleczki żelowe do miski (z jednego pampersa wyszło około litra)
- wymieszałam kulki z ziemią do siewu i pikowania (tym razem wyparzyłam ziemię w piekarniku) ilość na czuja tak by ziemia była przyjemnie wilgotna
- posiałam nasionka i już... po 5 dniach podlałam ponownie, ale bardzo symbolicznie, bo jeszcze mokro jest, tylko na powierzchni ciut przeschło, a sieweczki jeszcze malutkie
paniprzyroda 23:40, 30 sty 2015

Wzór kafli piecowych niespotykany, to rzeczywiście już antyki, coraz rzadziej spotykane, chociaż u teścia stoi również tej wielkości, tylko kafle mizerne. A my zastanawiamy się, czy kominek, czy piec za jakiś czas sobie sprawić. Wolałabym piec Pozdrawiam.
Ewa777 23:43, 30 sty 2015

Można mieć też dwa w jednym. W takim piecu kominek Cudo
wiewiora 19:24, 31 sty 2015

witaj Dorotko moje ostróżki z firmy plannco dopiero dzisiaj zeszły a siałam 19stycznia siedziały 12 dni w ziemi a jaką radość miałam...pozdrawiam
Dorota123 19:44, 31 sty 2015

Agnieszko ja swoje posiałam w spiżarce, tam troszkę niższa temperatura, więc myślę,że troszkę dłużej to potrwa. Będę szukała jeszcze pełnych ostróżek, bo moje na torebce są puste kwiaty.
Dorota123 19:48, 31 sty 2015

paniprzyroda napisał(a)
Wzór kafli piecowych niespotykany, to rzeczywiście już antyki, coraz rzadziej spotykane, chociaż u teścia stoi również tej wielkości, tylko kafle mizerne. A my zastanawiamy się, czy kominek, czy piec za jakiś czas sobie sprawić. Wolałabym piec Pozdrawiam.

Piec jak był stawiany, to zdun powiedział, że jak będziemy chcieli to za kilka lat może go przerobić na kominek, ale jakoś nie podchwyciliśmy tematu, a do tej pory, to już pewnie naszego zduna nie ma.
Ivvvona 20:14, 01 lut 2015

Czytam, że sezon już zaczęłaś U mnie też czekają nasionka. Stipę udało mi się kupić i jeszcze heliotrop, nie mam więcej miejsca na parapetach Trawę będę siać pierwszy raz, mam nadzieję że coś z tego wyjdzie. Pozdrawiam
Dorota123 20:22, 01 lut 2015

Iwonko niby sezon zaczęłam, a wczoraj przyszła zima trochę sypnęło śniegiem. Dziś nawet na łyżwach byłam z synem. Odświeżałam umiejętności zdobyte jako podlotek.
Gardener27 20:56, 01 lut 2015

Zaległości nadrabiam

Czytam że nasiona już posiane Kafle obejrzałem O mnie też zima sobie przypomniała Pogromcę (łopatę do odśnieżania) wyciągnąłem po raz pierwszy Pomachałem trochę i się zmęczyłem Niech już przyjdzie wiosna i razem z nią moja kondycja
Ivvvona 21:06, 01 lut 2015

No niestety zima nie daje za wygraną.