Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 20:53, 08 sie 2016

Sebek napisał(a)
Wrzosy i chryzantemy - wrześniem powiało... Ale wybaczam
Zawsze mam zazdro jak widzę te kanty u Ciebie... Ty masz te duże nożyce do przycinania brzegów czy na kolanach lecisz wszystko?

Sebastian jesteś łaskawy
Kanty przycinam praktycznie po każdym koszeniu trawnika za pomocą krótkich nożyc na kolankach Przy tych dużych nożycach trzeba się schylać Tak źle i tak niedobrze
Gardener27 20:54, 08 sie 2016

wrobelki napisał(a)

Czy ja mogłabym się w kolejce po nasionka cudne ustawić?? Jeszcze takich pięknych kłosów nie widziałam

Pewnie Przypomnij się we wrześniu to podeślę
Gardener27 21:02, 08 sie 2016

asica napisał(a)

Wyglądała mi na rozplenicę, ale coś mi za wcześnie na kłosy było. Nie znałam takiej. Masę roślin pozyskałeś z nasion, czy miałeś gotowe sadzonki? Zdradzisz listę roślin? No nie mam miejsca u siebie, ale mam zamiar wcisnąć komuś taką łączkę. . Około ilu metrów2 ma ta Twoja łąką?

Asiu Pegasus dość wcześnie kwitnie bo w maju sadzone są do gruntu już gotowe sadzonki przygotowane w domu
Patagońska i szałwia omszona to samosiejki przeniesione z różnych części ogrodu na to poletko Dmuszki i rozplenice to rozsady z parabetów własnoręcznie zrobione
Cała łąka będzie miał ok 20 m2 Lista roślin poniżej

Gardener27 21:05, 08 sie 2016

Nallar napisał(a)

A ja wpadłam bez zaproszenia.
Posiedzę tu troszeczkę, i jak już odpocznę to jeszcze pospaceruję.
Mam trochę do nadrobienia.

Ewo zawsze jesteś mile u mnie widziana
Spaceruj do woli i korzystaj z miejsc przeznaczonych do odpoczynku
Ja u Ciebie jestem na bieżąco ale czasu brak by coś skrobnąć

Gardener27 21:10, 08 sie 2016

ren133 napisał(a)

Ładna ta krwawnica Jak długo ona kwitnie? i czy jest bardzo ekspansywna?
A jeszcze chcialam zapytać o Twojego Ferner Osten ... jaki jest już wysoki? bo moje, jeszcze nie wszystkie, ale juz zaczynają kwitnąć?

Ta odmiana utrzymuje kwiat przez ok 3 tygodnie jak mnie pamięć nie myli Praktycznie w ogóle się nie rozrasta wiec o ekspansywności nie ma mowy

Mój Ferner Osten przeżył praktycznie jako jedyny ze wszystkich miskantów jakie miałem po zimie Też bardzo ucierpiał ale się odbudował Nie jest wysoki jak to bywało w poprzednich latach, powoli zaczyna kwitnąć Zrobię Ci zdjęcie w wolnej chwili
Gardener27 21:17, 08 sie 2016

kasia_w napisał(a)
Przemek Twoja rabata preriowa jest zachwycająca!
Genialne zestawienia, poezja.
Reszta oczywiście także niezwykle dorodna, ale w preriowej naprawdę pokazałaś klasę

Preriowa rabata cieszy się dużym zainteresowaniem w tym sezonie
Wiele osób chwali co mnie bardzo cieszy Brakuje mi tam jeszcze jednego koloru, myślę o różu W następnym roku dorzucę tam albo jeżówki albo przetaczniki kłosowe
Gardener27 21:18, 08 sie 2016

Flower1 napisał(a)

Przemuś uwielbiam te Twoje widoczki można powiedzieć jestem uzależniona

Madziu bardzo dziękuję Jeszcze nikt nie pisał że jest uzależniony od moich ogrodowych widoków
kasia_w 21:23, 08 sie 2016

Gardener27 napisał(a)

Preriowa rabata cieszy się dużym zainteresowaniem w tym sezonie
Wiele osób chwali co mnie bardzo cieszy Brakuje mi tam jeszcze jednego koloru, myślę o różu W następnym roku dorzucę tam albo jeżówki albo przetaczniki kłosowe

Przemek czytasz mi w myślach Nie chciałam być upierdem, ale brakuje mi tam zdecydowanego koloru.I to nie typowego różu ale coś bardziej wyrazistego w formie i kolorze-arcydziegiel?A może właśnie jeżówki ale takie wpadające w purpure, ciemne i nasycone .Ale jest niemal idealnie
Gardener27 21:23, 08 sie 2016

nicol21 napisał(a)
Bardzo podoba mi się ta łąka trawowa, ta trawowo-niebieska i cały ogród też bardzo ładnie dopracowany jest! Chętnie bym na leżakach poleniuchowała.

Dzięki Ewelinko Rabata o której wspominasz wiele mnie nie kosztowała Większość roślin pochodzi z mojego ogrodu a reszta z nasion też w nim zebranych i wysianych wczesną wiosną
Na leniuchowanie na leżakach nie ma zbyt wiele czasu ale czasem się nawet uda
Flower1 21:29, 08 sie 2016

Gardener27 napisał(a)

Madziu bardzo dziękuję Jeszcze nikt nie pisał że jest uzależniony od moich ogrodowych widoków

Myślę że uzależnionych jest więcej tylko siedzą cichaczem i się nie ujawniają )pozdrawiam!