Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 09:37, 18 mar 2018

kamila66 napisał(a)
Jak wysoko rośnie u Ciebie Piano? U mnie wypuściła bat na 1,5 metra a to był jej pierwszy rok.
U mnie jest znacznie niższa, myślę że około metra mają pędy i nie wiem, czy ją przycinać na niską, czy pozwolić jej rosnąć samopas. Jeśli ktoś ma z Piano jakieś doświadczenie proszę o podpowiedź.
Dorota123 09:49, 18 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Niesamowicie piękne efekty tej Twojej choroby Zachwycam się niezwykłym tajemniczym różanym ogrodem, ależ tam musi u Ciebie pachnieć w sezonie
Tak Sylwio u mnie pachnie cały sezon, szczególnie wieczorem. Wtedy większość roślin ma bardziej intensywny zapach. Pachną nie tylko róże, ale też lilaki, tawuły,lilie, jaśminy,azalie, goździki, hiacynty, piwonie, łubiny,żonkile, gipsówki no i obowiązkowo maciejka. Jak widzisz ja stawiam na pachnące rośliny.
Dorota123 09:52, 18 mar 2018

Waclaw napisał(a)

Ojojoj! jakie cuda
Wiesz co innego jak działkę ma się obok domu, a co innego jak na wyjeździe. Ja mam ten komfort, że rano nawet w szlafroczku mogę wyskoczyć z kawką do altany i tam delektować się nie tylko kawą ale i ogrodem.
Dorota123 09:56, 18 mar 2018

Urszulla napisał(a)

Wyjątkowa u Ciebie. Naprawdę masz szczęście że tak świetnie wygląda. Ja wysokich pnących nie szukam. Myślałam że niska.
U mnie zdecydowanie lepiej rosną i prezentują się wysokie róże. Powiem szczerze, że ta Elfie była piękna w drugim roku, ale w trzecim była już bardzo niesforna i mocno mnie wkurzała. Miałam ją w ubiegłym roku przyciąć o połowę, ale zima wyeliminowała ją całkiem. Mam jeszcze drugą, ale tamta była jskaś mizerna. Mam nadzieją, że w tym roku będzie ładna. Ma dwu metroew zdrowe pędy.
AgataM 10:40, 18 mar 2018

Wczoraj zaczęłam robić kule. Ten klej, który kupiłam o d... rozbić.
W ogóle pistolet go nie wciąga. Grubsze elementy przykleiłam, bo wciskałam dwoma rekami. A przy tym trochę się poparzyłam. Jakbym miała zwykły ten co zawsze, to dwie kule już by były skończone. Co mnie skusiło żeby zmienić.....
Dorota123 10:45, 18 mar 2018

Powrót zimy.

Dorota123 10:51, 18 mar 2018

AgataM napisał(a)
Wczoraj zaczęłam robić kule. Ten klej, który kupiłam o d... rozbić.
W ogóle pistolet go nie wciąga. Grubsze elementy przykleiłam, bo wciskałam dwoma rekami. A przy tym trochę się poparzyłam. Jakbym miała zwykły ten co zawsze, to dwie kule już by były skończone. Co mnie skusiło żeby zmienić.....
Też go kupiłam i też nic nim nie mogę zrobić. Myślałam, że mój pistolet się popsuł. Mam jeszcze ten klej od Ciebie możesz po niego przyjechać. Przyjedź z K na kawę mam placek ze śliwkami.

Dorota123 10:54, 18 mar 2018

Zdjęcia robione z domu przez okna.
AgataM 10:55, 18 mar 2018

Mamy jechać do Sylwii i Michała bo dawno ich nie widzieliśmy. Dziękujemy
Nawet bez kwiatów pięknie jest u Ciebie.
kamila66 10:58, 18 mar 2018

Dorota123 napisał(a)

To ujęcie jest bajeczne