Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 15:58, 10 kwi 2016

Tulipany w donicach powoli zaczynają ...

AsiaK_Z 16:02, 10 kwi 2016

Gardener27 napisał(a)

Asiu nawet nie strasz czas dla nas a zwłaszcza dla mnie musisz znaleźć

Na króciutko będę wpadać Zobaczymy, bo jeszcze nic nie jest przesądzone. Ale zapowiedzi są złowrogie
Gardener27 16:02, 10 kwi 2016

Pulmonaria już kwitnie, czekam na białe tulipany

Gardener27 16:14, 10 kwi 2016

Agcia napisał(a)
Czochy u mnie też mają taakie liściory daje po oczach ta wiosna u Ciebie. Ja we wtorek jadę po jakieś kwiaty do pojemników. Jeszcze nic nie mam..
Są jakieś ślady życia rozplenic w gruncie? Wiesz-tych niby jednorocznych co były pod znakiem zapytania.

Sam nie wiem po co tym czosnkom aż tak duże liście skoro później i tak schną nim kwiat zawiążą ?
U mnie wszystko obsadzone na maxa więc o nowych nabytkach nawet nie myślę Udanych zakupów
Rozplenica nie wykazuje oznak życia w gruncie Może jeszcze na nią za wcześnie albo już dawno po niej Ot ci zagadka ? Z nasion jakie wysiałem mam zaledwie 5 doniczek na parapecie Bida i nędza
mirkaka 16:17, 10 kwi 2016

Gardener27 napisał(a)

Mirko nic z tych rzeczy Obecnie jestem na etapie zmiany dachu na domu i w ogrodzie mam pieprznik jak to przy tego pracach budowlanych bywa dlatego brak szerokich kadrów z wiejskiego
Stipa u mnie przeżyła tylko w 60 % Reszta nie wykazuje oznak życia ale na parapecie w 36 doniczkach rośnie nowiutka stipa

Nowiutką i ja mam
Ale tulipany cudne, zazdroszczę Pozytywnie, oczywiście
Mysza 16:33, 10 kwi 2016

W końcu są zdjęcia
Przemek, ale będzie czad z tymi tulipanami w donicach
Dużo kolorków masz już w ogrodzie.
Benia 16:40, 10 kwi 2016

Gardener27 napisał(a)
Dużo trawska u mnie w tym roku Dmuszek jajowaty

[img

Witaj Przemku, szukając informacji o dmuszku jajowatym trafiłam na Twój wątek
Bardzo mnie to cieszy bo nikt mi nie powie wiecęj niz tak doświadczony Ogrodnik jak Ty.
Wysiałam sobie dmuszka ale w jednej wielkiej tacy i teraz chciałabym go popikować, zastanawiam się czy te Twoje zeszłoroczne sadzonki to pojedyńcze siewki czy kilka w doniczkach?
Pytam,żeby wiedzieć jak je popikować, kępkami czy każdą osobno?...
Bo wygląda to tak jakby było po kilka ziarenek w jednej doniczce
Ewa777 17:10, 10 kwi 2016

Przemku, wiosna u Ciebie na bogato Tyle roślin już kwitnie aż nie do wiary Ciemierniki masz cudowne Ta ilość hiacyntów w jednym miejscu jest urocza Pozdrawiam pracusia
AgataBC 17:13, 10 kwi 2016

Gardener27 napisał(a)

Sam nie wiem po co tym czosnkom aż tak duże liście skoro później i tak schną nim kwiat zawiążą ?
U mnie wszystko obsadzone na maxa więc o nowych nabytkach nawet nie myślę Udanych zakupów
Rozplenica nie wykazuje oznak życia w gruncie Może jeszcze na nią za wcześnie albo już dawno po niej Ot ci zagadka ? Z nasion jakie wysiałem mam zaledwie 5 doniczek na parapecie Bida i nędza

Może po to samo po co tulipanom nie powinno się ich ścinać po kwitnieniu-odżywiają cebulę? Tak sobie zgaduję.
Ja z kolei nie mam kasy ale na kilka roślinek wyskrobię.
Ostatnio w dialogu ze mną jakiś pesymizm przebija od Ciebie, mam nadzieję, że u Ciebie dobrze, domyślam się, że jesteś przeciążony pracą.
Rozplenice te wieloletnie też nadal w ziemi siedzą więc może nie ich czas jeszcze. Poczekaj trochę.
przemekg 17:53, 10 kwi 2016

Ale u ciebie już wiosennie kwietnie i kolorowo, zieleń aż kipi.
Wpadła mi w ręce nazwa rozplenicy, która w minionym sezonie wzbudzała duze zainteresowanie w Twoim ogrodzie to penisetum pegasus.