Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

ewakatowice 13:36, 29 kwi 2014

Iza... Ha ha ha...
Przeceniasz mnie, tort kupiony w cukierni cena 600 PLN
izabela75 13:39, 29 kwi 2014

ewakatowice napisał(a)
Iza... Ha ha ha...
Przeceniasz mnie, tort kupiony w cukierni cena 600 PLN

żartujesz???? Taki drogi?????? A o jakim smaku był????
ewakatowice 13:47, 29 kwi 2014

izabela75 napisał(a)

żartujesz???? Taki drogi?????? A o jakim smaku był????

no, też mnie zwaliło z nóg...
dokładnie pan powiedział 600 ale siostra dała swoje jajka, mąkę, i cukier (ze względów na Konradka BIO)
więc zapłaciła jedyne 570

a jaki był w smaku... mocno alkoholowy
przez grzeczność zjadłam ale piękny był... koronki ręcznie robione (może jakiś szablon mieli) niebieskie

synowi piekłam na urodziny bo sobie wymyślił
http://www.mojewypieki.com/przepis/kawowy-tort-orzechowy-z-malinami

i wszyscy skrobali łyżeczkami taki dobry
z tej strony www zawsze wychodzą mi ciasta )))
izabela75 13:55, 29 kwi 2014

ewakatowice napisał(a)

no, też mnie zwaliło z nóg...
dokładnie pan powiedział 600 ale siostra dała swoje jajka, mąkę, i cukier (ze względów na Konradka BIO)
więc zapłaciła jedyne 570

a jaki był w smaku... mocno alkoholowy
przez grzeczność zjadłam ale piękny był... koronki ręcznie robione (może jakiś szablon mieli) niebieskie

synowi piekłam na urodziny bo sobie wymyślił
http://www.mojewypieki.com/przepis/kawowy-tort-orzechowy-z-malinami

i wszyscy skrobali łyżeczkami taki dobry
z tej strony www zawsze wychodzą mi ciasta )))

znam tę stronę i też z niej dużo piekę ,mam nawet appsa w telefonie. I chyba upiekę właśnie ten tort ale obłożę go białym lukrem plastycznym z niebieskimi dodatkami.

Ale cene z ten tort to cenę wywalili z kosmosu, takie koronki to kupuje się gotowe. Szablony też można kupić.
ewakatowice 14:07, 29 kwi 2014

izabela75 napisał(a)

znam tę stronę i też z niej dużo piekę ,mam nawet appsa w telefonie. I chyba upiekę właśnie ten tort ale obłożę go białym lukrem plastycznym z niebieskimi dodatkami.

Ale cene z ten tort to cenę wywalili z kosmosu, takie koronki to kupuje się gotowe. Szablony też można kupić.

cena faktycznie kosmiczna nie jestem oszczędna ale nie jestem rozrzutna a tym bardziej nie lubię jak mnie ktoś robi w ch...
ale jak nie spytała ile... przed to dzielnie siostra wzięła na przysłowiową "klatę"
izabela75 14:09, 29 kwi 2014

ewakatowice napisał(a)

cena faktycznie kosmiczna nie jestem oszczędna ale nie jestem rozrzutna a tym bardziej nie lubię jak mnie ktoś robi w ch...
ale jak nie spytała ile... przed to dzielnie siostra wzięła na przysłowiową "klatę"

Noooo, nie miała wyjścia. Ja też potrafię zaszaleć ale w granicach rozsądku. Za 600 to już mogłyby być super buty
ewakatowice 14:14, 29 kwi 2014

izabela75 napisał(a)

Noooo, nie miała wyjścia. Ja też potrafię zaszaleć ale w granicach rozsądku. Za 600 to już mogłyby być super buty

ale następną komunię mamy za trzy lata... drugiej siostry Zuzanka będzie miała wówczas 8 lat...
i...
mam nadzieję, że już wówczas będę miała swoją knajpę
...
nie wiem czy oglądasz polskie programy z cyklu "rozrywka dla ludu" "Kuchenne Rewolucje"
impreza Kondziorka była w jednej z takich po ... rewolucjach i ech,

no, więcej nie pójdę jeść, wolę pewniejszy mcdonald jakość adekwatna do ceny hahhahah
izabela75 14:29, 29 kwi 2014

ewakatowice napisał(a)

ale następną komunię mamy za trzy lata... drugiej siostry Zuzanka będzie miała wówczas 8 lat...
i...
mam nadzieję, że już wówczas będę miała swoją knajpę
...
nie wiem czy oglądasz polskie programy z cyklu "rozrywka dla ludu" "Kuchenne Rewolucje"
impreza Kondziorka była w jednej z takich po ... rewolucjach i ech,

no, więcej nie pójdę jeść, wolę pewniejszy mcdonald jakość adekwatna do ceny hahhahah

jestem fanką kuchennych rewolucji, byłam w jednej restauracji po wizycie Magdy Gessler (akurat mamy na trasie) i powiem że miodzio. W czwartek będzie emitowany program z Kętrzyna, rodzinnego miasta mego M i podczas tej wizyty w Polsce na pewno zaliczymy tę knajpę .

A jak Ty już otworzysz swoją to daj znać i wpadniemy na degustację
ewakatowice 14:43, 29 kwi 2014

izabela75 napisał(a)

jestem fanką kuchennych rewolucji, byłam w jednej restauracji po wizycie Magdy Gessler (akurat mamy na trasie) i powiem że miodzio. W czwartek będzie emitowany program z Kętrzyna, rodzinnego miasta mego M i podczas tej wizyty w Polsce na pewno zaliczymy tę knajpę .

A jak Ty już otworzysz swoją to daj znać i wpadniemy na degustację

to ja jakoś źle trafiam albo mamy inne podniebienia ...
jak już otworzę dam znać zrobimy testy ... musowo
nicol21 14:49, 29 kwi 2014

Torcik piękny, rozumiem że kwiaty to tylko dekoracja. Ale cena też spora. Czy on był jakiś masywny? Ja człek nauczony na remoncie domu.... pytać, pytać, pytać i nie zakładać że ktoś nam przysługę zrobi. W rodzinie wesele było, właściciel knajpy " po znajomości" miał im sprawę wycenić, nic się mieli nie martwić. Jak dostali rachunek to szok!! Dużo drożej niż w innych lokalach o tym samym standardzie!

A tak, i często pytam o rabaty, gratisy etc. oczywiście przy odpowiednio dużym zamówieniu!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies