Sebastian jesteś łaskawy
Kanty przycinam praktycznie po każdym koszeniu trawnika za pomocą krótkich nożyc na kolankach Przy tych dużych nożycach trzeba się schylać Tak źle i tak niedobrze
Asiu Pegasus dość wcześnie kwitnie bo w maju sadzone są do gruntu już gotowe sadzonki przygotowane w domu
Patagońska i szałwia omszona to samosiejki przeniesione z różnych części ogrodu na to poletko Dmuszki i rozplenice to rozsady z parabetów własnoręcznie zrobione
Cała łąka będzie miał ok 20 m2 Lista roślin poniżej
Ewo zawsze jesteś mile u mnie widziana
Spaceruj do woli i korzystaj z miejsc przeznaczonych do odpoczynku
Ja u Ciebie jestem na bieżąco ale czasu brak by coś skrobnąć
Ta odmiana utrzymuje kwiat przez ok 3 tygodnie jak mnie pamięć nie myli Praktycznie w ogóle się nie rozrasta wiec o ekspansywności nie ma mowy
Mój Ferner Osten przeżył praktycznie jako jedyny ze wszystkich miskantów jakie miałem po zimie Też bardzo ucierpiał ale się odbudował Nie jest wysoki jak to bywało w poprzednich latach, powoli zaczyna kwitnąć Zrobię Ci zdjęcie w wolnej chwili
Preriowa rabata cieszy się dużym zainteresowaniem w tym sezonie
Wiele osób chwali co mnie bardzo cieszy Brakuje mi tam jeszcze jednego koloru, myślę o różu W następnym roku dorzucę tam albo jeżówki albo przetaczniki kłosowe
Przemek czytasz mi w myślach Nie chciałam być upierdem, ale brakuje mi tam zdecydowanego koloru.I to nie typowego różu ale coś bardziej wyrazistego w formie i kolorze-arcydziegiel?A może właśnie jeżówki ale takie wpadające w purpure, ciemne i nasycone .Ale jest niemal idealnie
Dzięki Ewelinko Rabata o której wspominasz wiele mnie nie kosztowała Większość roślin pochodzi z mojego ogrodu a reszta z nasion też w nim zebranych i wysianych wczesną wiosną
Na leniuchowanie na leżakach nie ma zbyt wiele czasu ale czasem się nawet uda